Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Łopatka peklowana-parzona


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 14 lut 2010 - 17:23

Po parzeniu

Dołączona grafika

i w przekroju

Dołączona grafika

#2 zibi187

zibi187

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1416 postów
  • MiejscowośćStargard Szczec.

Napisano 14 lut 2010 - 19:41

Mógłbyś podać pozostałe parametry? takie jak czas peklowania, ilość soli, czas i temperaturę parzenia. Tak z ciekawości piszę :smile:

#3 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 14 lut 2010 - 20:48

Peklowanie mokre wg.tabeli Dziadka z dodatkiem pieprzu ,listka i ziela.Wszystkie
przyprawy na oko.Ja peklowałem 2dni.Opłukałem po solance ,zasznurowałem i do parzenia.Przez pierwsze 15 min. szynka się gotowała a potem obniżyłem temperaturę do 80°C.Ja nie parzę na czas tylko na temp .w środku do 70°C.Ale trwało to chyba ze dwie godzinki jak nie więcej.

#4 zibi187

zibi187

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1416 postów
  • MiejscowośćStargard Szczec.

Napisano 14 lut 2010 - 20:56

Po mojemu to mogłeś tą szynkę umieścić w jakiejś osłonce. Zostały by wszystkie najlepsze "smaczki" :tongue: Ale to tylko moje zdanie.

#5 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 14 lut 2010 - 21:01

Spróbuj.Zobaczysz ,że dobra.Możesz zawinąć w folię celulozową.

#6 zemat

zemat

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 529 postów
  • MiejscowośćWohyń

Napisano 15 lut 2010 - 07:33

fajnie że dzielisz się z nami efektami.
Powiedz mi jedno. Ten czerwony kolor to krwawe czy tak jakoś fotka wyszła?
Powiedz mi co z soczystością?

#7 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 15 lut 2010 - 08:43

Zdjęcia są po obróbce i dlatego takie nasycone.Soczystość i miękkość jest super.

#8 zemat

zemat

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 529 postów
  • MiejscowośćWohyń

Napisano 15 lut 2010 - 09:31

daj bez obróbki

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#9 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 15 lut 2010 - 11:03

A co nie wierzysz?.Jak wrócę do domu i uda mi się cofnąć obróbkę to wyślę na PW.Ale gwarantuję,że łopatka jest mięciutka i soczysta .Właśnie ją spożywam w kanapce.Mniam !!!




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych