Skocz do zawartości

Kiełbasa wiejska i inne wyroby EL GREGORA


EL GREGOR

Rekomendowane odpowiedzi

:grin: Byłem dziś w rzezni,zamówiłem;3 cale szynki tylnie ,5 polędwic,cały boczek i słoninę.Kupiłem termometr, 2 kg peklosoli i chcę z samej ciekawości poznać smak wedlin jakie się robi,matodą Dziadka i Szczepana.To będzie Moje pierwsze peklowanie nastrzykowo-zalewowe z parzeniem.Zapomniałem o strzykawce i iglach.Myślę jaką metodę wybrać na początek,napewno w grudniu zrobie dwie metody.Jakieś cenne rady mile widziane :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jakieś cenne rady mile widziane :grin:

 

Ja pekluję metodą tradycyjną 14 - dniową . Jak dla mnie prosta sprawa , słoność w sam raz na moje kubeczki smakowe . Metodą 5- dniową to pekluję golonki - do gotowania nie wędzenia

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jakieś cenne rady mile widziane :grin:

 

Ja pekluję metodą tradycyjną 14 - dniową . Jak dla mnie prosta sprawa , słoność w sam raz na moje kubeczki smakowe . Metodą 5- dniową to pekluję golonki - do gotowania nie wędzenia

 

 

Pozdrawiam

Wg. tabeli Dziadka ? - pytam sie bo wlasciwie pierwszy raz robie na 14 dni, zawsze bylo 5 lub 7 dni.

Pozdrawiam - Alehar

Instagram   alehar9999


 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale to napewno bez nastrzyków, tak :question:

 

Jak jest np. cała szynka to koło kości dostaje nastrzyk .

 

 

 

Wg. tabeli Dziadka ?

 

Wg. kalkulatora masarza

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wg. kalkulatora masarza

 

Możesz jaśniej ??

Może o to chodzi? :rolleyes: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=93

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

grzegorz565 Czy Ty nie masz przypadkiem jakiś sadystycznych skłonności :question: :lol:

 

Przecież tak nie można. :!: Chcesz abyśmy się zaślinili i wszystko dookoła :!: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Grzegorzu patrząc na Twoje wyroby nabawiam się kompleksów.

Asortyment masz bardzo ciekawy... i na sam widok robię się głodna.

Szkoda że nie mam możliwości popróbować te smakowitości.

 

PS.

Tam na jednej fotce widziałam taką samotną polędwicę.... nie chcesz się jej pozbyć???

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halusiu :grin: a jak CI ją przesłać :grin: Szynki i boczek,który pierwszy raz robilem w zalewie z parzeniem wed.Dziadka;jest bdb,soczysty i na slonność ok.Kto zrobi w ten sposób napewno będzie :grin: :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładnie i apetycznie wyglądają te peklowane wedzoneczki .... ;)

Mówiłem Ci że bedzie OK smakowo i wizualnie ;) i jest SUPER ;) :thumbsup: :clap:

 

PS

Moja siekana po 3 wędzeniach zimne /ciepłe / zimne ....też dojrzewa na strychu ...

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.