samuraj4 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 4 Grudnia 2010 mniam mniam :thumbsup: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Dzisiaj obmyłem suchą pleśń,zimną woda i druciakiem.Obsypałem solą z przyprawami,dalej dojrzewają. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 6 Grudnia 2010 :grin: Byłem dziś w rzezni,zamówiłem;3 cale szynki tylnie ,5 polędwic,cały boczek i słoninę.Kupiłem termometr, 2 kg peklosoli i chcę z samej ciekawości poznać smak wedlin jakie się robi,matodą Dziadka i Szczepana.To będzie Moje pierwsze peklowanie nastrzykowo-zalewowe z parzeniem.Zapomniałem o strzykawce i iglach.Myślę jaką metodę wybrać na początek,napewno w grudniu zrobie dwie metody.Jakieś cenne rady mile widziane :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laura Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Grudnia 2010 O matko! Czy u Ciebie można kupić te wędlinki? :thumbsup: grzegorz565, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jakieś cenne rady mile widziane :grin: Ja pekluję metodą tradycyjną 14 - dniową . Jak dla mnie prosta sprawa , słoność w sam raz na moje kubeczki smakowe . Metodą 5- dniową to pekluję golonki - do gotowania nie wędzenia Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ja pekluję metodą tradycyjną 14 - dniowąAle to napewno bez nastrzyków, tak :question: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jakieś cenne rady mile widziane :grin: Ja pekluję metodą tradycyjną 14 - dniową . Jak dla mnie prosta sprawa , słoność w sam raz na moje kubeczki smakowe . Metodą 5- dniową to pekluję golonki - do gotowania nie wędzenia Pozdrawiam Wg. tabeli Dziadka ? - pytam sie bo wlasciwie pierwszy raz robie na 14 dni, zawsze bylo 5 lub 7 dni. Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Ale to napewno bez nastrzyków, tak :question: Jak jest np. cała szynka to koło kości dostaje nastrzyk . Wg. tabeli Dziadka ? Wg. kalkulatora masarza Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Wg. kalkulatora masarza Możesz jaśniej ?? Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Wg. kalkulatora masarza Możesz jaśniej ??Może o to chodzi? :rolleyes: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=93 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Witaj Grzegorzu 565, może ta tabelka Ci pomoże- http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htm Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 7 Grudnia 2010 :grin: Dzieki zbig,mięso cześć,zasoliłem a resztę zapeklowałem metodą Dziadka :grin: Bardzo jestem ciekawy smaku,w poniedziałek wędzenie :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Może o to chodzi? Tak , to miałem na myśli . Nigdy nie było problemu z peklowaniem i ze słonością wędzonek . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Jeśli już zasolone, to powodzenia w wędzeniu, pogoda się poprawiła będzie łatwiej wytrzymać przy wędzarce. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Dziś ścinki szynek,napchałem do osłonek fi.100.Zaraz będą w deseczkach.Reszta mięsa się pekluje i soli.Wędzenie w poniedzialek :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Niewiem jak nazwać,ścinki szynek w fi 100 :grin: [ Dodano: Nie 12 Gru, 2010 16:19 ] Dziś wyięte z soli i zalewy.Smak mięs bdb. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Dzisiejsze wedzenie :grin: [ Dodano: Pon 13 Gru, 2010 17:10 ] 3 zdjęcie :grin: Moje pierwsze parzenie :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 13 Grudnia 2010 grzegorz565 Czy Ty nie masz przypadkiem jakiś sadystycznych skłonności :question: :lol: Przecież tak nie można. :!: Chcesz abyśmy się zaślinili i wszystko dookoła :!: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Grzegorzu patrząc na Twoje wyroby nabawiam się kompleksów. Asortyment masz bardzo ciekawy... i na sam widok robię się głodna. Szkoda że nie mam możliwości popróbować te smakowitości. PS. Tam na jednej fotce widziałam taką samotną polędwicę.... nie chcesz się jej pozbyć??? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Halusiu :grin: a jak CI ją przesłać :grin: Szynki i boczek,który pierwszy raz robilem w zalewie z parzeniem wed.Dziadka;jest bdb,soczysty i na slonność ok.Kto zrobi w ten sposób napewno będzie :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Niewiem jak nazwać,ścinki szynek w fi 100 Ścineczka Grzegorzeczka. Pochwalisz się fotą owej ? w przekroju oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Heniu,fota będzie jak dojrzeją,myślę przed świętami :grin: wędziłem 3 godz.teraz wiszą w tem.6* :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Niewiem jak nazwać,ścinki szynek w fi 100 :grin: grzesiu565 , jeżeli się nie mylę to : okrawki z szynek . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Grzesiu, moje gratulacje, pokaż w przekroju jak wygląda ta Twoja Nowa wędzonka ze skrawków z szynki. :clap: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Bardzo ładnie i apetycznie wyglądają te peklowane wedzoneczki .... Mówiłem Ci że bedzie OK smakowo i wizualnie i jest SUPER :thumbsup: :clap: PSMoja siekana po 3 wędzeniach zimne /ciepłe / zimne ....też dojrzewa na strychu ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.