Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kiełbasa wiejska i inne wyroby EL GREGORA


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4725 odpowiedzi w tym temacie

#1 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 18 lut 2010 - 09:13

Moje 2 wedzenie w lutym 13 02 2010r
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#2 arkdom

arkdom

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1123 postów
  • MiejscowośćMysłowice

Napisano 18 lut 2010 - 12:59

Patrząc na przekrój, nie chce się wierzyć, że do rozdrobnienia użyłeś tylko noża :shock:

#3 abratek

abratek

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6032 postów

Napisano 18 lut 2010 - 13:42

Widocznie było nadziewane maszynką... :lol:

#4 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 18 lut 2010 - 14:32

Tak maszynką nr8,mielenie na 5 zelmer,sitka 5,10 i szarpak 3 nerki.

#5 arkdom

arkdom

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1123 postów
  • MiejscowośćMysłowice

Napisano 18 lut 2010 - 15:27

mielenie

No to wiejska może ona jest, ale nie siekana.

#6 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 18 lut 2010 - 15:54

Tak,to jest typowa wiejska kiełbasa, :lol:

#7 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 21 lis 2010 - 14:36

Dzisiejsze wędzenie,kiełbasa wyborcza :grin: Typowa wiejska kiełbasa,bez receptury,na ,,oko,,Dobrze się wkręca,to widać :grin: :thumbsup: :grin: Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

[size=9][ Dodano: Nie 21 Lis, 2010 14:45 ][/size]
A na koniec pieczenie ziemniaków :grin: :grin: :grin: Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#8 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6394 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 21 lis 2010 - 14:59

Grzegorz piękna ta kiełbasa okazjonalna, aż ślinka cieknie :thumbsup:

#9 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6958 postów

Napisano 21 lis 2010 - 15:01

Grzegorz piękna ta kiełbasa okazjonalna, aż ślinka cieknie :thumbsup:

... że o fotce nr 2 nie wspomnę :rolleyes: :thumbsup: :cool:

#10 Podlasiak

Podlasiak

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1218 postów
  • MiejscowośćBoston

Napisano 21 lis 2010 - 15:30

Grzesiu cieszę się że wróciłeś do zdrowia co widać po wspaniałej kiełbasce i innych dodatkach :wink:

#11 Darino

Darino

    Weteran

  • **VIP Junior**
  • 2144 postów
  • MiejscowośćBurscheid/Zabrze-Rokitnica

Napisano 21 lis 2010 - 15:31

wszystko :thumbsup: :clap:

#12 Biotit

Biotit

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1576 postów
  • MiejscowośćW-wa

Napisano 21 lis 2010 - 15:33

Grzesiu taki kurs 3-maj :clap:

#13 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12480 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 21 lis 2010 - 15:56

Typowa wiejska kiełbasa,bez receptury,



Grzesiu , nawet nie wiesz jak się cieszę , że mogę Ciebie zobaczyć chociaż na fotce - zadowolonego , uśmiechniętego i przy tym co zapewne lubisz robić . :clap:


Pozdrawiam

#14 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 21 lis 2010 - 17:36

Diękuję WAM bardzo,za miłe słowa :grin: Serdeczne pozdrowienia :grin:

[size=9][ Dodano: Nie 21 Lis, 2010 18:06 ][/size]
Jestem w trakcie nowego eksperymentu z szynkami.Myslę,że za 2 do 3 tygodni będą jadalne.Już są dobre :grin: Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

[size=9][ Dodano: Nie 21 Lis, 2010 18:09 ][/size]
cd. Dołączona grafika Dołączona grafika

#15 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6907 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 21 lis 2010 - 22:03

A na koniec pieczenie ziemniaków


To widać, pieczenie całą gębą, książka wcześniej zapewne przeczytana, nie ma to jak świeża kiełbaska i książka.

Jestem w trakcie nowego eksperymentu z szynkami



To dobre przedsięwzięcie, żeru narobiłeś, że cho, cho. :cool:

#16 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 22 lis 2010 - 13:23

Dalszy proces szynek i polędwic.Dziś je rozwinąłem z tetry,są lekko przyplesniałe,biala pleśń.Jedną obmylem :grin: jest dobra w smaku.Reszta do lodówki :grin: Dołączona grafika

#17 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 26 lis 2010 - 09:59

Dalszy proces,trzeba było przerwać.Za duża wilgotność :sad: za mała lodówka.Wczoraj rozpaliłem wędzarnię,musiałem przesuszyć ,45min.Za 2-3 dni do lodówki lub dalej będą wisiały.To zależy od temperatury na zewnątrz :grin: Tak to jest z eksperymentami,brak dobrych warunków.Trzeba szukać i rozwiązywać problemy,na sposoby domowe :grin: Dołączona grafika Dołączona grafika

#18 Radson89

Radson89

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 27 lis 2010 - 11:16

aż apetytu na wędzenie nabrałem :)

#19 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 02 gru 2010 - 14:41

Proces dojrzewania,przebiega prawidłowo.Decyzja z podsuszeniem była dobra :grin: Szynki i polędwice nadal wiszą,temperatura jest dobra 5*Smak i kolor OK Dołączona grafika Dołączona grafika

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 kamilkawka

kamilkawka

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 31 postów
  • MiejscowośćNakło

Napisano 03 gru 2010 - 05:24

A co to za trunek bo chyba nie wódka pita ze szklanek ?? :D




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych