Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kiełbasa wiejska i inne wyroby EL GREGORA


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4725 odpowiedzi w tym temacie

#41 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 12 gru 2010 - 16:00

Niewiem jak nazwać,ścinki szynek w fi 100 :grin: Dołączona grafika

[size=9][ Dodano: Nie 12 Gru, 2010 16:19 ][/size]
Dziś wyięte z soli i zalewy.Smak mięs bdb. :grin: Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#42 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 13 gru 2010 - 17:00

Dzisiejsze wedzenie :grin: Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

[size=9][ Dodano: Pon 13 Gru, 2010 17:10 ][/size]
3 zdjęcie :grin: Moje pierwsze parzenie :grin: Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#43 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3188 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 13 gru 2010 - 18:19

grzegorz565 Czy Ty nie masz przypadkiem jakiś sadystycznych skłonności :question: :lol:

Przecież tak nie można. :!: Chcesz abyśmy się zaślinili i wszystko dookoła :!: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

#44 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6394 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 13 gru 2010 - 18:32

Grzegorzu patrząc na Twoje wyroby nabawiam się kompleksów.
Asortyment masz bardzo ciekawy... i na sam widok robię się głodna.
Szkoda że nie mam możliwości popróbować te smakowitości.

PS.
Tam na jednej fotce widziałam taką samotną polędwicę.... nie chcesz się jej pozbyć???

#45 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 13 gru 2010 - 19:14

Halusiu :grin: a jak CI ją przesłać :grin: Szynki i boczek,który pierwszy raz robilem w zalewie z parzeniem wed.Dziadka;jest bdb,soczysty i na slonność ok.Kto zrobi w ten sposób napewno będzie :grin: :thumbsup: Dołączona grafika

#46 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3324 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 13 gru 2010 - 19:30

Niewiem jak nazwać,ścinki szynek w fi 100


Ścineczka Grzegorzeczka.

Pochwalisz się fotą owej ? w przekroju oczywiście.

#47 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 13 gru 2010 - 19:41

Heniu,fota będzie jak dojrzeją,myślę przed świętami :grin: wędziłem 3 godz.teraz wiszą w tem.6* :grin:

#48 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12480 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 13 gru 2010 - 19:42

Niewiem jak nazwać,ścinki szynek w fi 100 :grin:



grzesiu565 , jeżeli się nie mylę to : okrawki z szynek . :smile:


Pozdrawiam

#49 Biotit

Biotit

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1576 postów
  • MiejscowośćW-wa

Napisano 13 gru 2010 - 19:45

Grzesiu, moje gratulacje, pokaż w przekroju jak wygląda ta Twoja Nowa wędzonka ze skrawków z szynki. :clap:

#50 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 13 gru 2010 - 22:04

Bardzo ładnie i apetycznie wyglądają te peklowane wedzoneczki .... ;)
Mówiłem Ci że bedzie OK smakowo i wizualnie ;) i jest SUPER ;) :thumbsup: :clap:

PS
Moja siekana po 3 wędzeniach zimne /ciepłe / zimne ....też dojrzewa na strychu ...

#51 Darino

Darino

    Weteran

  • **VIP Junior**
  • 2144 postów
  • MiejscowośćBurscheid/Zabrze-Rokitnica

Napisano 13 gru 2010 - 22:09

Szynki i boczek,który pierwszy raz robilem w zalewie z parzeniem wed.Dziadka

:thumbsup:
:clap: :clap: :clap:
Jak będę w okolicach Bartoszyc to wpadniesz kol. Grzesiu...
:blush:
tzn. ja wpadnę na wędzonkę :grin:

#52 maxi kaz79

maxi kaz79

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 85 postów
  • MiejscowośćKrotoszyn

Napisano 13 gru 2010 - 22:35

Witaj grzegorzu ale narobiłeś smakołyków,na jakim targowisku można cię spotkać? :grin: Jeśli chodzi o okrawki z szynki fi 100 to może "bombonierka grzesia"? Pozdrawiam.

#53 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 14 gru 2010 - 09:20

:grin: Darino :grin: będzie MI bardzo miło.Maxi kaz79,przykro MI,ale na targowisku Mnie niema.Jak się ma ;przyjacieuł,kolegów,znajomych,to zawsze jest komu zrobić.Dziś też kupiłem,schab,szynki,polędwiczki,boczek i sloninę.Przyjaciel dzwonił z Hamburga i prosił o to mięsko,20 wedzenie.Fotki bedą ciekawe :grin: Jak ON przyjeżdza to przy wędzeniu musi być;czosnek,cebula,kapusta kiszona,grzyby :grin: Takie jest życie emeryta :grin: Idę przygotować mięsko :grin:

#54 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 17 gru 2010 - 14:10

Disiaj zrobiłem,nową scinkówkę i nowe wiązanie.Wędzenie w poniedziałek. :grin: Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#55 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3324 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 17 gru 2010 - 14:15

Ty chyba na poczcie robiłeś ? :grin: :clap: :clap: :clap:

#56 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 17 gru 2010 - 14:26

Tak ,byłem donosiciel :grin:

#57 jan1704

jan1704

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 60 postów
  • MiejscowośćWęgierska Górka

Napisano 17 gru 2010 - 15:40

Kiedy ja dojdę do takich wyrobów, :thumbsup: :tongue:
Chyba pójdę zjeść "sklepową" bo ślinka cieknie na klawiaturę :lol:

Gratuluję wyrobów :clap:

#58 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 20 gru 2010 - 18:14

Dzisiejsze wedzenie :grin: Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

[size=9][ Dodano: Pon 20 Gru, 2010 18:18 ][/size]
cd. Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#59 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 23 gru 2010 - 18:15

:grin: Wędliny już dojrzały,ścinkówka nabiera smaku i koloru.Osłonki dobrze odchodza od mięsa :grin: Dołączona grafika

#60 Grzegorz78

Grzegorz78

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 115 postów
  • MiejscowośćWysokie mazowieckie

Napisano 23 gru 2010 - 21:00

Widzę kolego ciekawe rzeczy a z czego robisz tą scinkówkę i pytanko czy dajesz kultury starterowe smacznego w sam raz na święta :tongue:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych