Darino Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Szynki i boczek,który pierwszy raz robilem w zalewie z parzeniem wed.Dziadka :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Jak będę w okolicach Bartoszyc to wpadniesz kol. Grzesiu... :blush: tzn. ja wpadnę na wędzonkę :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi kaz79 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witaj grzegorzu ale narobiłeś smakołyków,na jakim targowisku można cię spotkać? :grin: Jeśli chodzi o okrawki z szynki fi 100 to może "bombonierka grzesia"? Pozdrawiam. Cytuj Wędliny domowe-tradycyjne,smaczne,zdrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 14 Grudnia 2010 :grin: Darino :grin: będzie MI bardzo miło.Maxi kaz79,przykro MI,ale na targowisku Mnie niema.Jak się ma ;przyjacieuł,kolegów,znajomych,to zawsze jest komu zrobić.Dziś też kupiłem,schab,szynki,polędwiczki,boczek i sloninę.Przyjaciel dzwonił z Hamburga i prosił o to mięsko,20 wedzenie.Fotki bedą ciekawe :grin: Jak ON przyjeżdza to przy wędzeniu musi być;czosnek,cebula,kapusta kiszona,grzyby :grin: Takie jest życie emeryta :grin: Idę przygotować mięsko :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Disiaj zrobiłem,nową scinkówkę i nowe wiązanie.Wędzenie w poniedziałek. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Ty chyba na poczcie robiłeś ? :grin: :clap: :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Tak ,byłem donosiciel :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan1704 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Kiedy ja dojdę do takich wyrobów, :thumbsup: :tongue: Chyba pójdę zjeść "sklepową" bo ślinka cieknie na klawiaturę :lol: Gratuluję wyrobów :clap: Cytuj Pozdrawiam :thumbsup: Janusz Może kiedyś nauczę się zadymiać a wtedy ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Dzisiejsze wedzenie :grin: [ Dodano: Pon 20 Gru, 2010 18:18 ] cd. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 23 Grudnia 2010 :grin: Wędliny już dojrzały,ścinkówka nabiera smaku i koloru.Osłonki dobrze odchodza od mięsa :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz78 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Widzę kolego ciekawe rzeczy a z czego robisz tą scinkówkę i pytanko czy dajesz kultury starterowe smacznego w sam raz na święta :tongue: Cytuj Lepszy stary wędzasz bez wykształcenia niż magister bez wiedzy !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witaj Grzegorz :grin: Scinkówke robię z szynki.Kultur startowych nie daję.Jak chcesz to poczytaj wcześniej,jak to robie.Wieczorem zaroszczyniłem chleb,rano piekę :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 23 Grudnia 2010 grzegorz565, no bardzo pięknie to wygląda , widzę w tym moje klimaty :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zostalo jaszcze upiec,pierś z indyka na słodko i na ostro.To po pieczeniu chleba :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 24 Grudnia 2010 pierś z indyka na słodko i na ostro. Można prosić o przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Wspaniwły zapach pieczonego chleba :grin: można już ŚWIĘTOWAĆ :grin: [ Dodano: Pią 24 Gru, 2010 10:55 ] Przepis piersi z indyka na słodko,mięso mielone,kroimy orzechy włoskie,morele kandyzowane,śliwki kalifornijskie,przyprawy do smaku.Na ostro,orzechy włoskie,orzechy ziemne,czosnek,pietruszka zielona,,przyprawy.Teraz jeszcze w środek dałem polędwiczki :grin: Swiątecznie :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 24 Grudnia 2010 A to Grzesiu dałeś czadu :thumbsup: :clap: :clap: Warmia górą :grin: :grin: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 24 Grudnia 2010 :grin: chlopie :grin: zawsze górą.Na Warmi jest NAS tylko kilku,ale jaka siła :grin: Serdeczne pozdrowienia dla całej RODZINY :lol: :lol: :lol: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 28 Grudnia 2010 W pięknej oranżerii,palac GALINY, klub motocyklowy organizujemy sylwester :grin: trzeba coś uwędzić :grin: Wstaję rano o 7,a na termometrze -18*C :sad: więc spinam posladki i do dzieła :grin: [ Dodano: Wto 28 Gru, 2010 14:58 ] cd. [ Dodano: Wto 28 Gru, 2010 15:03 ] cd. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Wspaniały zapach pieczonego chleba Grzegorz, chlebek wygląda tak apetycznie, że muszę zapytać, czy robiłeś go wg jakiegoś konkretnego przepisu, czy to Twój pomysł ? Ja też sama piekę chleb ale ten wyjątkowo mi się podoba. Powiedz jeszcze proszę, jak długo zachowuje świeżość. Gratuluję wszystkich udanych wyrobów. Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 28 Grudnia 2010 ładne te wędzonki, na ostatnim zdjęciu te po prawej to boczusie czy pachwiny??? :clap: :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Chleb,przepis improwizowany :grin: jeszcze dziśaj go jem,jest ok. [ Dodano: Wto 28 Gru, 2010 15:33 ] zgig,to są boczki :grin: te dwa jakoś się wygieły :grin: chyba z zimna :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Z zimna czy nie, ale są apetyczne :lol: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Grzesiu SUPER wędzonki a biorąc pod uwagę Syberię na zewnątrz to moje gratulacje .... PSPrzepis na TEN chlebek poproszę .... na maila .... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Upiekłem udziec sarny szpikowany słoniną.Sos wymyslilem taki :grin: owoc kopru włoskiego,żurawina,jalowiec,pieprz,ziele,miód,ketchup pikantny,dzem brzoskwiniowy,1\2cytryny,,sok,,cebula,czosnek,sos sojowy.Udziec najpierw obsmażyłem. :grin: :thumbsup: [ Dodano: Nie 02 Sty, 2011 16:51 ] cd [ Dodano: Nie 02 Sty, 2011 16:52 ] cd. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Grzesiu.Ślicznie wygląda ten udziec z sarny :thumbsup: :clap: , czyżby rączki Grażynki tak ładnie to zrobiły?Chlebek w/g Twoich rad wyszedł b.smaczny, dziękuje za pomoc. :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.