antek-28 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 witaj grzegorz 565 super wyroby tylko gratulować zaciekawiła mnie kiełbasa ścinkowa mógł byś podać recepturę jeszcze raz gratulacje i pozdrawiam :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 :grin: Wędliny już obciekają,kiełbasa ścinkowa zrobiona w poniedziałek.Jutro 6 rano wędzenie.Białą robię w piątek :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Wędlinki super :clap: :thumbsup: :clap: A z jakiego przepisu na białą będziesz korzystał :question: Ja mam zamiar zrobić we czwartek :rolleyes: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 :grin: Kupię całą łopatkę,4-5kg,boczek 1.5-2 kg,w czwartek zasolę i w piątek zrobię.Co wyjdzie zobaczymy.Soli dam 18g\kg.O przyprawach jeszcze myślę :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 :grin: Zacząłem od osuszania z wędzeniem.Przyleciała parka gości na amory.Trawa żubrówka już powoli rośnie :grin: [ Dodano: Sro 20 Kwi, 2011 20:30 ] cd. http://images39.fotosik.pl/810/de45a1d4919f752bmed.jpg http://images46.fotosik.pl/765/d9307ad8326cf04cmed.jpg http://images35.fotosik.pl/620/d0710611d2b4d4femed.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zacząłem od osuszania z wędzeniemnic dodać... piękne wędzonki a jeszcze jakie ilości :thumbsup: :clap: :clap: :clap: I jest coś do poczytania... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 :grin: W chacie na wsi,miałem do tej pory beczkę :grin: Syn postanowił dokonać zmiany i zrobił nową wędzarnię,o której dowiedziałem się telefonicznie.Jeszcze jej nie widziałem,robił bez Mojej konsultacji :grin: Wczoraj pokazał zdjęcia z pierwszych wyrobów i wędzenia :grin: :thumbsup: :clap: [ Dodano: Pon 25 Kwi, 2011 20:19 ] cd. http://images43.fotosik.pl/825/b2cc5bf01f2254c3med.jpg http://images37.fotosik.pl/779/112bbb46ad57a256med.jpg http://images46.fotosik.pl/773/eb9e0b0570a1039emed.jpg http://images37.fotosik.pl/779/a6168755e781cfe6med.jpg http://images40.fotosik.pl/807/e410d8c62755e37fmed.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 grzegorz565, Wędzarnia klasyczna - Wędzonki, wędzonki, super !!!! Już się poprawiłem, teraz opisz smak i różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 :grin: Smaku jeszcze nie znam z tej wędzarni :sad: ostatni raz wędziłem w beczce kilka lat temu :grin: W tej chacie jest jeszcze stara niemiecka wędzarnia na strychu,paliło się na dole w kuchni :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 W chacie na wsiGrzesiu, klimaty normalnie... ech... a chociaż pilnuje tego ktoś życzliwy? Bo chyba tam nie mieszkasz... W tej chacie jest jeszcze stara niemiecka wędzarnia na strychuU nas w okolicy na wsiach też jeszcze mozna spotkac takie wędzarnie, niestety ludzie nie mają pojęcia "co i jak' i likwidują te 'perełki"... a tak ogólnie to super sprawa z takim domkiem na wsi, chociaż ja w sumie tez na wsi co to takie miasteczko 25 tys- ęczne moze za kilka lat jak ratorośl podrosnie, kupię dom w Czechach... gdzieś na wsi właśnie... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 :grin: Przekazałem chatę dla syna,nie było kiedy już tam jezdzić.Teraz mam kampera, od dzisiaj przygotowania na wyjazd w wekend nad Biebrzę :grin: koledzy organizują zlot kamperów :grin: Kamper jest lepszy od chaty,nie jesteś związany z jednym miejscem :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 3 Maja 2011 Pstrąg z pralki automatycznej :grin: :thumbsup: czas ,,wędzenia,,22-25min. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 6 Maja 2011 :grin: Szynka z dzika,fasola i pomidory z puszki,cebula,czosnek,marchew,pietruszka,seler.Biały ryż :wink: bo dzikiego nie miałem :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 9 Maja 2011 :grin: Weekend w Osadzie Warmińskiej :grin: [ Dodano: Pon 09 Maj, 2011 12:00 ] cd. http://images43.fotosik.pl/854/d2b516aa374fc4edmed.jpg http://images50.fotosik.pl/855/75a7fc3c81cfbc25med.jpg http://images45.fotosik.pl/856/84f79f7c7fce9f87med.jpg http://images35.fotosik.pl/657/0c9fb00b53e780e9med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 10 Maja 2011 :grin: Dzisiaj wymyśliłem nową kiełbasę dojrzewająca :grin: Nazwę ja ,,kiełbasa krzyżacka,,Jutro wędzenie :grin: [ Dodano: Wto 10 Maj, 2011 10:10 ] :grin: A tak wygląda po kilku miesiącach boczek Bartenstein Ostpreussen :grin: z każdym tygodniem nabiera nowego smaku :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 10 Maja 2011 grzegorz565, Napisz coś więcej o tej kiełbasie "krzyżackiej". Spróbuj ten sam farsz włożyć do osłonki białkowej np 65 mm. Jeden baton pozwoli ocenić lepiej i nie wysycha tak jak w jelitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 10 Maja 2011 Gonzo, Ja kiełbasy oceniam po dwóch tygodniach lub miesiącu. Każda kiełbasa na świeżo jest podobna w smaku, a ten właściwy smak i ocenę można uzyskać jak kiełbasa dojrzeje. Grzegorz565 podobnie jak ja, robi własne wyroby bez wzorowania się na standardowych przepisach, dlatego właściwa ocena zawsze jest trochę później. I właśnie te wyroby mają niespotykany wspaniały smak. Zrób raz, a sam się przekonasz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 10 Maja 2011 :grin: W 65 najlepiej dojrzewa jak jest przed wędzeniem z ciśnięta,mniej się marszczy jak dojrzeje :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 10 Maja 2011 grzegorz565, Patrzę na fotki i jestem coraz bardziej głodny!!! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexpol Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 10 Maja 2011 Nie,no lepszej prezentacij juz nie mozna bylo zrobic. :thumbsup: :clap: Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 11 Maja 2011 :grin: Krzyżacka już po pierwszym zabiegu :grin: Jest już za wysoka temperatura w garażu 15-18*C.Mogą być kłopoty z dojrzewaniem,została jeszcze stara lodówka :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 11 Maja 2011 Grzesiu Ty mi chłopie powiedz ile rodzin zaopatrujesz ..... bo jak patrzę na mnogość tego dobra i Twoją i Ładniejszej Połowy figurę to sami tego nie zjadacie .... :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: :clap: Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 11 Maja 2011 Grzesiu Ty mi chłopie powiedz ile rodzin zaopatrujesz ..... bo jak patrzę na mnogość tego dobra i Twoją i Ładniejszej Połowy figurę to sami tego nie zjadacie ...Nie wszyscy mają jednakową przemianę materii. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 11 Maja 2011 a ja mam pytanie jaką naleweczką "popychasz" te wszystkie wyroby :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 12 Maja 2011 :grin: Tylko jeden ,,popychacz,, smakuje do swojskich wyrobów :grin: :grin: :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.