kostek61 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 18 Marca 2013 kiedyś w ten sposób szukałem gołębi na rosół ale niestety nic z tego nie wyszłoW Irl.kupujesz licencję-25 E,pozwolenie na piśmie od farmera gdzie będziesz polował,idziesz na posterunek Gardy(policji)dostajesz pismo że możesz kupić broń i możesz polować,ale tylko na bażanty,zające,dzikie króliki i gołębie,prawda że proste. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 18 Marca 2013 aero,mrożone bażanty bywają w Lidlu. ale z piórami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Marca 2013 e z piórami ?Niestety " gołe".W zeszłym roku robiłem takiego bażanta na wielkanocny obiad.Zdjęcia możesz zobaczyć w moich wyrobach "nie tylko śledzie" :grin: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Marca 2013 kiedyś w ten sposób szukałem gołębi na rosół ale niestety nic z tego nie wyszłoW Irl.kupujesz licencję-25 E,pozwolenie na piśmie od farmera gdzie będziesz polował,idziesz na posterunek Gardy(policji)dostajesz pismo że możesz kupić broń i możesz polować,ale tylko na bażanty,zające,dzikie króliki i gołębie,prawda że proste. a u nas potrafią wszystko pokomplikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Marca 2013 ale z piórami ?Nie :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondek Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 18 Marca 2013 Zobacz tą stronę, zadzwoń do szefowj, bardzo często ma kogutki już oskubane, może kilka wysłac puki jest zimno.http://www.bazanty-lowne.com.pl/oferta.html Z potraw robionych z bażanta proponuję zrobic rosół tak jak z kury( bez wynalazków i udziwnień tylko włószczyzna) przkonsz się czy warto robi pieczonego, czy jednak pozostac przy rosole.smacznego. Cytuj z ukłonami Jondek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Marca 2013 dzięki za namiary - jest jeszcze szansa, że na święta doleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondek Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Marca 2013 Doleci/ kurier 24 godz. Cytuj z ukłonami Jondek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 20 Marca 2013 raczej nie doleci w tej chwili mają tylko przeznaczone na jajkadopiero od czerwca będzie się odbywać sprzedaż mięsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izetta Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 13 Września 2013 Mam pytanko, czy lepszy bażant czy bażancica do upieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 13 Września 2013 Mam pytanko, czy lepszy bażant czy bażancica do upieczenia?Mięso samicy jest delikatne, samca czyli koguta jest lepsze w smaku. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 13 Września 2013 czy lepszy bażant czy bażancica do upieczenia?Mięso samicy jest delikatne, samca czyli koguta jest lepsze w smaku. :grin: Według mnie to jest raczej kwestia wieku danego osobnika a nie płci choć tak po prawdzie jadam tylko koguty bo tylko na nie można polować. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 13 Września 2013 ylko koguty bo tylko na nie można polowaćSamiczki można dostać z chowu. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izetta Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 13 Września 2013 ja mam swoje, dlatego pytam. Niestety mam tylko 1 samca, ale za to mam 4 samiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 13 Września 2013 Ja jadam tylko dzikie :lol: izetto, skoro masz jednego samca to chyba musisz go zostawić jeśli zamierzasz mieć własne pisklaki więc wyboru w Twoim wypadku też brak :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izetta Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 14 Września 2013 chudziak, dlatego się podpytałam, na przyszłość. Na razie to jedna panna pewnie skończy jako pieczeń. Ale to jeszcze trochę, bo na razie mam zamówioną gęsinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.