Skocz do zawartości

przepis na bażanta


anerka

Rekomendowane odpowiedzi

kiedyś w ten sposób szukałem gołębi na rosół ale niestety nic z tego nie wyszło

W Irl.kupujesz licencję-25 E,pozwolenie na piśmie od farmera gdzie będziesz polował,idziesz na posterunek Gardy(policji)dostajesz pismo że możesz kupić broń i możesz polować,ale tylko na bażanty,zające,dzikie króliki i gołębie,prawda że proste.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

e z piórami ?

Niestety " gołe".W zeszłym roku robiłem takiego bażanta na wielkanocny obiad.Zdjęcia możesz zobaczyć w moich wyrobach "nie tylko śledzie" :grin:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kiedyś w ten sposób szukałem gołębi na rosół ale niestety nic z tego nie wyszło

W Irl.kupujesz licencję-25 E,pozwolenie na piśmie od farmera gdzie będziesz polował,idziesz na posterunek Gardy(policji)dostajesz pismo że możesz kupić broń i możesz polować,ale tylko na bażanty,zające,dzikie króliki i gołębie,prawda że proste.

a u nas potrafią wszystko pokomplikować

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zobacz tą stronę, zadzwoń do szefowj, bardzo często ma kogutki już oskubane, może kilka wysłac puki jest zimno.

http://www.bazanty-lowne.com.pl/oferta.html

 

Z potraw robionych z bażanta proponuję zrobic rosół tak jak z kury( bez wynalazków i udziwnień tylko włószczyzna) przkonsz się czy warto robi pieczonego, czy jednak pozostac przy rosole.

smacznego.

z ukłonami

 

Jondek

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Mam pytanko, czy lepszy bażant czy bażancica do upieczenia?

Mięso samicy jest delikatne, samca czyli koguta jest lepsze w smaku.

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

czy lepszy bażant czy bażancica do upieczenia?

Mięso samicy jest delikatne, samca czyli koguta jest lepsze w smaku.

:grin:

Według mnie to jest raczej kwestia wieku danego osobnika a nie płci choć tak po prawdzie jadam tylko koguty bo tylko na nie można polować.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja jadam tylko dzikie :lol:

izetto, skoro masz jednego samca to chyba musisz go zostawić jeśli zamierzasz mieć własne pisklaki więc wyboru w Twoim wypadku też brak :grin:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.