Skocz do zawartości

dziczyzna


niedobry78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Państwa...nie wiem czy pytam w odpowiednim dziale...ale ...czy jest ktoś z Państwa kto może porównać walory smakowe i użytkowe mięsa jelenia w stosunku do mięsa daniela....ub np. sarniny...tzn. czym się różnią czy miso jelenia jest porównywalne z danielim czy może daniela można porównać bardziej do sarny???...proszę odpowiedź
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Poczytaj trochę na ten temat http://www.rudzie.pl/ , http://www.hodowle.eu/117_Hodowla_jeleni.html , http://www.hodowladanieli.com/ , http://www.pphujar.pl/ etc. Poszukaj. U mnie w okolicy są dwa miejsca, w których są hodowane jelenie i daniele. Najsmaczniejsze i zarazem najdroższe jest mięso z sarny. Nie wiem tylko jak z ich hodowlą, ale jeśli się nie mylę to saren nie można.

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

niedobry78,

U mnie w okolicy są dwa miejsca (hodowle). Kupuję u nich strzelone jelenie, dziki, daniele.

Sprzedają też do dalszej hodowli. Myślę że możesz zadzwonić i podpytać lub napisać na e-maila.

 

http://www.rudziewicz.suw.pl/

 

http://www.falko-ryby.eu/?page=3&subpage=8

 

Pozdrawiam

Robert

ale narobiłem dymu 🙂

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
...o.k...chyba dobra metoda...dziękuję bardzo... a wie ktoś może czy kurę po ubiciu mozna oparzac obieraći patroszyc dopiero za np. dwie godziny??? do dzikiego ptactwa w starych książkach się stosuje taką metode a nawet dłuzej wg zaleceni pozostawia się na skruszenie...a jak to jest z kurką lub kurczakiem hm?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.