niedobry78 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam wszystkich Państwa...nie wiem czy pytam w odpowiednim dziale...ale ...czy jest ktoś z Państwa kto może porównać walory smakowe i użytkowe mięsa jelenia w stosunku do mięsa daniela....ub np. sarniny...tzn. czym się różnią czy miso jelenia jest porównywalne z danielim czy może daniela można porównać bardziej do sarny???...proszę odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Lutego 2010 nooo...ludzie błagam ...zlitujcie się...jestem przed zakupem stada uzytkowego i i decyduję które zwierzaki nabyć ...dlatego pytam Was jako absolutny laik...nie zostawiajcie mnie tak hm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Lutego 2010 Poczytaj trochę na ten temat http://www.rudzie.pl/ , http://www.hodowle.eu/117_Hodowla_jeleni.html , http://www.hodowladanieli.com/ , http://www.pphujar.pl/ etc. Poszukaj. U mnie w okolicy są dwa miejsca, w których są hodowane jelenie i daniele. Najsmaczniejsze i zarazem najdroższe jest mięso z sarny. Nie wiem tylko jak z ich hodowlą, ale jeśli się nie mylę to saren nie można. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Lutego 2010 ...troszkę już poczytałem...dzięki ....a myślsz, że mięso daniela moze byc bardziej porównywalne do sarniego niż jelenie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Lutego 2010 niedobry78, U mnie w okolicy są dwa miejsca (hodowle). Kupuję u nich strzelone jelenie, dziki, daniele. Sprzedają też do dalszej hodowli. Myślę że możesz zadzwonić i podpytać lub napisać na e-maila. http://www.rudziewicz.suw.pl/ http://www.falko-ryby.eu/?page=3&subpage=8 Pozdrawiam Robert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Marca 2010 ...o.k...chyba dobra metoda...dziękuję bardzo... a wie ktoś może czy kurę po ubiciu mozna oparzac obieraći patroszyc dopiero za np. dwie godziny??? do dzikiego ptactwa w starych książkach się stosuje taką metode a nawet dłuzej wg zaleceni pozostawia się na skruszenie...a jak to jest z kurką lub kurczakiem hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Marca 2010 Ciepłego łatwiej oskubać i wypatroszyć niż takiego wystygniętego Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.