Jump to content

Bla, bla, bla


Siara

Recommended Posts

  • 4 months later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Znalazlam ciekawostke na temat sera

 

https://tavolamediterranea.com/2017/08/24/making-cheese-romans-columellas-cheese/

 

 Co prawda po angielsku, ale spokojnie mozna wrzucic na google Translate i wio, kazdy przeczyta.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Absynt - zapytanie

 

Poszukuję forowicza, z którym rozmawiałam na ostatnim zlocie w Napoleonowie o absyncie.

Padło hasło: trzy zioła.

Piszę tutaj, bo do klubu Miłośników Domowych Trunków nie wszyscy zagladają.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ostatnio naszła mnie chęć na kaszankę więc kupiłem trochę z niedużej prywatnej  masarni w regionie, nie żaden moloch koncern. Jako, że na zimno za bardzo nie lubię to usmażyłem sobie na kolację na patelni. Rany Boskie, tego nie dało się jeść... Doprawiona praktycznie wcale, kaszy całe multum ale co najgorsze to z surowców mięsnych to były tam chyba same skóry, śladowe ilości wątroby i suszona krew... Smak to właściwie masa bez smaku o konsystencji kaszy z klajstrem... Tragedia.

Rzeźnik z powołania
Link to comment
Share on other sites

6 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

Jak rozpoznałeś suszoną krew?

Tak mi się wydaje, po prostu była inna niż ta co kupuje zwykle z innej firmy i ta co robiło się w domu na świeżej. 

Rzeźnik z powołania
Link to comment
Share on other sites

Każdy producent kaszanki, czy to firma, czy domowy wytwórca, robi kaszankę o innym smaku, z innymi dodatkami. Jednak różnica między kaszanką, o takim samym składzie surowcowo-przyprawowym, wyprodukowaną z użyciem krwi świeżej i krwi suszonej, jest naprawdę niewielka.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dzisiaj moje 6 wędzenie w życiu i pierwszy raz przy ładnej pogodzie 😆

Zazwyczaj albo mróz, albo lało, albo wiatr że trzeba było chować się w garażu, a ogólnie to trzeba było się wspomagać jagermeisterem i herbatką z imbirem. Dzisiaj w koszulce sobie siedzę obok wędzarni :)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.