Skocz do zawartości

Wyroby Pis67 & Co.


pis67

Rekomendowane odpowiedzi

pis67 nie masz czasem zbędnych butelek :question: :wink:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 2 tygodnie później...

Bardzo smakowicie wygląda :thumbsup: , kiedy ja się nauczę tak robić kiełbaskę....ehhhhh.... :cry:

Już umiesz tylko nawet o tym nie wiesz :tongue:

wystarczy wybrać konkretny przepis np. ze strony głównej, trzymać się go ściśle i wykonywać na ślepo, a musi się udać :wink:

Chleb nigdy się nie znudzi.

Dobra wędlinka również :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kiedy ja się nauczę tak robić kiełbaskę....ehhhhh.... :cry:

Też kiedyś takie pytanie sobie zadawałem, co prawda z kiełbasami to jeszcze różnie mi wychodzi, ale z wędzonkami to już jakoś leci. Więc bracie dolnoślązaku cierpliwości i ćwicz, a na pewno dasz radę :smile:

 

Co do pis-owych wyrobów to zawsze jadalnie wyglądają :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wystarczy wybrać konkretny przepis np. ze strony głównej, trzymać się go ściśle i wykonywać na ślepo

Ja mam przekorną naturę, zrobiłem jedną dwukilową kiełbaskę, nie trzymałem się ściśle przepisu (kombinowałem z przyprawami) i się udało... :blush:

Wszystkim bardzo smakowało i domagają się więcej... :grin:

Więc bracie dolnoślązaku cierpliwości i ćwicz, a na pewno dasz radę

Ćwiczę i sprawia mi to niezmierną radochę... :thumbsup:

 

Hmmmm 300 stówy... trochę dołożę i świniaka kupię... :grin: zdam się na swoją inteligencję (może się nie zawiodę) i z pomocą tego forum jakoś dam radę, moje wyroby na wystawę nie idą one muszą tylko smakować mi i rodzinie :thumbsup:

Kermit zawsze miał chętkę na Pigi...http://www.sciaga.pl/static/templates/sciaga/img/emots/jedzonko.gif
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj polędwice uwędziłem, leżała w solance w lodówce chyba ze dwa tygodnie. Zauważyłem, że spożycie wędlin jest odwrotnie proporcjonalne do temperatury powietrza. Obecnie na prawie zerowym poziomie, a spożycie piwka wprost proporcjonalne. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zauważyłem, że spożycie wędlin jest odwrotnie proporcjonalne do temperatury powietrza. Obecnie na prawie zerowym poziomie, a spożycie piwka wprost proporcjonalne. :cool:

 

No kolego Ameryki nie odkryłeś :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

po urlopie zamelduje sie u Ciebie i poprubuje sam cos uwazyc.

Najważniejsze jest mieć w pobliżu mistrza, który wskaże właściwą drogę w wyrobie domowym piwka.

A propos meldujesz się po swoim czy moim urlopie? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zmiana pogody, od razu wraca chęć do zrobienia czegoś z mięska. Wczoraj nabyłem

-forszlak cielęcy - cielęcina IIkl. - 2,65kg

-rozbratel - wołowina Ikl. - 2,10kg

IIkl.- 1,40kg

-podgardle wieprzowe skórowane - 2,6kg

-ogon wołowy i ozór plus tasak Hendi, który ogon pociął bez problemu.

 

Z tego muszę stworzyć wyroby, a jakie jeszcze nie wiem?

Czy ktoś robił kiełbasę serdelową lub parówki wiedeńskie?

Muszę coś wykombinować, mięska już zapeklowane.

 

 

:cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Robię parówki, mięsko po wstępnym mieleniu, schładza się w zamrażalniku i za chwilę kolejne mielenie, jestem nieszczęśliwym nie posiadaczem kutra, ale to do czasu. :cool:

Foty wkrótce. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Piękne , już czuję ten wspaniały smak.

Kiedy ja będę takie wyroby popełniał ?

Pełen podziw :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.