miro Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 8 Lipca 2010 pis67 nie masz czasem zbędnych butelek :question: :wink: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 9 Lipca 2010 miro , ale chodzi Ci o pełne? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 9 Lipca 2010 No a na co mi puste :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 9 Lipca 2010 Tak też myślałem, ja też bym reflektował na jedną :grin: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 9 Lipca 2010 Chętnych jest więcej :thumbsup: :tongue: Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 10 Lipca 2010 I po co było się chwalić? :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 19 Lipca 2010 Z dużym opóźnieniem foty letniej żywieckiej, odchudzona nieco. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kermit Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 20 Lipca 2010 Bardzo smakowicie wygląda :thumbsup: , kiedy ja się nauczę tak robić kiełbaskę....ehhhhh.... Cytuj Kermit zawsze miał chętkę na Pigi...http://www.sciaga.pl/static/templates/sciaga/img/emots/jedzonko.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 20 Lipca 2010 Bardzo smakowicie wygląda :thumbsup: , kiedy ja się nauczę tak robić kiełbaskę....ehhhhh.... Już umiesz tylko nawet o tym nie wiesz :tongue: wystarczy wybrać konkretny przepis np. ze strony głównej, trzymać się go ściśle i wykonywać na ślepo, a musi się udać :wink: Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 20 Lipca 2010 kiedy ja się nauczę tak robić kiełbaskę....ehhhhh.... Też kiedyś takie pytanie sobie zadawałem, co prawda z kiełbasami to jeszcze różnie mi wychodzi, ale z wędzonkami to już jakoś leci. Więc bracie dolnoślązaku cierpliwości i ćwicz, a na pewno dasz radę :smile: Co do pis-owych wyrobów to zawsze jadalnie wyglądają :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 20 Lipca 2010 kiedy ja się nauczę tak robić kiełbaskęSDM czeka :grin: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/ Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kermit Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 20 Lipca 2010 wystarczy wybrać konkretny przepis np. ze strony głównej, trzymać się go ściśle i wykonywać na ślepo Ja mam przekorną naturę, zrobiłem jedną dwukilową kiełbaskę, nie trzymałem się ściśle przepisu (kombinowałem z przyprawami) i się udało... :blush: Wszystkim bardzo smakowało i domagają się więcej... :grin: Więc bracie dolnoślązaku cierpliwości i ćwicz, a na pewno dasz radę Ćwiczę i sprawia mi to niezmierną radochę... :thumbsup: SDM czeka :grin: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/ Hmmmm 300 stówy... trochę dołożę i świniaka kupię... :grin: zdam się na swoją inteligencję (może się nie zawiodę) i z pomocą tego forum jakoś dam radę, moje wyroby na wystawę nie idą one muszą tylko smakować mi i rodzinie :thumbsup: Cytuj Kermit zawsze miał chętkę na Pigi...http://www.sciaga.pl/static/templates/sciaga/img/emots/jedzonko.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 20 Lipca 2010 Wczoraj polędwice uwędziłem, leżała w solance w lodówce chyba ze dwa tygodnie. Zauważyłem, że spożycie wędlin jest odwrotnie proporcjonalne do temperatury powietrza. Obecnie na prawie zerowym poziomie, a spożycie piwka wprost proporcjonalne. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 20 Lipca 2010 Zauważyłem, że spożycie wędlin jest odwrotnie proporcjonalne do temperatury powietrza. Obecnie na prawie zerowym poziomie, a spożycie piwka wprost proporcjonalne. No kolego Ameryki nie odkryłeś :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 20 Lipca 2010 No kolego Ameryki nie odkryłeś Ale robić nie muszę przez tę Amerykę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 20 Lipca 2010 Wczoraj polędwice uwędziłem, leżała w solance w lodówce chyba ze dwa tygodnie.Spróbuj potrzymać w solance z 5-6 tygodni. Będzie dopiero smaczna, pyszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 23 Lipca 2010 Co wieczór piwko na sen, i dziś mimo, że jeszcze nie dojrzała warka nr 5, prosto z lodóweczki, nalana po ściance by pianki nie było, i nie ma. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 23 Lipca 2010 Co wieczór piwko na sen I po co na noc robisz mi smak ?? :grin: Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 23 Lipca 2010 Hallo Pis67!!!! Piwo pije bardzo chetnie, a swojskie to ......przysmak.po urlopie zamelduje sie u Ciebie i poprubuje sam cos uwazyc. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 23 Lipca 2010 po urlopie zamelduje sie u Ciebie i poprubuje sam cos uwazyc. Najważniejsze jest mieć w pobliżu mistrza, który wskaże właściwą drogę w wyrobie domowym piwka. A propos meldujesz się po swoim czy moim urlopie? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 23 Lipca 2010 A propos meldujesz się po swoim czy moim urlopie? Zamelduje sie po moim urlopie ,a kiedy przyjdzie odpowiedz ??.....to lezy w Twoich rekach. :grin: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zmiana pogody, od razu wraca chęć do zrobienia czegoś z mięska. Wczoraj nabyłem -forszlak cielęcy - cielęcina IIkl. - 2,65kg -rozbratel - wołowina Ikl. - 2,10kg IIkl.- 1,40kg -podgardle wieprzowe skórowane - 2,6kg -ogon wołowy i ozór plus tasak Hendi, który ogon pociął bez problemu. Z tego muszę stworzyć wyroby, a jakie jeszcze nie wiem? Czy ktoś robił kiełbasę serdelową lub parówki wiedeńskie? Muszę coś wykombinować, mięska już zapeklowane. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 27 Lipca 2010 Robię parówki, mięsko po wstępnym mieleniu, schładza się w zamrażalniku i za chwilę kolejne mielenie, jestem nieszczęśliwym nie posiadaczem kutra, ale to do czasu. Foty wkrótce. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Wyroby z ostatniego tygodnia: parówki, żywiecka i kiełbaski śniadaniowe. Było chłodniej, mięso zajefajnie kleiło. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Piękne , już czuję ten wspaniały smak.Kiedy ja będę takie wyroby popełniał ?Pełen podziw Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.