Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

kiełbasa parzona jutro


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kaciak

Kaciak

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 139 postów
  • MiejscowośćParczew

Napisano 01 mar 2010 - 20:18

Może w dziale dla początkujących ktoś mi pomoże, bo "na kiełbasach" nie dostałem odpowiedzi,

chcę jutro zrobić kiełbaskę wieprzowo indyczą, ale tylko parzoną. Kupowałam taką w sklepach ZMŁuków i bardzo mi podpasowała.
Przeszukałem stronę główną i forum, szukam informacji na temat parzenia(temp. wody, czas, temp. wewnątrz kiełbasy)
nie wiem czy parzyć ją dłużej niż robi się to z kiełbasami wędzonymi.

Miałem nadzieję że taką kiełbaskę znajdę w 16- tce ale niestety

#2 abratek

abratek

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6032 postów

Napisano 01 mar 2010 - 20:27

szukam informacji na temat parzenia(temp. wody, czas, temp. wewnątrz kiełbasy)
nie wiem czy parzyć ją dłużej niż robi się to z kiełbasami wędzonymi.

robisz jak dla każdej innej...
jedynie temperaturę dla mięsa drobiowego przyjmuję się nieco większą...
i tak...:
temp wody 72-75 st.
czas dla kiełbaśnic ok 25 minut - do uzyskania 70-72 st. wewnątrz wyrobu

#3 Kaciak

Kaciak

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 139 postów
  • MiejscowośćParczew

Napisano 01 mar 2010 - 20:38

dziękuję za podpowiedź

pozdrawiam




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych