Skocz do zawartości

kiełbasa parzona jutro


Kaciak

Rekomendowane odpowiedzi

Może w dziale dla początkujących ktoś mi pomoże, bo "na kiełbasach" nie dostałem odpowiedzi,

 

chcę jutro zrobić kiełbaskę wieprzowo indyczą, ale tylko parzoną. Kupowałam taką w sklepach ZMŁuków i bardzo mi podpasowała.

Przeszukałem stronę główną i forum, szukam informacji na temat parzenia(temp. wody, czas, temp. wewnątrz kiełbasy)

nie wiem czy parzyć ją dłużej niż robi się to z kiełbasami wędzonymi.

 

Miałem nadzieję że taką kiełbaskę znajdę w 16- tce ale niestety

Kaciak
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

szukam informacji na temat parzenia(temp. wody, czas, temp. wewnątrz kiełbasy)

nie wiem czy parzyć ją dłużej niż robi się to z kiełbasami wędzonymi.

robisz jak dla każdej innej...

jedynie temperaturę dla mięsa drobiowego przyjmuję się nieco większą...

i tak...:

temp wody 72-75 st.

czas dla kiełbaśnic ok 25 minut - do uzyskania 70-72 st. wewnątrz wyrobu

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.