Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Szynkowar
#1
Napisano 31 mar 2010 - 16:55
Od momentu zarejestrowania sie na Waszej stronie, nie ma dnia bym tu nie zagladała. Coraz bardziej jestem pochłonieta Waszymi umiejetnosciami i efektami. Nie ukrywam ze osobiscie na kazde świeta gosci na moim stole biała kiełbaska, moj wyrob jest smaczny ale nigdy sie opierałam sie o rzadna recepture. To co tutaj sie dzieje, wprawia mnie w wielki zawrot głowy. Z powodow takich iż mieszkam w bloku pewnie nigdy w życiu nie osiagne tego co niektorzy "bracia zadymiacze".
Przy najblizszej koazji chcialabym skorzystac z fachowych przepisow. Glownie chodzi mi o wedliny o wiekszym przekroju, ktore nie wymagaja wedzenia.
W zwiazku z czym chcialabym kupic szynkowar i mam pytanie. Czy jest możliwosc zakupu tego produktu na waszej stronie czy tez mam szukac np. na allegro.
Pozdrawiam....Halina
#2
Napisano 31 mar 2010 - 17:00
#3
Napisano 31 mar 2010 - 17:08
#4
Napisano 31 mar 2010 - 17:31
#5
Napisano 31 mar 2010 - 17:51
Czy jest możliwosc zakupu tego produktu na waszej stronie czy tez mam szukac np. na allegro.
Wcale nie chcę się czepiać , ale jak już tutaj jesteś to jesteś na Naszej stronie :grin:
Gorąco pozdrawiam
#6
Napisano 31 mar 2010 - 17:53
http://www.fotosik.p...2c474548bc.html
#7
Napisano 31 mar 2010 - 19:33
#8
Napisano 31 mar 2010 - 20:07
Chodzi o to że jeżeli jesteś na tej stronie, to znaczy że jest również Twoja - czyli Nasza Wspólna

Na
#9
Napisano 31 mar 2010 - 20:11
Mój szynkowar teraz leży w szafie i sie kurzy:)
Zaproponuj Halusi , moze kupi??? :grin:
#10
Napisano 01 kwi 2010 - 15:00
Olek a moze Ty masz cos do zaoferowania?? :lol:
Pozdrawiam
#11
Napisano 02 kwi 2010 - 21:18
#12
Napisano 14 maj 2010 - 17:59

nie wiem czy dobrze rozumiem, ale czy chodzi o to, żeby napełnić osłonkę mięskiem i gotować?A zamiast szynkowara, proponowałbym Ci osłonki. Mój szynkowar teraz leży w szafie i sie kurzy:)
#13
Napisano 14 maj 2010 - 18:01
#14
Napisano 14 maj 2010 - 18:13

#15
Napisano 14 maj 2010 - 18:54
K'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: .żeby napełnić osłonkę mięskiem i gotować?
#16
Napisano 14 maj 2010 - 19:01
K'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: .
Dla całkowitej pewności nie 20-25 °C tylko 100 °C -(20-25 °C) = 75 - 80 °C :wink: :smile:
#17
Napisano 14 maj 2010 - 20:22
Czyli muszę kupić termometr. Jak już wybiorę konkretny przepis, to będę go dokładnie studiować. Więc pewnie jeszcze o coś zapytamK'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: .

#18
Napisano 14 maj 2010 - 20:33
Sponsor
#19
Napisano 14 maj 2010 - 20:59
Ja też :grin:ja też nie mam szynkowaru i robię w osłonkach kupionych u Miro
Szynkowa parzona (bez wędzenia) to najczęstszy wyrób z "szynkowara" :lol:
A z lenistwa używam kompozycji przypraw tez od Miro, dodaję tylko troszkę białej gorczycy :lol:
Sponsor
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych