Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Szynkowar


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6580 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 31 mar 2010 - 16:55

Witam!
Od momentu zarejestrowania sie na Waszej stronie, nie ma dnia bym tu nie zagladała. Coraz bardziej jestem pochłonieta Waszymi umiejetnosciami i efektami. Nie ukrywam ze osobiscie na kazde świeta gosci na moim stole biała kiełbaska, moj wyrob jest smaczny ale nigdy sie opierałam sie o rzadna recepture. To co tutaj sie dzieje, wprawia mnie w wielki zawrot głowy. Z powodow takich iż mieszkam w bloku pewnie nigdy w życiu nie osiagne tego co niektorzy "bracia zadymiacze".
Przy najblizszej koazji chcialabym skorzystac z fachowych przepisow. Glownie chodzi mi o wedliny o wiekszym przekroju, ktore nie wymagaja wedzenia.
W zwiazku z czym chcialabym kupic szynkowar i mam pytanie. Czy jest możliwosc zakupu tego produktu na waszej stronie czy tez mam szukac np. na allegro.

Pozdrawiam....Halina

#2 jacekn

jacekn

    Weteran

  • 1248 postów
  • Miejscowośćwola

Napisano 31 mar 2010 - 17:00

Strona główna sklep miro

#3 anerka

anerka

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1127 postów
  • MiejscowośćSulechów, lubuskie

Napisano 31 mar 2010 - 17:08

Dokładnie na samej górze strony głównej widnieje m.in. napis "sklep". Kliknij i masz.Pozdrawiam.

#4 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6580 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 31 mar 2010 - 17:31

Bardzo dziekuje , juz buszuje po tym sklepie. Pozdrawiam

#5 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12680 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 31 mar 2010 - 17:51

Czy jest możliwosc zakupu tego produktu na waszej stronie czy tez mam szukac np. na allegro.



Wcale nie chcę się czepiać , ale jak już tutaj jesteś to jesteś na Naszej stronie :grin:

Gorąco pozdrawiam

#6 demon_

demon_

    Pasjonat

  • **VIP-Organizator**
  • 520 postów
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 31 mar 2010 - 17:53

A zamiast szynkowara, proponowałbym Ci osłonki. Mój szynkowar teraz leży w szafie i sie kurzy:)

http://www.fotosik.p...2c474548bc.html

#7 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6580 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 31 mar 2010 - 19:33

andrzej k a jdnak sie czepiasz :lol: łatwo Tobie mowic skoro jestes juz dobrze tu zadomowiony, ale luzik.....zauważylam ze starszyzna tak lubi .... :rolleyes: , oczywiscie mowa nie o wszystkich.

#8 demon_

demon_

    Pasjonat

  • **VIP-Organizator**
  • 520 postów
  • MiejscowośćPoznań

Napisano 31 mar 2010 - 20:07

Halusia, kto jak kto , ale Andrzej na pewno jako ostatni miałby coś złego na myśli.
Chodzi o to że jeżeli jesteś na tej stronie, to znaczy że jest również Twoja - czyli Nasza Wspólna :)
Na

#9 Olek.P

Olek.P

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1156 postów
  • MiejscowośćLeverkusen

Napisano 31 mar 2010 - 20:11

Mój szynkowar teraz leży w szafie i sie kurzy:)


Zaproponuj Halusi , moze kupi??? :grin:

#10 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6580 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 01 kwi 2010 - 15:00

Jasne, jasne demon... ja przeciez sie nie obrazilam :lol: Wiem doskonale ze moge liczyc na pomoc i na tej stronie czuc sie jak u siebie w domu.
Olek a moze Ty masz cos do zaoferowania?? :lol:

Pozdrawiam

#11 RaV22

RaV22

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 706 postów
  • Miejscowośćsam już nie wiem

Napisano 02 kwi 2010 - 21:18

Czy ktoś używał tego szynkowara? http://www.allegro.p..._producent.html cena do zniesienia, a i wielkość wsadu jak dla mnie odpowiednia. Nie za bardzo jednak widzę rozwiązanie docisku, i te prowadnice z boku mnie irytują. Czy zostanie po nich ślad w gotowym wyrobie?

#12 madlinka

madlinka

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1178 postów

Napisano 14 maj 2010 - 17:59

Witajcie, mogę się podpisać pod tym co napisała @halusia@, stronka, forum i przepisy tu zawarte w zupełności mnie pochłonęły. Od kilku lat nie kupuję już wędlin w sklepie, bo się ich po prostu brzydzę. Mam stały zestaw wyrobów, takich które mogę wykonać w domu, wędzeniem zajmuje się mąż ale tylko na święta, bo mieszkamy w bloku i na co dzień nie mamy ku temu okazji. Poszerzam tutaj swój repertuar :) Teraz mam ochotę na coś z szynkowara.

A zamiast szynkowara, proponowałbym Ci osłonki. Mój szynkowar teraz leży w szafie i sie kurzy:)

nie wiem czy dobrze rozumiem, ale czy chodzi o to, żeby napełnić osłonkę mięskiem i gotować?

#13 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27409 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 14 maj 2010 - 18:01

Tak. Osłonkę barierową, którą bez problemu dostaniesz w sklepie u Mira wraz z instrukcją obsługi. :grin:

#14 madlinka

madlinka

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1178 postów

Napisano 14 maj 2010 - 18:13

Dzięki, zaraz sobie kupię :)

#15 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5194 postów

Napisano 14 maj 2010 - 18:54

żeby napełnić osłonkę mięskiem i gotować?

K'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: .

#16 z_bychu

z_bychu

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 542 postów
  • MiejscowośćTarnowskie Góry

Napisano 14 maj 2010 - 19:01

K'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: .


Dla całkowitej pewności nie 20-25 °C tylko 100 °C -(20-25 °C) = 75 - 80 °C :wink: :smile:

#17 madlinka

madlinka

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1178 postów

Napisano 14 maj 2010 - 20:22

K'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: .

Czyli muszę kupić termometr. Jak już wybiorę konkretny przepis, to będę go dokładnie studiować. Więc pewnie jeszcze o coś zapytam :)

#18 duduś

duduś

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 288 postów
  • Miejscowośćczęstochowa

Napisano 14 maj 2010 - 20:33

madlinka, ja też nie mam szynkowaru i robię w osłonkach kupionych u Miro. Robię raz, dwa razy w tygodniu najczęściej drobiowe. Jak najbardziej polecam osłonki barierowe. Pozd

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#19 roj61

roj61

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 649 postów
  • MiejscowośćWołomin

Napisano 14 maj 2010 - 20:59

ja też nie mam szynkowaru i robię w osłonkach kupionych u Miro

Ja też :grin:
Szynkowa parzona (bez wędzenia) to najczęstszy wyrób z "szynkowara" :lol:
A z lenistwa używam kompozycji przypraw tez od Miro, dodaję tylko troszkę białej gorczycy :lol:

Sponsor

Sponsor
  • Reklama



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych