Skocz do zawartości

Szynkowar


@halusia@

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od momentu zarejestrowania sie na Waszej stronie, nie ma dnia bym tu nie zagladała. Coraz bardziej jestem pochłonieta Waszymi umiejetnosciami i efektami. Nie ukrywam ze osobiscie na kazde świeta gosci na moim stole biała kiełbaska, moj wyrob jest smaczny ale nigdy sie opierałam sie o rzadna recepture. To co tutaj sie dzieje, wprawia mnie w wielki zawrot głowy. Z powodow takich iż mieszkam w bloku pewnie nigdy w życiu nie osiagne tego co niektorzy "bracia zadymiacze".

Przy najblizszej koazji chcialabym skorzystac z fachowych przepisow. Glownie chodzi mi o wedliny o wiekszym przekroju, ktore nie wymagaja wedzenia.

W zwiazku z czym chcialabym kupic szynkowar i mam pytanie. Czy jest możliwosc zakupu tego produktu na waszej stronie czy tez mam szukac np. na allegro.

 

Pozdrawiam....Halina

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy jest możliwosc zakupu tego produktu na waszej stronie czy tez mam szukac np. na allegro.

 

Wcale nie chcę się czepiać , ale jak już tutaj jesteś to jesteś na Naszej stronie :grin:

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A zamiast szynkowara, proponowałbym Ci osłonki. Mój szynkowar teraz leży w szafie i sie kurzy:)

 

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be9d722c474548bc.html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

andrzej k a jdnak sie czepiasz :lol: łatwo Tobie mowic skoro jestes juz dobrze tu zadomowiony, ale luzik.....zauważylam ze starszyzna tak lubi .... :rolleyes: , oczywiscie mowa nie o wszystkich.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halusia, kto jak kto , ale Andrzej na pewno jako ostatni miałby coś złego na myśli.

Chodzi o to że jeżeli jesteś na tej stronie, to znaczy że jest również Twoja - czyli Nasza Wspólna :)

Na

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jasne, jasne demon... ja przeciez sie nie obrazilam :lol: Wiem doskonale ze moge liczyc na pomoc i na tej stronie czuc sie jak u siebie w domu.

Olek a moze Ty masz cos do zaoferowania?? :lol:

 

Pozdrawiam

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy ktoś używał tego szynkowara? http://www.allegro.pl/item984953912_nierdzewny_szynkowar_uniwersalny_nowy_producent.html cena do zniesienia, a i wielkość wsadu jak dla mnie odpowiednia. Nie za bardzo jednak widzę rozwiązanie docisku, i te prowadnice z boku mnie irytują. Czy zostanie po nich ślad w gotowym wyrobie?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Witajcie, mogę się podpisać pod tym co napisała @halusia@, stronka, forum i przepisy tu zawarte w zupełności mnie pochłonęły. Od kilku lat nie kupuję już wędlin w sklepie, bo się ich po prostu brzydzę. Mam stały zestaw wyrobów, takich które mogę wykonać w domu, wędzeniem zajmuje się mąż ale tylko na święta, bo mieszkamy w bloku i na co dzień nie mamy ku temu okazji. Poszerzam tutaj swój repertuar :) Teraz mam ochotę na coś z szynkowara.

A zamiast szynkowara, proponowałbym Ci osłonki. Mój szynkowar teraz leży w szafie i sie kurzy:)

nie wiem czy dobrze rozumiem, ale czy chodzi o to, żeby napełnić osłonkę mięskiem i gotować?

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

żeby napełnić osłonkę mięskiem i gotować?

K'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: .

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

K'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: .

Czyli muszę kupić termometr. Jak już wybiorę konkretny przepis, to będę go dokładnie studiować. Więc pewnie jeszcze o coś zapytam :)

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja też nie mam szynkowaru i robię w osłonkach kupionych u Miro

Ja też :grin:

Szynkowa parzona (bez wędzenia) to najczęstszy wyrób z "szynkowara" :lol:

A z lenistwa używam kompozycji przypraw tez od Miro, dodaję tylko troszkę białej gorczycy :lol:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.