@halusia@ Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Marca 2010 Witam!Od momentu zarejestrowania sie na Waszej stronie, nie ma dnia bym tu nie zagladała. Coraz bardziej jestem pochłonieta Waszymi umiejetnosciami i efektami. Nie ukrywam ze osobiscie na kazde świeta gosci na moim stole biała kiełbaska, moj wyrob jest smaczny ale nigdy sie opierałam sie o rzadna recepture. To co tutaj sie dzieje, wprawia mnie w wielki zawrot głowy. Z powodow takich iż mieszkam w bloku pewnie nigdy w życiu nie osiagne tego co niektorzy "bracia zadymiacze".Przy najblizszej koazji chcialabym skorzystac z fachowych przepisow. Glownie chodzi mi o wedliny o wiekszym przekroju, ktore nie wymagaja wedzenia.W zwiazku z czym chcialabym kupic szynkowar i mam pytanie. Czy jest możliwosc zakupu tego produktu na waszej stronie czy tez mam szukac np. na allegro. Pozdrawiam....Halina Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 31 Marca 2010 Strona główna sklep miro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Marca 2010 Dokładnie na samej górze strony głównej widnieje m.in. napis "sklep". Kliknij i masz.Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Marca 2010 Bardzo dziekuje , juz buszuje po tym sklepie. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Marca 2010 Czy jest możliwosc zakupu tego produktu na waszej stronie czy tez mam szukac np. na allegro. Wcale nie chcę się czepiać , ale jak już tutaj jesteś to jesteś na Naszej stronie :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon_ Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 31 Marca 2010 A zamiast szynkowara, proponowałbym Ci osłonki. Mój szynkowar teraz leży w szafie i sie kurzy:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be9d722c474548bc.html Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 31 Marca 2010 andrzej k a jdnak sie czepiasz :lol: łatwo Tobie mowic skoro jestes juz dobrze tu zadomowiony, ale luzik.....zauważylam ze starszyzna tak lubi .... :rolleyes: , oczywiscie mowa nie o wszystkich. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon_ Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 31 Marca 2010 Halusia, kto jak kto , ale Andrzej na pewno jako ostatni miałby coś złego na myśli.Chodzi o to że jeżeli jesteś na tej stronie, to znaczy że jest również Twoja - czyli Nasza Wspólna Na Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 31 Marca 2010 Mój szynkowar teraz leży w szafie i sie kurzy:) Zaproponuj Halusi , moze kupi??? :grin: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Jasne, jasne demon... ja przeciez sie nie obrazilam :lol: Wiem doskonale ze moge liczyc na pomoc i na tej stronie czuc sie jak u siebie w domu.Olek a moze Ty masz cos do zaoferowania?? :lol: Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Czy ktoś używał tego szynkowara? http://www.allegro.pl/item984953912_nierdzewny_szynkowar_uniwersalny_nowy_producent.html cena do zniesienia, a i wielkość wsadu jak dla mnie odpowiednia. Nie za bardzo jednak widzę rozwiązanie docisku, i te prowadnice z boku mnie irytują. Czy zostanie po nich ślad w gotowym wyrobie? Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Maja 2010 Witajcie, mogę się podpisać pod tym co napisała @halusia@, stronka, forum i przepisy tu zawarte w zupełności mnie pochłonęły. Od kilku lat nie kupuję już wędlin w sklepie, bo się ich po prostu brzydzę. Mam stały zestaw wyrobów, takich które mogę wykonać w domu, wędzeniem zajmuje się mąż ale tylko na święta, bo mieszkamy w bloku i na co dzień nie mamy ku temu okazji. Poszerzam tutaj swój repertuar Teraz mam ochotę na coś z szynkowara. A zamiast szynkowara, proponowałbym Ci osłonki. Mój szynkowar teraz leży w szafie i sie kurzy:)nie wiem czy dobrze rozumiem, ale czy chodzi o to, żeby napełnić osłonkę mięskiem i gotować? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 14 Maja 2010 Tak. Osłonkę barierową, którą bez problemu dostaniesz w sklepie u Mira wraz z instrukcją obsługi. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 14 Maja 2010 Dzięki, zaraz sobie kupię Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 14 Maja 2010 żeby napełnić osłonkę mięskiem i gotować?K'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 14 Maja 2010 K'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: . Dla całkowitej pewności nie 20-25 °C tylko 100 °C -(20-25 °C) = 75 - 80 °C :wink: :smile: Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Maja 2010 K'woli ścisłości nie gotować tylko parzyć a to różnica co najmniej 20-25 st C :wink: .Czyli muszę kupić termometr. Jak już wybiorę konkretny przepis, to będę go dokładnie studiować. Więc pewnie jeszcze o coś zapytam Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duduś Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 14 Maja 2010 madlinka, ja też nie mam szynkowaru i robię w osłonkach kupionych u Miro. Robię raz, dwa razy w tygodniu najczęściej drobiowe. Jak najbardziej polecam osłonki barierowe. Pozd Cytuj duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 14 Maja 2010 ja też nie mam szynkowaru i robię w osłonkach kupionych u MiroJa też :grin: Szynkowa parzona (bez wędzenia) to najczęstszy wyrób z "szynkowara" :lol: A z lenistwa używam kompozycji przypraw tez od Miro, dodaję tylko troszkę białej gorczycy :lol: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.