iwek Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 21 Maja 2016 O ja też bardzo proszę przepis gdyż wygląda przepysznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 12 Listopada 2016 Kaczor biały tegoroczny z podwórka, waga bez podrobów 2.3kg, po wycięciu tłuszczu nie ważyłem smalec już się powoli wytapia. Kaczor zapakowany próżniowo już w zamrażarce Dałem 45 PLN Miałem kroić na pół, połowa na rosół, a połowa do pieczenia, ale cały pójdzie do piekarnika. Teraz czekam, aż kaczki franc. podrosną i też pewnie zakupię Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 8 Września 2018 U mnie dziś i jutro, na Poniedziałek tez zostaną, żeberka "na bogato" (boczek z/k i z/s krojony między żebrami), obróbka nieco inaczej niż zwykle, znaczy nie w rękawie. Dawno nie piekłem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 8 Września 2018 U mnie dziś i jutro, na Poniedziałek tez zostaną, żeberka "na bogato" Smacznego ! Jak wyjem z zamrażarki ogony wp. ( może do końca roku się uda ) to zabiorę się za żeberka na bogato .. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 9 Września 2018 żeberka na bogato To pamiętaj, że najlepsze są na drugi dzień podgrzewane na suchej patelni Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 24 Listopada 2022 Pasztet prowizorka.Pozbierałem gotowane mięska drobiowe i wp w zamrażarce. Miałem 3 słoiki 0.5L z żeberkami co to wyszły za słone. Dokupiłem bardzo tłusty boczek, jakieś może 60% tłuszczu. Boczek zrobiony w szybkowarze 30 min. i wystudzony. Wsio zmielone przez sitko 4mm. Byłem w robocie , mama farsz ciut przesoliła... i bardzo dobrze. Ja odsoliłem dodatkami i wyszło idealnie w smaku.Od farszu odjąłem 1.1 kg, dodałem 2 jajka z dwoma żółtkami każdy (niestety kupne). Dolałem wywaru wp (raczej zawsze mam go w zapasie) nieco mało słony, w zimnej wodzie rozrobiłem dużą łyżkę mąki kartoflanej (żeby zatrzymała soki w wyrobie, a nie na zewnątrz wyrobu) sypnąłem z ręki pieprz czarny świeżo kręcony, zagmerałem ręką i włożyłem do trzech małych foremek alu. (0/5 kg poj.), na dno każdej foremki ułożyłem cieniutkie plasterki boczku swojskiego.Piekarnik nagrzałem do 180st.C, piekłem 45 min. po tym czasie temp na 230st.C i grill dla zrobienia kolorku, kolorek robił się kilka minutek.Reszta farszu do słoiczków, zrobiona tak jak farsz do piekarnika, tyle, że w większej ilości i z 5-cioma jajkami, sterylizacja w szybkowarach 60 min. od momentu podniesienia zaworu bezpieczeństwa.Pieczone stygnie w spiżarce, a słoiczki jeszcze na gazie.Fotki pieczonego bez lampy i z lampą Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 24 Listopada 2022 (edytowane) Pasztet prowizorkaWojtku Ty chyba ze wszystkiego zrobisz smakołyk Takie prowizorki zawsze wymagają kreatywności..... Edytowane 24 Listopada 2022 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 24 Listopada 2022 Takie prowizorki zawsze wymagają kreatywności..... Czasami coś wyjdzie dobrego Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 24 Grudnia 2022 (edytowane) W tym roku u mnie pieczonego indyka niet.Będą 2 udźce z indyka, które właśnie się pieką, na fotce 2 świąteczne kurczaki dziś upieczone Edytowane 24 Grudnia 2022 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 24 Grudnia 2022 2 udźce z indyka Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.