Paprykarz Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Czy pod tą popularną nazwą z tematu kryje się raczej boczek wędzony w ciepłym czy zimnym dymie? Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 W ciepłym dymie . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligawa Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Tak jak napisal Dziadek a rezultat powinien byc taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 W ciepłym dymie . Pozdrawiamdodam jeszcze jeżeli ma być boczek naprawde surowy wędzony to temp.podczas wędzenia wewnątrz nie powinna przekroczyć 45'C w przeciwnym razie uzyskamy boczek już częściowo "zaparzony" który dla niektorych konsumentów jest niepożądany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 I taki boczek powinien wisieć w Sewr pod Paryżem jako wzorzec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 I taki boczek powinien wisieć w Sewr pod Paryżem jako wzorzec . Jak na wzorzec to chyba trochę za chudy :grin: Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
technics Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Czy taki boczek mozna wędzić bez peklowania np. tylko po natarciu przyprawami :question: Chcę coś uwędzić w sobotę i jutro zrobic zakupy więcnie wiele czasu mam na jakieś ruchy a że beczke mam to wędzarnię zrobic potrwa kilka minut :grin: .Proszę o jakieś szybkie info - a ja szukam dalej (forum jest strasznie rozbudowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Mięso na wędzonki pekluje się przeważnie metodą mokrą.Wejdź na stronę główną i tam jest taka brązowa belka z napisem "peklowanie".Miłej lektury. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Czerwca 2010 W ciepłym dymie . Pozdrawiamdodam jeszcze jeżeli ma być boczek naprawde surowy wędzony to temp.podczas wędzenia wewnątrz nie powinna przekroczyć 45'C Ostatnio przestałem wędzić przy temp 42,5 i okazało się że zbyt długo. Schab okazał się prawie dowędzony, tak nie lubię i sam się zdziwiłem. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Czy taki boczek mozna wędzić bez peklowania np. tylko po natarciu przyprawami :question: Chcę coś uwędzić w sobotę i jutro zrobic zakupy więcnie wiele czasu mam na jakieś ruchyszybkie info: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1327 p.s. jak lubisz to możesz nawet na surowo zjeść, wszystko zależy od gustu. Wysil się i poczytaj podstawy - będziesz więcej wiedział. :rolleyes: Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Dokładnie jak pisze sawca i na surowo jest OK [ Dodano: Czw 03 Cze, 2010 22:35 ] Kwestia , kto jak lubi. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
technics Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Czyli na "szybko " nic nie uwędzę . Z tego co doczytałem to nawet mięso na kiełbasę trzeba peklować minimum kilka godzin a potem osadzanie - ech szkoda a tak chciałem cos pożytecznego w ten weckend zrobić ps przepraszam za bląd w ustawieniach już zmieniłem :blush: :blush: Sawca.Może to wina Twojej przypadłości ,ale technics to dziewczynka :grin: [ Dodano: Czw 03 Cze, 2010 22:54 ] A jednak coś znalazłem :grin: :grin: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.