Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Blok ozorkowy z białą galaretką


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 25 kwi 2010 - 10:55

Po przypadkowym odmrożeniu 1,7kg ozorków nie pozostało nic innego jak zrobić blok ozorkowy.Żeby nie było jak zwykle zrobiłem z "białą" galaretką.


Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2 jacekn

jacekn

    Weteran

  • 1248 postów
  • Miejscowośćwola

Napisano 25 kwi 2010 - 11:28

arkadiusz a można o przepis poprosić.

#3 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 4694 postów

Napisano 25 kwi 2010 - 12:38

arkadiusz'u nie widzę powodu dla ,którego informację "jak to się robi" wysyłasz na PW .Myślę ,że skoro wkleiłeś smakowite zdjęcia to więcej osób będzie zainteresowanych, choćby skrótowym opisem.

#4 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 25 kwi 2010 - 18:12

Bardzo proszę.Ja jestem zawsze otwarty na wszelkie propozycje.No to skrótowo.Ozorki wykonane zgodnie z przepisem Dziadka ze strony głównej na blok ozorkowy tylko z pominięciem krwi i nóżka zmiksowana z wywarem a nie mielona.Acha zapomniałem ,że ja nie dałem pieprzu-celowo.

#5 zemat

zemat

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 529 postów
  • MiejscowośćWohyń

Napisano 26 kwi 2010 - 06:09

interesuje mnie biała galareta, wiem jak ją zrobić tylko chcę wiedzieć czy ty to potrafisz?
Powiedz co to za osłonka i którego zakładu?

#6 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 26 kwi 2010 - 18:46

Powiedz co to za osłonka i którego zakładu?

.

Osłonkę kupiłem już dawno u mnie w hurtowni :grin: .To po pierwsze.Biała napisałem w cudzysłowie i to jest odpowiedź na Twoje wątpliwości co do moich umiejętności.

#7 zemat

zemat

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 529 postów
  • MiejscowośćWohyń

Napisano 27 kwi 2010 - 05:07

w takim razie proszę o recepturę, aby wszyscy cieszyli się tym frykasem :clap:

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#8 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 27 kwi 2010 - 06:58

Zemat receptura dwa piętra wyżej




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych