lukasF Posted April 29, 2010 Report Share #1 Posted April 29, 2010 WitamMam pytanieO ile praktykuje się mrożenie wędzonek, czyli np. Kiełbasa, szynki, shaby itp.Oczywiście najlepiej nie parzyć, tylko parzyć po rozmrożeniu.Jak wyglada natomist sprawa Kurczaka który jest parzony przed wędzeniem??Można to zamrozić?? Bo ryb to wydaję mi się że się nie mrozi... Jaka jest trwałość wędzonych kurczaków i ryb w lodówce w temp. +2 st. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anerka Posted April 29, 2010 Report Share #2 Posted April 29, 2010 Ja zawsze mrożę kurczka albo udka wędzone, ponieważ nie zjadamy od razu. Co miałabym zrobić z nadmierną ilością? Nie wiem co na to fachowcy ale ja nie zauważyłam jakichś zmian po rozmrożeniu. Quote Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lila Posted April 29, 2010 Report Share #3 Posted April 29, 2010 Nie zabierałam do tej pory głosu na forum ale kurczaka aromatycznego wg przepisu Dziadka robię już trochę i zawsze mrożę i nic ,a nic nie traci w smaku tak samo jest z udkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasF Posted April 29, 2010 Author Report Share #4 Posted April 29, 2010 ok. dzięki w takim razie, kupiłem 5 wiec się nie zmarnują.A ile on może poleżeć w lodówce bez mrożenia?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazurzak Posted April 29, 2010 Report Share #5 Posted April 29, 2010 A ile on może poleżeć w lodówce bez mrożenia?? Nie kombinuj za dużo Musisz to sprawdzić na swojej lodówce sam. W sterylnej z temperaturą ok. 0 stopni to może poleżeć długo natomiast jeśli będzie ok. 10 stopni wilgotno i mało sterylnie to po tygodniu może być oślizła lub pojawić się pleśń Powodzenia Quote Mazurzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasF Posted April 29, 2010 Author Report Share #6 Posted April 29, 2010 lodówka jest dobra z air i fresh, jest na +2, pozatym jest komora zerowa.schab leży ok 4kwietnia i jest dobry, cały czas podjadam.Tylko że schab się peklował tydzień, i 3h wędzony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted April 30, 2010 Report Share #7 Posted April 30, 2010 Można to zamrozić?? Bo ryb to wydaję mi się że się nie mrozi...Ja mrożę wszystko: chleb, ryby wędzone, wędliny, kiełbasy, salceson, pasztetową, wyroby z szynkowaru, ale wcześniej zapakowane z odessaniem powietrza. Potem powoli rozmrażam w lodówce i wszystko jest mniam nawet po pół roku przechowywania. Quote ale narobiłem dymu 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.