pis67 Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Lipca 2010 Ale coś Ci mało tego wyszło jak na jednego kabana Przygotowałem -noga- 9,8kg -kabanosy- 2,5kg -frankfurterki -2,5kg -podwawelska -3kg -polska -3kg -ogórki-3,5kg -smalec -2kg -kaszanka 2kg -chleb - 6bochenków -bimber- 6 flaszek, 4 zostały Wędlinki leżały w lodówce i były donoszone w miarę potrzeb już pokrojone. A co do ubogiego stołu, jak Dziadek napisał - wesele było wiejskie , stoły się uginały od mięsiw i ryb wszelakich, gorzała dobra była, a kapela nie pozwalała gnuśnieć nikomu przy stołach. Zjedli prawie wszystko przez wesele i poprawiny, a szef kuchni... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Lipca 2010 -bimber- 6 flaszek, 4 zostały :shock: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Lipca 2010 BImber o wysokiim "stężeniu nie jest akceptowany... taka jest prawda i nie rozumiem dlaczego ignoruje się tak oczywiste fakty,... i ciągle ślepo uważa że mocne = dobre Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 1 Lipca 2010 Apetyczny to może i był ale ubogi . Pozdrawiam Bo pewnie połowa już zjedzona :tongue: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 Lipca 2010 BImber o wysokiim "stężeniu nie jest akceptowany... taka jest prawda i nie rozumiem dlaczego ignoruje się tak oczywiste fakty,... i ciągle ślepo uważa że mocne = dobreProste! Mocne mniej ŚMIERDZI! - dlatego lepsze. Jak muzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pols34 Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 Lipca 2010 Jak mniej śmierdzi to znaczy że żle zrobiony :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Lipca 2010 Jak mniej śmierdzi to znaczy że żle zrobionyBzdura. Skąd taka opinia? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Lipca 2010 Jak mniej śmierdzi to znaczy że żle zrobionyBzdura. Skąd taka opinia? Ja też nie lubię bimbrowego posmaku, ale jak ktoś lubi to dla niego będzie dobrze zrobiony. A opinia taka stąd: http://bimber.info/ Jak się dobrze zrobi bimberek na kolumnie to nie będzie nic czuć, tylko alkohol. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Lipca 2010 Marek_ Nie zrozumiałam Twojej odpowiedzi,Ja też nie lubię bimbrowego posmaku, ale jak ktoś lubi to dla niego będzie dobrze zrobiony. A opinia taka stąd: http://bimber.info/ następnie:Jak się dobrze zrobi bimberek na kolumnie to nie będzie nic czuć, tylko alkoholNo i właśnie o to chodzi, żeby zrobić dobrze.Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 2 Lipca 2010 Chodziło mi o to, że jak ktoś lubi bimbrowaty posmak, to taki śmierdzący bimber będzie mu bardziej smakował, niż wódka i będzie dla takiej osoby dobrze zrobiony. Ale na prostym aparacie nie zrobisz takie bez zapachu. A co do tego, pols34 napisał/a: Jak mniej śmierdzi to znaczy że żle zrobiony Bzdura. Skąd taka opinia? to przyczyną (oczywiście jeśli mówimy o kolumnie, bo chyba o to chodziło polsowi) mogło być np. niedopilnowanie temperatury, itd. No ale to chyba nie miejsce na takie dyskusje. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 2 Lipca 2010 Masz rację, proponuę zatem usunięcie tych postów.Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 3 Lipca 2010 Jako ciekawostkę podam przykład:kiedyś zostałem poproszony o "skombinowanie" :wink: odrobinki "bimbru" na wiejski stół...dając próbkę do oceny usłyszałem: "ale co to jest... to przecież zwykła wóda a nie bimber".... dolałem więc nieco pogonów i nabrało smaku :tongue: :grin: :lol: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 3 Lipca 2010 właśnie bimber to dzisiaj nostalgia czasów wcześniejszych a to dążenie do doskonałości niszczy ten właściwy moim zdaniem smak i aromat :thumbsup: Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 3 Lipca 2010 właśnie bimber to dzisiaj nostalgia czasów wcześniejszych a to dążenie do doskonałości niszczy ten właściwy moim zdaniem smak i aromat :thumbsup: Jak dobrze zrobiony to i smak nie przeszkadza ale jak pamiętam z dawnych, dawnych czasów, to po wypiciu bimberku jeszcze przez dwa dni na oddechu "drożdżówki można było piec" :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 3 Lipca 2010 ale głowa nie bolała jak po starogrodzkiej np Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desperos Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 3 Lipca 2010 właśnie bimber to dzisiaj nostalgia czasów wcześniejszych a to dążenie do doskonałości niszczy ten właściwy moim zdaniem smak i aromat :thumbsup: Jak dobrze zrobiony to i smak nie przeszkadza ale jak pamiętam z dawnych, dawnych czasów, to po wypiciu bimberku jeszcze przez dwa dni na oddechu "drożdżówki można było piec" :grin: Pozdrawiam :wink: dokładnie...bimberek trzyma jak w termosie i jakoś dziwnie pierwsze odejmuje nogi :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klawierro Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 3 Lipca 2010 raz piłem bimber i o ten raz za dużo,bo nie dość,że odjeło mi nogi to i rozum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 6 Lipca 2010 raz piłem bimber No to kolego masz przechlapane. Pozostało Ci jedynie zsiadłe mleko i to bez tłuszczu. Szczere wyrazy współczucia :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 10 Września 2010 Oto ostatnio zrobiony mój stół : http://img709.imageshack.us/i/dsc06314d.jpg/ http://img842.imageshack.us/i/dsc06397u.jpg/ Dodam że księżycówkę też robiłem( i w cale głowa nie bolała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 10 Września 2010 oto ostatnio zrobiony mój stół :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 10 Września 2010 Oto ostatnio zrobiony mój stół :Czy pieczenie leżące przed baryłkowymi butelkami to, domowa robota? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 10 Września 2010 Oto ostatnio zrobiony mój stół : Jak dla mnie biedny ten stół :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 10 Września 2010 Oto ostatnio zrobiony mój stół : Jak dla mnie biedny ten stół :sad: chodzi o ilość asortymentu czy o rodzaje?? Były na nim: Kiełbasa wiejska,szynka zk,kaszanka,czarne,pasztetowa,warkoczyki,salceson,szynka w siatce,smalec,ogórki, rolada boczkowa a o 4 rodzajach księżycówki nie wspomnę. Ilościowo może i biednie ponieważ upał straszny był ale dokładane było jak ubywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 10 Września 2010 Oto ostatnio zrobiony mój stół : Jak dla mnie biedny ten stół :sad: No maly-maly czas abyś pokazał swój stół bardziej bogaty !!! Czekam. Malinowy :clap: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 10 Września 2010 ale dokładane było jak ubywało. no to jeśli tak to ok [ Dodano: Pią 10 Wrz, 2010 22:46 ] Oto ostatnio zrobiony mój stół : Jak dla mnie biedny ten stół :sad: No maly-maly czas abyś pokazał swój stół bardziej bogaty !!! Czekam. Malinowy :clap: miro nie bądz złośliwy ja nie robię stołów ale nie jeden widziałem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.