andrzej k Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 14 Września 2018 Niestety, ja nie umiem i nie potrafię oraz nie byłbym w stanie coś takiego zrobić. Papcio .... robisz to co umiesz i wystawiasz . Sam byś się zdziwił że na jednym stole byś nie pomieścił swoich wyrobów . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 14 Września 2018 Sam byś się zdziwił Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 14 Września 2018 Ja zrobiłem taki kilka fotek troszkę ciemnych Na bogato Wojtku.... na bogato . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 14 Września 2018 Wojtek. Ładnie wygląda.Na ostatnim zdjęciu "przed imprezą" w opakowaniu : szynka z nogą, chyba placek drożdżowy i co jeszcze. Ponadto, co kryje zawartość słoika ? Brakuje wiejskiej, osmolonej kiełbasy. Nawet, ja nie potrafię wędzić na czarno. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 14 Września 2018 Już szykuję miejsce na grzybozlocie na tak zacny stół! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 14 Września 2018 Dziękuję! coś pomyślę. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 15 Września 2018 A są tam jakieś wędliny podrobowe bo jakoś nie widzę a to podstawa wiejskiego stołu.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 15 Września 2018 Bo to Arkadiuszu "bogaty stół dworski" jest - jakby Wojtuś do tego dodał jeszcze http://emotikona.pl/emotikony/pic/aniolek.gif łabędzia to byłby "pałacowy" .No cóż ja mam nadzieję, że na Grzybozlocie popróbuję chociaż Wosiowego paprykarzu . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 15 Września 2018 Piotrek Wojtek zabiera cały stół. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 15 Września 2018 Przygotowuję w ostatnim czasie praktycznie co tydzień wyroby na wiejskie stoły na wesela czy inne bibki i tzw. deskę do hoteli, ale nie mam foty jak to podają. Koszt na wypasie od 250 do 600zł... Standardowe pozycje: smalec, kabanosy, polska, myśliwska, jałowcowa, chłopska, kaszanka, salceson czarny i biały, polędwiczki, szynka parzona i zimno wędzona, boczek faszerowany, boczek parzony,polędwica sopocka i łososiowa, baleron, ogonówka, czasami i świńska nóżka się trafi..., lub inne specjalne zamówienie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angie Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 26 Września 2018 Przedstawiam kilka zdjęć "stolika wiejskiego" Przepiękny ten Twój wiejski stół! Po prostu ARCYDZIEŁO! Kuleczki po środku jak prawdziwe korale . Super, chylę czoła (też bym tak chciała , ale przede mną bardzo długa droga, bo dopiero mam w planach budowę wędzarni elektrycznej. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 26 Września 2018 ale przede mną bardzo długa droga, bo dopiero mam w planach budowę wędzarni elektrycznej Jeśli będziesz ćwiczyła wykonywanie wyrobów dość często to z czasem przebijesz moje pomysły. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 26 Września 2018 No no jak będę wesele wyprawiał córkom to stół weselny z centralnej Polski zamawiam u dwóch Panów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 26 Września 2018 Marek. Niech córki wybiorą jesienne terminy-chłodniej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 10 Października 2018 Nawet, ja nie potrafię wędzić na czarno. To podaję Ci przepis z Podlasia:Zaczynamy od pół litra, może być bimber. Następnie rozpalamy wędzarnię. Najlepiej z kanałem, żeby był dobry cug. Rozpoczynamy drugą flaszkę, wieszamy kiełbasy i jazda, ładujemy mokrego drewna żeby się pożadnie hajcowało, zajmujemy się flaszką i zostawiamy kiełbasę w spokoju. Gdy nagle nam się przypomni, że wędzimy to albo dodajemy jeszcze drewna żeby się jarało jak należy albo, jak jest mało dymu, to (znam takiego) dokładmy liści.Wiejska kiełbasa gotowa. Oczywiście wszystko robimy na wyczucie, więc pewnie trzeba będzie kilka razy potrenować dla osiągnięcia pozytywnych rezultatów. Dobry wpływ na wykonanie ma rozpoczęcie po drodze trzeciej flaszki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteq123 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) No nie powiem, robi wrażenie taki stół wiejski. Może to trochę wbrew idei, ale myślałeś o wzbogaceniu np. marynowanymi burakami albo śliwkami? Edytowane 3 Marca 2019 przez wojteq123 Cytuj Oprócz wędlin uwielbiam podróże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.