Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Stół wiejski - nowości, pomysły.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

#1 wiesiek63

wiesiek63

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • MiejscowośćZamość

Napisano 07 maj 2010 - 20:44

Poszukuję ciekawych i nowych przeisów na stół weselny i nie tylko. Mile widziane zdjęcia.

#2 Podlasiak

Podlasiak

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1221 postów
  • MiejscowośćBoston

Napisano 07 maj 2010 - 20:53

Poszukuję ciekawych i nowych przeisów na stół weselny


Ja także - co roku :grin:

#3 Andyandy

Andyandy

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4304 postów
  • Miejscowość!

Napisano 07 maj 2010 - 21:03

wiesiek63, Jest zbiór przepisów do pobrania i tam znajdziesz wszystko co może zainteresować. na odległość trudno trafić w gusta więc apel o pomoc jest troszkę nie w tę stronę. Zapewne otrzymasz propozycje na PW. Jeżeli chcesz już pomocy, to napisz czym dysponujesz, co umiesz robić, ile osób itd. Ciekawe i nowe to zawsze są nekrologi. Wędliny od lat niezmiennie dobre i bez chemii tylko na tej stronie.

#4 wiesiek63

wiesiek63

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • MiejscowośćZamość

Napisano 08 maj 2010 - 10:32

Czy mógbyś mi podać link do pobrania tych przepisów. A jeśli chodzi o staż to jest kilkudziesięcioletni. Dysponuje dobrym sprzetem własną wędzarnią. A robię od kabanosów po różnego rodzaju wędzonki i podroby. Chodzimi o jakieś nietypowe wędzonki zdobiące stół weselny.

#5 Darino

Darino

    Weteran

  • **VIP Junior**
  • 2144 postów
  • MiejscowośćBurscheid/Zabrze-Rokitnica

Napisano 08 maj 2010 - 12:43

Witaj wiesiek

Chodzimi o jakieś nietypowe wędzonki zdobiące stół weselny

proponuję kumpiaka, kundziuka i salami litewskie :thumbsup:

#6 Malinowy Bzyk

Malinowy Bzyk

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 214 postów
  • Miejscowośćcentrum i mazury

Napisano 08 maj 2010 - 22:07

A ja proponuje szynkę z noga i kaszankę pikantna prosto z kotła plus Księżycówkę,

#7 mazurzak

mazurzak

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 118 postów
  • MiejscowośćŻółwin

Napisano 09 maj 2010 - 06:26

Proponuję dwa nagie miecze
Zabawa będzie przednia


... i mięsa dostatek ;) :grin:

#8 wiesiek63

wiesiek63

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • MiejscowośćZamość

Napisano 10 maj 2010 - 08:29

Tą szynkę brałem pod uwagę i tak zrobię, a może łopatkę ale czy nie będzie za ścięgnista . Wyroby dopiero pod koniec maja coś może razem jeszcze wymyślimy

#9 Malinowy Bzyk

Malinowy Bzyk

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 214 postów
  • Miejscowośćcentrum i mazury

Napisano 25 cze 2010 - 16:36

oto moj stól



http://img28.imagesh...mg28/8598/dsc06

http://yfrog.com/0sd...5mmmmmmmmmmmmmm

[size=9][ Dodano: Pią 25 Cze, 2010 17:41 ][/size]
uuu


http://yfrog.com/6wd...aaaaaaaaaaaaaaj

#10 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11129 postów

Napisano 25 cze 2010 - 17:15

a może łopatkę ale czy nie będzie za ścięgnista


Niektórzy twierdzą ,że najlepsza szynka to tylko z łopatki taka poprzerastana tłuszczykiem :thumbsup:

#11 Bagno

Bagno

    Uzależniony od forum

  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4118 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 25 cze 2010 - 18:14

oto moj stól

otwiera się tylko ostatni link do zdjęć. Chętnie zobaczę inne.

#12 anerka

anerka

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1125 postów
  • MiejscowośćSulechów, lubuskie

Napisano 25 cze 2010 - 20:10

otwiera się tylko ostatni link do zdjęć. Chętnie zobaczę inne.

No i szkoda, że nie można powiększyć.

#13 Malinowy Bzyk

Malinowy Bzyk

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 214 postów
  • Miejscowośćcentrum i mazury

Napisano 25 cze 2010 - 21:44

moze teraz sie uda


http://yfrog.com/jxd...mmmmmmmmmmmmmpj


sorki ale nie mam wprawy ze wstawiania fotek....ps, jeszcze sie nauczę :)

[size=9][ Dodano: Pią 25 Cze, 2010 22:56 ][/size]

#14 technics

technics

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 44 postów
  • Miejscowośćmazowieckie

Napisano 26 cze 2010 - 06:34

Malinowy Bzyk, wydaje mi się , że zdjęcia powinieneś wstawiać w większej rozdzielczości (rozmiarze)one i zoataądopasowane do strony głównej a po powiększeniu będą miały rozmiar rzeczywisty .

#15 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6921 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 30 cze 2010 - 20:34

Dla kuzyna na wesele przygotowałem wiejski stół.
Latem to makabra, na szczęście klima działała. :grin:
Na stół przygotowałem nogę, kabanosy, frankfurterki, polską, podwawelską, kaszankę, smalec, ogórki, swoje warki 3 i 4.
- chleb upiekła znajoma
- bimberek made in Wieśman
-oscypki - Endrio

Robota od wtorku rana, kiedy to kaban został ogłuszony, do piątku wieczora. Goście pochłonęli, prawie wszystko. :grin: Produkt Wieśmana, któremu dziękuję, ostał się, jego moc była zbyt duża dla zwykłych zjadaczy. :grin:

Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#16 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5674 postów

Napisano 30 cze 2010 - 20:44

Wspaniały stół..założę się ,że wszystko zniknęło w bardzo szybkim tempie w ustach gości weselnych :grin: .

#17 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 897 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 30 cze 2010 - 21:14

Wydaję mi się, że kiełbasa na tym stolę jest trochę za tłusta, ale w smaku może być dobra.

#18 kaszubka33

kaszubka33

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1677 postów
  • MiejscowośćGdynia

Napisano 30 cze 2010 - 21:21

:clap: :thumbsup:

#19 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6921 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 30 cze 2010 - 21:40

Wydaję mi się, że kiełbasa na tym stolę jest trochę za tłusta


Wiejski stół, kiełbasa tłusta, miejski - chuda. A pod książeczki to tłusta lepsza, moim zdaniem. :cool:

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 Marek_

Marek_

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 468 postów
  • Miejscowośćokolice Lublina

Napisano 01 lip 2010 - 07:14

Stół bardzo fajnie wygląda, mnie się podoba noga, i te długie nie okręcone kiełbasy :tongue: .
Ale coś Ci mało tego wyszło jak na jednego kabana :wink: .

jego moc była zbyt duża dla zwykłych zjadaczy.

Jak nie rozrobił to nic dziwnego, z dobrej aparaturki to i spirytus wyleci, a taka moc to już chyba nawet dla niezwykłego zjadacza za duża :cool: .




Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych