Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Stół wiejski - nowości, pomysły.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

#161 angie

angie

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • MiejscowośćTarnów

Napisano 26 wrz 2018 - 20:04

Przedstawiam kilka zdjęć "stolika wiejskiego"
 

 

Przepiękny ten Twój wiejski stół! Po prostu ARCYDZIEŁO! Kuleczki po środku jak prawdziwe korale  :thumbsup: . Super, chylę czoła :clap:  :clap:  :clap: (też bym tak chciała  :blush:, ale przede mną bardzo długa droga, bo dopiero mam w planach budowę wędzarni elektrycznej. :hmm: )



#162 Bagno

Bagno

    Uzależniony od forum

  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4295 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 26 wrz 2018 - 20:18

ale przede mną bardzo długa droga, bo dopiero mam w planach budowę wędzarni elektrycznej

Jeśli będziesz ćwiczyła wykonywanie wyrobów dość często to z czasem przebijesz moje pomysły.



#163 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2262 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 26 wrz 2018 - 20:22

No no jak będę wesele wyprawiał córkom to stół weselny z centralnej Polski zamawiam u dwóch Panów  :)  ;)



#164 Bagno

Bagno

    Uzależniony od forum

  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4295 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 26 wrz 2018 - 20:36

Marek. Niech córki wybiorą jesienne terminy-chłodniej.



#165 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6184 postów

Napisano 10 paź 2018 - 10:47

Nawet, ja nie potrafię wędzić na czarno.

To podaję Ci przepis z Podlasia:

Zaczynamy od pół litra, może być bimber. Następnie rozpalamy wędzarnię. Najlepiej z kanałem, żeby był dobry cug. Rozpoczynamy drugą flaszkę, wieszamy kiełbasy i jazda, ładujemy mokrego drewna żeby się pożadnie hajcowało, zajmujemy się flaszką i zostawiamy kiełbasę w spokoju. Gdy nagle nam się przypomni, że wędzimy to albo dodajemy jeszcze drewna żeby się jarało jak należy albo, jak jest mało dymu, to (znam takiego) dokładmy liści.

Wiejska kiełbasa gotowa. 

Oczywiście wszystko robimy na wyczucie, więc pewnie trzeba będzie kilka razy potrenować dla osiągnięcia pozytywnych rezultatów. :) Dobry wpływ na wykonanie ma rozpoczęcie po drodze trzeciej flaszki. 



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#166 wojteq123

wojteq123

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 03 mar 2019 - 13:37

No nie powiem, robi wrażenie taki stół wiejski. Może to trochę wbrew idei, ale myślałeś o wzbogaceniu np. marynowanymi burakami albo śliwkami?

Użytkownik wojteq123 edytował ten post 03 mar 2019 - 13:37





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych