Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Radek robi.....


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2147 odpowiedzi w tym temacie

#2081 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 22 kwi 2019 - 09:20

Minął równo miesiąc i trzeba spróbować :). W przepisie nic nie zmieniam. Przyjemna w smaku i trochę przypomina Pepperoni. Pikantna. Już można jeść ;) , ale następny miesiąc powinien jeszcze bardziej uszlachetnić kiełbaskę. Pokrojona w cienkie plasterki, do piffka będzie idealna :thumbsup:.

 

Załączone pliki



#2082 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12593 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 22 kwi 2019 - 11:24

Minął równo miesiąc

 

 

To ja poproszę plasterek . :)

 

Zdrowych Świąt i pozdrowionka dla Was ślę .



#2083 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 23 kwi 2019 - 08:21

To ja poproszę plasterek . :)

 

Andrzejku częstuj się :D ;).

 

Dziękujemy za życzenia i pozdrawiamy :thumbsup:.



#2084 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 992 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 23 kwi 2019 - 13:06

Genialnie wygląda.  :thumbsup:



#2085 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 11 maj 2019 - 07:39

W oczekiwaniu na krówki pasące się na zielonych łąkach - serki z biedry :) . To co było pod ręką. Czarnuszka, zielony pieprz, papryka ostra, kminek, płatki pomidorów z chili. Już można jeść  :D . Ten z płatkami pomidorów całkiem, całkiem ;) .

 

Załączone pliki



#2086 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12593 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 11 maj 2019 - 08:07

Na przekąskę jest :D

#2087 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 11 maj 2019 - 10:57

Genialnie wygląda. :thumbsup:

 

 

Bardzo dziękuję :) ;)

 

 

Na przekąskę jest :D

 

 

Jest, jest  :D  ;)

Załączone pliki



#2088 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 10 lip 2019 - 13:20

W wędzarni Cukiereczki Bukowiańskie :) . Jeszcze parę minut i będą miały dość. Nie można ich jeszcze jeść, aż dopiero jutro. Ja powiem kiedy ;) :tongue: .

 

Załączone pliki



#2089 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9167 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 10 lip 2019 - 18:36

Nie można ich jeszcze jeść, aż dopiero jutro. Ja powiem kiedy

Jaki Ty jesteś zasadniczy Radku  :facepalm:  

Kobiety powinny nad Tobą popracować  :thumbsup:   :laugh:  :D  :hug:



#2090 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12593 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 10 lip 2019 - 19:46

W wędzarni Cukiereczki Bukowiańskie

 

 

Radku .... jak się uda to proszę uprzejmie bardzo mocno :) :)   zostawić jednego cukiereczka do połowy sierpnia .  :D  :) 

 

Pozdrowionka ślę



#2091 MIRKON

MIRKON

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 853 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 10 lip 2019 - 20:14

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrr

a co do tych tematów:

Kobiety powinny nad Tobą popracować

to przecież jest oczywiste, że to jest inaczej :D

(oczywiście oświadczam, że Ania jest ekspertem) :facepalm:



#2092 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 11 lip 2019 - 09:37

Jaki Ty jesteś zasadniczy Radku . Kobiety powinny nad Tobą popracować

 

 

Aniu :D :flowers: . Demokracja demokracją, no ale ktoś tym musi rządzić  :laugh:  :laugh:.

 

 

Radku .... jak się uda to proszę uprzejmie bardzo mocno  zostawić jednego cukiereczka do połowy sierpnia .

 

 

 

Andrzejku :D . My czekamy i cukiereczki będą czekać :D .  

 

 

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 

 

Mirku  :D  uściski  dla Ciebie i Beatki  

 

Cukiereczki muszą jeszcze powisieć, więc jeszcze nie można... Na dłużej starczą :D

 

Dzisiaj rolki ze słoniny. Będą paprykowane :thumbsup:

Załączone pliki



#2093 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 11 lip 2019 - 16:09

I gotowe :) ;)

 

Załączone pliki



#2094 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 12 lip 2019 - 07:29

Już można  ;)  :tongue:

 

Załączone pliki



#2095 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 897 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 12 lip 2019 - 13:07

Kiełbaski mają piękny kolor i wyglądają smakowicie.Możesz napisać jakie dodałeś przyprawy?



#2096 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6885 postów

Napisano 12 lip 2019 - 14:45

Ja powiem kiedy
Jak robie kabanosy to informuję , że przez pierwsze 3 dni są niejadalne - i rzeczywiście w tym czasie jakoś mniej znikają :facepalm: 

#2097 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 13 lip 2019 - 06:34

Kiełbaski mają piękny kolor i wyglądają smakowicie.Możesz napisać jakie dodałeś przyprawy?
 

 

Bardzo dziękuję. Do kiełbasek daję pieprz czarny młotkowany, czosnek wyciśnięty przez praskę, cukier, gałka, kminek młotkowany, papryka słodka, chili (pieprz cayenne). Chili dominuje i kiełbaski są pioruńsko ostre i takie mają być. Stopniowo zwiększałem ostrość i doszedłem do 5g / kg. Taka ostrość mi odpowiada.

 

Jak robie kabanosy to informuję , że przez pierwsze 3 dni są niejadalne - i rzeczywiście w tym czasie jakoś mniej znikają :facepalm:
 

 

Dobry patent  :laugh:  :thumbsup: .



#2098 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 992 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 14 lip 2019 - 13:04

Brawo, klasa sama dla siebie.  :thumbsup:



#2099 redzed

redzed

    Entuzjasta forum

  • ***SUPER VIP***
  • 981 postów

Napisano 14 lip 2019 - 15:06

Super kielbaski!  Sezon kampingowy i wycieczkowy i właśnie takie cukierki przydały by się mnie.  :D



#2100 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 15 lip 2019 - 12:35

Woytas dzięki ;)

 

Super kielbaski! Sezon kampingowy i wycieczkowy i właśnie takie cukierki przydały by się mnie. :D

Dziękuję ;). Kiełbaska taka do chlebaka, a chlebak na kierownicę roweru, żeby daleko nie sięgać :D :thumbsup: .

 

Pozdrowienia spod samiuśkich Tater :D






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych