Radek. Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Nie wstawia się takich zdjęć :thumbsup: :pycha: w porze przedobiadowej, człek się męczy.Hahaha :grin: . Jak przestygnie to zrobię zdjęcia przekroju :wink: [ Dodano: Nie 29 Sie, 2010 12:15 ] Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Pychota. :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Hahaha :grin: . Jak przestygnie to zrobię zdjęcia przekroju :wink:Po tym co widzę, na pewno będę wędził słoninkę :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 7 Września 2010 Moje pierwsze kabanosy . Przepis z 16 . Czytając uważnie DZIADKA zmodyfikowałem rozdrobnienie. I na sitku 10 , a II na 8. Wędzę w Borniaku. Mam 5.5 kg wsadu. Podzieliłem to na pół. O 17 puszczam dym . Pierwsze koty za płoty . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 7 Września 2010 Radek_57, do jakich jelit nadziewałeś te kabanosy? Wyglądają mi na dosyć masywne. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 7 Września 2010 do jakich jelit nadziewałeś te kabanosy?Jelita baranie od miro - 22mm . Ale zdarzały się na pewno takie , które nie miały 20 mm. Rzeczywiście na foto wyglądają masywnie. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 7 Września 2010 Druga partia w wędzarce :wink: . Pewnie o 22 będzie po operacji :wink: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 7 Września 2010 I to już koniec :wink: Jutro próba organoleptyczna :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 7 Września 2010 Jutro próba organoleptyczna :grin:No co Ty Radziu :rolleyes: do jutra czekać?? :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 7 Września 2010 No co Ty Radziu :rolleyes: do jutra czekać?? :lol:Tak się zastanawiam :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 7 Września 2010 Tak się zastanawiam To może ja kuriera podeśle ...... bo szkoda żeby tak to wisiało .... no ok po cześć tylko i przywiezie piwko bo jak do jutra wyschnie to będziesz musiał popić ..... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 7 Września 2010 i przywiezie piwko bo jak do jutra wyschnie to będziesz musiał popić .....Damy rade :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 8 Września 2010 Radzio jak tam, gryzłeś już kabanosa?? :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 9 Września 2010 Radzio jak tam, gryzłeś już kabanosa?? :thumbsup:Gryzłem :grin: . Niebo w gębie :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 9 Września 2010 Gryzłem :grin: . Niebo w gębie :wink: :thumbsup: też bym pogryzł... ale mam za daleko na Podhale :devil: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 9 Września 2010 też bym pogryzł... ale mam za daleko na Podhale :devil:No fakt. Do mnie blisko to jest tylko z Zakopanego :grin: Tak sobie myślę coby nie wyjść z wprawy i nie powtórzyć całej operacji :wink: . To co mam to mi w trymiga rodzinka rozparceluje :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 9 Września 2010 Tak sobie myślę coby nie wyjść z wprawy i nie powtórzyć całej operacji Praktyka czyni mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 9 Września 2010 Praktyka czyni mistrza.Jak ze wszystkim :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 9 Września 2010 To co mam to mi w trymiga rodzinka rozparcelujeW 100 % potwierdzam, robię zawsze z 4 - 6 kg mięska i nawet na tydzień nie wystarcza :grin: nie powtórzyć całej operacjiJa jestem "zmuszany" do robienia kabanosów przynajmniej raz w miesiącu Zbój Madej napisał/a: Radzio jak tam, gryzłeś już kabanosa?? Gryzłem . Niebo w gębieNajlepsze są gorące prosto z wędzarni po podpieczeniu :thumbsup: :thumbsup: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 9 Września 2010 Do mnie blisko to jest tylko z Zakopanego O :!: To teraz Andrzejk ma niedaleko :grin: Tylko w tej chwili chyba nie ma dostępu do neta - pewnie będzie żałował :wink: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 9 Września 2010 O To teraz Andrzejk ma niedaleko Tylko w tej chwili chyba nie ma dostępu do neta - pewnie będzie żałował .Niech żałuje :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczur Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 19 Września 2010 Palce lizać!! Ale bomba z cholesterolu !!Ja wędziłem normalnie na gorąco przez 4 godziny razem z wędlinami i była pyszna. Niestety wtedy jeszcze nie robiłem dokumentacji foto a szkoda. Tylko przy wędzeniu na gorąco trzeba uważać na wieszanie słoniny, zrobiłem za duży płat i jedna mi spadała !! Co prawda mój pies był prze szczęśliwy bo odrazu ją spałaszował. Ale następnym razem spróbuję twojego przepisu może z odrobiną przypraw. Cytuj Co nas nie zabije to nas wzmocni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszeks2555 Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 27 Września 2010 ja i moje psy też byśmy chcieli Cytuj zbyszeks2555 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 27 Września 2010 Ja słoninkę wędziłem przed świętami wielkanocnymi i mam do dzisiaj. Poza tym, że trochę obsycha w miejscu krojenia to reszta jest ok. Po kawałku jest krojona i dodawana do niektórych potraw.A może Macie przepis na sadło suszone? Mój teść suszył zawinięty kawał sadła w gazie. Takie sadełko idealnie komponowało się w kapuśniaku. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 27 Września 2010 cyt. Mój teść suszył zawinięty kawał sadła w gazie. Ja kiedyś też robiłem tylko bez gazy . Sadło nacierałem solą i czosnkiem . Zajadałem tak w plastrach jak salceson :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.