Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Radek robi.....


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2086 odpowiedzi w tym temacie

#41 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2321 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 09 wrz 2010 - 08:06

też bym pogryzł... ale mam za daleko na Podhale :devil:

No fakt. Do mnie blisko to jest tylko z Zakopanego :grin: Tak sobie myślę coby nie wyjść z wprawy i nie powtórzyć całej operacji :wink: . To co mam to mi w trymiga rodzinka rozparceluje :grin:

#42 jacekn

jacekn

    Weteran

  • 1248 postów
  • Miejscowośćwola

Napisano 09 wrz 2010 - 08:25

Tak sobie myślę coby nie wyjść z wprawy i nie powtórzyć całej operacji

Praktyka czyni mistrza.

#43 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2321 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 09 wrz 2010 - 08:39

Praktyka czyni mistrza.

Jak ze wszystkim :wink:

#44 roj61

roj61

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 648 postów
  • MiejscowośćWołomin

Napisano 09 wrz 2010 - 09:06

To co mam to mi w trymiga rodzinka rozparceluje

W 100 % potwierdzam, robię zawsze z 4 - 6 kg mięska i nawet na tydzień nie wystarcza :grin:

nie powtórzyć całej operacji

Ja jestem "zmuszany" do robienia kabanosów przynajmniej raz w miesiącu :cool:

Zbój Madej napisał/a:
Radzio jak tam, gryzłeś już kabanosa??

Gryzłem . Niebo w gębie

Najlepsze są gorące prosto z wędzarni po podpieczeniu :thumbsup: :thumbsup:

#45 Wirus

Wirus

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2600 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 09 wrz 2010 - 09:08

Do mnie blisko to jest tylko z Zakopanego


O :!: To teraz Andrzejk ma niedaleko :grin:
Tylko w tej chwili chyba nie ma dostępu do neta - pewnie będzie żałował :wink: .

#46 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2321 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 09 wrz 2010 - 09:11

O To teraz Andrzejk ma niedaleko
Tylko w tej chwili chyba nie ma dostępu do neta - pewnie będzie żałował .

Niech żałuje :grin:

#47 Jaszczur

Jaszczur

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 102 postów
  • MiejscowośćDąbrowa Górnicza

Napisano 19 wrz 2010 - 11:01

Palce lizać!! Ale bomba z cholesterolu !!
Ja wędziłem normalnie na gorąco przez 4 godziny razem z wędlinami i była pyszna. Niestety wtedy jeszcze nie robiłem dokumentacji foto a szkoda. Tylko przy wędzeniu na gorąco trzeba uważać na wieszanie słoniny, zrobiłem za duży płat i jedna mi spadała !! Co prawda mój pies był prze szczęśliwy bo odrazu ją spałaszował.

Ale następnym razem spróbuję twojego przepisu może z odrobiną przypraw.

#48 zbyszeks2555

zbyszeks2555

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 61 postów
  • Miejscowośćradomsko

Napisano 27 wrz 2010 - 10:12

ja i moje psy też byśmy chcieli

#49 zibi187

zibi187

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1415 postów
  • MiejscowośćStargard Szczec.

Napisano 27 wrz 2010 - 14:47

Ja słoninkę wędziłem przed świętami wielkanocnymi i mam do dzisiaj. Poza tym, że trochę obsycha w miejscu krojenia to reszta jest ok. Po kawałku jest krojona i dodawana do niektórych potraw.
A może Macie przepis na sadło suszone?
Mój teść suszył zawinięty kawał sadła w gazie. Takie sadełko idealnie komponowało się w kapuśniaku.

#50 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12475 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 27 wrz 2010 - 20:17

cyt.

Mój teść suszył zawinięty kawał sadła w gazie.


Ja kiedyś też robiłem tylko bez gazy . Sadło nacierałem solą i czosnkiem . Zajadałem tak w plastrach jak salceson :lol:


Pozdrawiam


Dołączona grafika

#51 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3324 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 27 wrz 2010 - 20:25

No i tu mamy część przepisu na Rosyjskie SAŁO .

Czegoś takiego nie kupimy w "rzeżniku "

#52 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2321 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 13 paź 2010 - 19:51

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Tak coby z wprawy nie wyjść :wink: . Druga część w wędzarni. Długi wieczór mi się zapowiada :grin:

#53 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6390 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 13 paź 2010 - 19:58

Radek rewelacja :clap:

Ale zlituj się proszę :grin: o tej porze takie pyszności :thumbsup:

Szkoda że tak daleko mieszkasz .

Pozdrawiam Halusia

#54 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12475 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 13 paź 2010 - 20:11

Jak mi znowu coś nie stanie na przeszkodzie , to na zlot dowiozę :grin:



Tylko zabieraj większą porcję , myślę że będziesz miał długą kolejkę . :smile:


Pozdrawiam

#55 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2321 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 13 paź 2010 - 20:17

Tylko zabieraj większą porcję , myślę że będziesz miał długą kolejkę . :smile:

Mam kilka słoiczków żurawiny do Twoich oscypków . Możemy mieć dużo koleżanek :grin: . No i kolegów rzecz jasna :wink:

#56 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12475 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 13 paź 2010 - 20:20

Mam kilka słoiczków żurawiny do twoich oscypków . Możemy mieć dużo koleżanek :grin: . No i kolegów rzecz jasna :wink:



:grin:

#57 RaV22

RaV22

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 706 postów
  • Miejscowośćsam już nie wiem

Napisano 13 paź 2010 - 20:21

Ale smaku mi narobiłeś. :thumbsup: Nie cierpię nadziewania kabanosów, ale się chyba za nie wezmę, dawno nie robiłem.

#58 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2321 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 13 paź 2010 - 20:27

Ale smaku mi narobiłeś. :thumbsup: Nie cierpię nadziewania kabanosów, ale się chyba za nie wezmę, dawno nie robiłem.

Dziadek opracował patent , ale ja pojechałem z marszu i jeszcze nie zmałpowałem drobiazgu :wink:

#59 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6945 postów

Napisano 13 paź 2010 - 21:29

Tak coby z wprawy nie wyjść :wink:

No gościu :grin: ja po warzywach z ryżem i herbacie z senesem, a Ty mi na noc takie rzeczy pokazujesz?? :thumbsup: :thumbsup:

Jak mi znowu coś nie stanie na przeszkodzie , to na zlot dowiozę :grin:

Trzymam kciuki cobyś przyjechał, a Ty trzymaj za mnie :cool:

Tylko zabieraj większą porcję

Dużo większą niż... większą :grin:

#60 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2321 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 13 paź 2010 - 21:40

Trzymam kciuki cobyś przyjechał, a Ty trzymaj za mnie :cool:

andrzej k napisał/a:
Tylko zabieraj większą porcję

Dużo większą niż... większą :grin:

No ma się rozumieć :grin: :grin:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych


    Bing (1)