Henio Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 27 Września 2010 No i tu mamy część przepisu na Rosyjskie SAŁO . Czegoś takiego nie kupimy w "rzeżniku " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 13 Października 2010 Tak coby z wprawy nie wyjść :wink: . Druga część w wędzarni. Długi wieczór mi się zapowiada :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 13 Października 2010 Radek rewelacja :clap: Ale zlituj się proszę :grin: o tej porze takie pyszności :thumbsup: Szkoda że tak daleko mieszkasz . Pozdrawiam Halusia Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 13 Października 2010 Jak mi znowu coś nie stanie na przeszkodzie , to na zlot dowiozę :grin: Tylko zabieraj większą porcję , myślę że będziesz miał długą kolejkę . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 13 Października 2010 Tylko zabieraj większą porcję , myślę że będziesz miał długą kolejkę . :smile:Mam kilka słoiczków żurawiny do Twoich oscypków . Możemy mieć dużo koleżanek :grin: . No i kolegów rzecz jasna :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 13 Października 2010 Mam kilka słoiczków żurawiny do twoich oscypków . Możemy mieć dużo koleżanek :grin: . No i kolegów rzecz jasna :wink: :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 13 Października 2010 Ale smaku mi narobiłeś. :thumbsup: Nie cierpię nadziewania kabanosów, ale się chyba za nie wezmę, dawno nie robiłem. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 13 Października 2010 Ale smaku mi narobiłeś. :thumbsup: Nie cierpię nadziewania kabanosów, ale się chyba za nie wezmę, dawno nie robiłem.Dziadek opracował patent , ale ja pojechałem z marszu i jeszcze nie zmałpowałem drobiazgu :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 13 Października 2010 Tak coby z wprawy nie wyjść :wink:No gościu :grin: ja po warzywach z ryżem i herbacie z senesem, a Ty mi na noc takie rzeczy pokazujesz?? :thumbsup: :thumbsup: Jak mi znowu coś nie stanie na przeszkodzie , to na zlot dowiozę :grin:Trzymam kciuki cobyś przyjechał, a Ty trzymaj za mnie Tylko zabieraj większą porcjęDużo większą niż... większą :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 13 Października 2010 Trzymam kciuki cobyś przyjechał, a Ty trzymaj za mnie andrzej k napisał/a: Tylko zabieraj większą porcję Dużo większą niż... większą :grin:No ma się rozumieć :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszeks2555 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 13 Października 2010 z dokręcaniem to prawda też to praktykowałem Cytuj zbyszeks2555 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 19 Października 2010 Wczoraj zrobiłem :grin: Zdjęcia troszkę ciemne... Ale ćwiczę :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 19 Października 2010 Wczoraj zrobiłem :grin:Moje skromne oko widzi, że bardzo jadalne :thumbsup: :grin: Zdjęcia troszkę ciemne... Ale ćwiczę :wink:Ćwicz Radzio, ćwicz :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 3 Listopada 2010 Wczoraj wędziłem , prasowałem , parzyłem :grin: . A dzisiaj jadłem :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 3 Listopada 2010 Sadło nacierałem solą i czosnkiem . Zajadałem tak w plastrach jak salceson :lol:no Andrzejku nie ma to jak biała szyneczka :wink: żona dziś przeprosiła się ze słoninką i zabrała kawałek do kapustki zasmażanej :wink: nawet nie wiesz jak chodzi za mną murzyn z kapuchą ,a nie ma kiedy go zrobić. Wczoraj wędziłem , prasowałem , parzyłem :grin: . A dzisiaj jadłem :wink:Radek w dobrą stronę poszłeś,gratuluje :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 3 Listopada 2010 :thumbsup: :clap: Bardzo smacznie to wszystko wygląda!Gratulacje kol. Radku :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 3 Listopada 2010 Wczoraj wędziłem , prasowałem , parzyłem :grin: . A dzisiaj jadłem :wink: Radku pięknie uwędziłeś, prasowałeś , parzyłeś i na pewno bardzo smakowało :thumbsup: :clap: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 3 Listopada 2010 Takie miłe komentarze nakręcają do pracy :wink: Dzięki :grin: Jutro zaczynam Krakowską . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 3 Listopada 2010 Radek_57, Oj, rozkręciłeś się smacznie :thumbsup: .Tak trzymaj. :clap: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 4 Listopada 2010 Takie miłe komentarze nakręcają do pracy :wink:To jeszcze ja Cię "nakręcę" :grin: wygląd wyrobów extra, o smak nie pytam bo być musi, prasowanki wędzone ciekawy pomysł, muszę i ja kiedyś spróbować tak zrobić Jutro zaczynam Krakowską .Powodzenia :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 4 Listopada 2010 To jeszcze ja Cię "nakręcę" :grin: wygląd wyrobów extra, o smak nie pytam bo być musi, prasowanki wędzone ciekawy pomysł, muszę i ja kiedyś spróbować tak zrobić Dzięki Zbóju :grin: Z tego " nakręcenia " , pięknie się dzisiaj dźgnąłem nożem , chociaż zawsze staram się bardzo uważać :grin: . Muszę pomyśleć nad rękawicą :wink: . Co do prasowania wędzonek , to sprawa jest prozaiczna. Mam małą wędzarnie i przy 8 kg robi się bardzo ciasno. Jak baleron jest już podwędzony , to wyjmuję go i wkładam do praski. W wędzarni jest luźniej , a tak zrobiony baleron jest :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 4 Listopada 2010 Z tego " nakręcenia " , pięknie się dzisiaj dźgnąłem nożemTeż często "ranny" jestem :lol: Jak baleron jest już podwędzony , to wyjmuję go i wkładam do praski.I parzysz?? :rolleyes: :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 4 Listopada 2010 I parzysz?? :rolleyes: :smile:Tak. Do 70* wewnątrz i luzuję nacisk o jeden ząbek. Praktycznie bez żadnych wycieków. Wszystko pięknie się wchłonie , a baleronik soczysty :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 5 Listopada 2010 Dzisiaj Krakowska :grin: . Przepis ze strony głównej WB. Troszkę drobniej pokroiłem słoninę. O 15 zaczynam wędzić. Ostatnie wędzenie zrobię w przyszłą sobotę. Bo w niedzielę Krakowska będzie się przemieszczać po Polsce :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 6 Listopada 2010 Dzisiaj był drugi etap. 10 godzin wędzenia zimnym dymem. Temperatura cały czas około 25*. Krakowska wisi sobie w spiżarni . W następną sobotę podwędzę jeszcze ze trzy godzinki. Mam nadzieję , że będzie dobrze :rolleyes: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.