Skocz do zawartości

Radek robi.....


Radek.

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...

 

Tak coby z wprawy nie wyjść :wink: . Druga część w wędzarni. Długi wieczór mi się zapowiada :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Radek rewelacja :clap:

 

Ale zlituj się proszę :grin: o tej porze takie pyszności :thumbsup:

 

Szkoda że tak daleko mieszkasz .

 

Pozdrawiam Halusia

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak mi znowu coś nie stanie na przeszkodzie , to na zlot dowiozę :grin:

 

Tylko zabieraj większą porcję , myślę że będziesz miał długą kolejkę . :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tylko zabieraj większą porcję , myślę że będziesz miał długą kolejkę . :smile:

Mam kilka słoiczków żurawiny do Twoich oscypków . Możemy mieć dużo koleżanek :grin: . No i kolegów rzecz jasna :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale smaku mi narobiłeś. :thumbsup: Nie cierpię nadziewania kabanosów, ale się chyba za nie wezmę, dawno nie robiłem.

Dziadek opracował patent , ale ja pojechałem z marszu i jeszcze nie zmałpowałem drobiazgu :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak coby z wprawy nie wyjść :wink:

No gościu :grin: ja po warzywach z ryżem i herbacie z senesem, a Ty mi na noc takie rzeczy pokazujesz?? :thumbsup: :thumbsup:

Jak mi znowu coś nie stanie na przeszkodzie , to na zlot dowiozę :grin:

Trzymam kciuki cobyś przyjechał, a Ty trzymaj za mnie :cool:

Tylko zabieraj większą porcję

Dużo większą niż... większą :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trzymam kciuki cobyś przyjechał, a Ty trzymaj za mnie :cool:

andrzej k napisał/a:

Tylko zabieraj większą porcję

 

Dużo większą niż... większą :grin:

No ma się rozumieć :grin: :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiłem :grin:

Moje skromne oko widzi, że bardzo jadalne :thumbsup: :grin:

Zdjęcia troszkę ciemne... Ale ćwiczę :wink:

Ćwicz Radzio, ćwicz :lol: :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Sadło nacierałem solą i czosnkiem . Zajadałem tak w plastrach jak salceson :lol:

no Andrzejku nie ma to jak biała szyneczka :wink: żona dziś przeprosiła się ze słoninką

i zabrała kawałek do kapustki zasmażanej :wink: nawet nie wiesz jak chodzi za mną

murzyn z kapuchą ,a nie ma kiedy go zrobić.

Wczoraj wędziłem , prasowałem , parzyłem :grin: . A dzisiaj jadłem :wink:

Radek w dobrą stronę poszłeś,gratuluje :clap:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wędziłem , prasowałem , parzyłem :grin: . A dzisiaj jadłem :wink:

Radku pięknie uwędziłeś, prasowałeś , parzyłeś i na pewno bardzo smakowało :thumbsup: :clap: :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Takie miłe komentarze nakręcają do pracy :wink:

To jeszcze ja Cię "nakręcę" :grin: wygląd wyrobów extra, o smak nie pytam bo być musi, prasowanki wędzone ciekawy pomysł, muszę i ja kiedyś spróbować tak zrobić :cool:

Jutro zaczynam Krakowską .

Powodzenia :smile:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To jeszcze ja Cię "nakręcę" :grin: wygląd wyrobów extra, o smak nie pytam bo być musi, prasowanki wędzone ciekawy pomysł, muszę i ja kiedyś spróbować tak zrobić :cool:

Dzięki Zbóju :grin:

 

Z tego " nakręcenia " , pięknie się dzisiaj dźgnąłem nożem , chociaż zawsze staram się bardzo uważać :grin: . Muszę pomyśleć nad rękawicą :wink: .

Co do prasowania wędzonek , to sprawa jest prozaiczna. Mam małą wędzarnie i przy 8 kg robi się bardzo ciasno. Jak baleron jest już podwędzony , to wyjmuję go i wkładam do praski. W wędzarni jest luźniej , a tak zrobiony baleron jest :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z tego " nakręcenia " , pięknie się dzisiaj dźgnąłem nożem

Też często "ranny" jestem :lol:

Jak baleron jest już podwędzony , to wyjmuję go i wkładam do praski.

I parzysz?? :rolleyes: :smile:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I parzysz?? :rolleyes: :smile:

Tak. Do 70* wewnątrz i luzuję nacisk o jeden ząbek. Praktycznie bez żadnych wycieków. Wszystko pięknie się wchłonie , a baleronik soczysty :grin: .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Dzisiaj Krakowska :grin: . Przepis ze strony głównej WB. Troszkę drobniej pokroiłem słoninę.

O 15 zaczynam wędzić. Ostatnie wędzenie zrobię w przyszłą sobotę. Bo w niedzielę Krakowska będzie się przemieszczać po Polsce :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Dzisiaj był drugi etap. 10 godzin wędzenia zimnym dymem. Temperatura cały czas około 25*. Krakowska wisi sobie w spiżarni . W następną sobotę podwędzę jeszcze ze trzy godzinki.

Mam nadzieję , że będzie dobrze :rolleyes:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.