Jump to content

Radek robi.....


Radek.

Recommended Posts

18 godzin temu, EAnna napisał(a):

To cały ich urok nie wspominając o smaku wyrobów w naturalnych jelitach !!!

I od razu widać, że to ręczna robota :thumbsup: 

 

 

Żywiecka już po drugim wędzeniu.

Kiełbasy schną, ale mocno nie wysuszam. 

Będą przekrojone, zapakowane próżniowo i do zamrażarki ;)

 

 

 

 

100_0790 (Copy).jpg

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

5 godzin temu, Radek. napisał(a):

I od razu widać, że to ręczna robota :thumbsup: 

 

Rękę mistrza widać też :clap:

5 godzin temu, Radek. napisał(a):

Żywiecka już po drugim wędzeniu

Wyglądają obłędnie; zdjęcie jak z wypasionej reklamy :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
Share on other sites

15 godzin temu, EAnna napisał(a):

Rękę mistrza widać też :clap:

Bardzo dziękuję, ale do mistrza to jeszcze trochę :blush:  

 

 

Krakowska po tygodniu podsuszania. Jeszcze kilka dni na kiju i będzie akurat :thumbsup:

Pozdrowienia dla zaglądających do mnie i fotka sprzed chwili. 

 

100_0804 (Copy).jpg

100_0810 (Copy).jpg

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

W dniu 8.12.2023 o 10:30, Maxell napisał(a):

No i mamy Mistrza z Bukowiny. Brawo.

Bardzo dziękuję. Staram się, żeby wszystkim smakowało. Tym mniejszym i tym większym ;) No i … smakuje :thumbsup:  

 

8 minut temu, BazylWidzew napisał(a):

Radku to podeślę adres do wysyłki:D

Sam o tym myślałem :D

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

Kurcze, a ja po dwóch-trzech tygodniach od tyndalizacji zastanawiam się czy w środku słoika jest wszystko ok :facepalm:

Pięknie wygląda. 👍

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Link to comment
Share on other sites

6 minut temu, Todek napisał(a):

mam jeszcze starsze

To chyba po gwarancji ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Link to comment
Share on other sites

W dniu 4.12.2023 o 14:31, Radek. napisał(a):
W dniu 7.12.2023 o 13:26, Radek. napisał(a):

Żywiecka do zapakowania. Na fotce batony parzone i pieczone, Te z czerwonym sznurkiem był pieczone. Już można jeść :thumbsup: :tongue: 

 

 

100_0812 (Copy).jpg

 

Pięknej urody ta Twoja żywiecka Radku ☺️

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
Share on other sites

22 godziny temu, MIRKON napisał(a):

:clap:

Pozdrawiam :D ;) 

 

21 godzin temu, wróbel75 napisał(a):

Kurcze, a ja po dwóch-trzech tygodniach od tyndalizacji zastanawiam się czy w środku słoika jest wszystko ok :facepalm:

Pięknie wygląda. 👍

Wróbelku, po dwóch / trzech tygodniach nabiera dopiero odpowiedniego smaku ;)

Dziękuję i pozdrawiam :thumbsup: 

 

19 godzin temu, MariuszB napisał(a):

Radek 👌 a przy okazji powiedz mi jak po takim czasie ma się słoność takiej konserwy i smak przypraw?

Konserwa smakuje tak jakby była zrobiona tydzień temu. Nic nie straciła na słoności (16g/kg) i smaku przypraw (majeranek, pieprz, świeży czosnek, listek, ziele).

 

17 godzin temu, Todek napisał(a):

Ja chyba mam jeszcze starsze.

Miałem i ja starsze, ale to raczej jak mi się gdzieś przypadkowo zaplątały. Staram się odświeżać zapasy. A poza tym lubię puszkować ;) 

 

16 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

Pięknej urody ta Twoja żywiecka Radku ☺️

Halinko bardzo dziękuję i pozdrawiam :D :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

Wielkie dzięki Radku, super że podałeś dawkę (16g/kg) ponieważ zastanawiałem się nad nią, a właściwie to nad słonością po upływie dość długiego czasu.

Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-)

Jola i Mariusz

Link to comment
Share on other sites

„Dokopałem” się do 2022 roku. Zostało mi jeszcze trochę różnych puszek. Dowiedziałem się tego, czego chciałem. Moje puszki po trzykrotnej pasteryzacji i przechowywaniu w warunkach chłodniczych, zachowują pełną świeżość (i smak) przez co najmniej dwa, trzy lata i więcej nie potrzebuję. Autoklawu nie mam i pewnie mieć nie będę, ale szybkowar to kto wie... 

 

 

100_0912 (Copy).jpg

100_0914 (Copy).jpg

100_0920 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

6 godzin temu, Radek. napisał(a):

przez co najmniej dwa, trzy lata i więcej nie potrzebuję.

U mnie podobnie natomiast ja wolę robić w słoikach w puszkach bardzo rzadko.

6 godzin temu, Radek. napisał(a):

Autoklawu nie mam i pewnie mieć nie będę, ale szybkowar to kto wie... 

:thumbsup:Autoklawu również nie potrzebuję, szybkowar posiadam natomiast wygodniej dla mnie jest pasteryzować w garze z Lidla.

Link to comment
Share on other sites

22 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

wolę robić w słoikach

Robiłem w słoikach, ale wygodniejsze dla dzieci puszki. Stąd się wzięła puszkarka, ale słoików nie odstawiam w kąt, bo są idealne do krótkich serii.  

 

23 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

:thumbsup:Autoklawu również nie potrzebuję, szybkowar posiadam natomiast wygodniej dla mnie jest pasteryzować w garze z Lidla.

Ja mam jeden duży gar w którym parzę wędliny, robię sery, i pasteryzuję konserwy. Robię to na kuchence gazowej. Przyzwyczaiłem się do zdalnych termometrów. Tylko że trochę nogi bolą od pilnowania temperatury ;)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.