boggi Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Września 2010 Witam .Jeśli to zły dział , to proszę o przeniesienie do innego .Kupiłem wczoraj 2 kg karkówki , w sklepie spakowano jak zawsze do reklamówki .Po przyjeździe do domu rozwiązałem reklamówkę z zamiarem porcjowania mięsa , ale zona stwierdziła , że dziś obtoczymy w przyprawach i do piekarnika .Zdziwiłem się jak dziś otwarłem reklamówkę , otóż mięso było lekko klejące i ma taki lekko nieprzyjemny zapach .Co mam teraz zrobić , wypłukać ? Pytanie może się wydawać trochę ... ale mam mała panikę i nie chcę zepsuć mięsa . Powiedzcie jak należy przechowywać mięso w lodówce , powiedzmy do 2 dni .Przecież w sklepie leży i nic chyba się nie dzieje.Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Września 2010 Zdziwiłem się jak dziś otwarłem reklamówkęCzy przypadkiem nie zaparzyłeś mięsa ? Raczej nie powinno się trzymać mięsa w reklamówce. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Września 2010 Czy przypadkiem nie zaparzyłeś mięsa ? No wiesz nie mam pojęcia , stąd moje pytanie . Zwykle staram się z mięsem coś tam zrobić od razu. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Września 2010 mięso było lekko klejące i ma taki lekko nieprzyjemny zapachPrawdopodobnie kupiłeś już nieświeże. Czy mięso w czasie transportu nie nagrzało się? Chociaż teraz już nie ma upałów. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Września 2010 Nie nie nagrzało się , bo do sklepu mam 2 kilometry , wczoraj padał deszcz i żeby nie parowały szyby miałem włączona klimatyzację w aucie Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Września 2010 Zdziwiłem się jak dziś otwarłem reklamówkę , otóż mięso było lekko klejące i ma taki lekko nieprzyjemny zapach . Nigdy nie przechowuję mięsa w reklamówce w lodówce . Wykładam na większy talerz lub miseczkę i przykrywam papierem pergaminowym względnie ręcznikiem lnianym . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Września 2010 No tak teraz to będę już wiedział , zastanówmy się jak przywrócić mięsko do użytku Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Września 2010 najpierw dokładnie umyj i oceń czy ma jakiś zapach (najlepiej lekko naciąć) - drobna, powierzchowna oślizgłość jeszcze nie skazuje mięsa na śmietnik , oczywiście dokładna obróbka termiczna Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Września 2010 zastanówmy się jak przywrócić mięsko do użytkupeklosól potrafi (0:48) :shock: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Września 2010 Rozumiem płuczemy w zimnej wodzie . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Września 2010 Darino, nie róbmy tutaj teraz zadymy :rolleyes: kolega ma kawał mięsa które mu lekko "złapało" - jeśli zapach po dokładnym umyciu nie będzie budził zastrzeżeń to nie widzę problemu.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Września 2010 Mięso wypłukałem a raczej wymyłem 2 razy w zimnej wodzie . Po wysuszeniu ściereczkami lnianymi czuć lekko ale to już nie jest to co wcześniej , na szczęście w porę poczułem , nawet przebarwień nie ma Dziękuję za pomoc Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 12 Września 2010 Ostatnio miałem podobny problem, żeberka poleżaly 2 dni w lodówce i były do wyrzucenia, tak to jest jak kupi się stare mięso które w sklepie potrafi leżec kilka dni :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 12 Września 2010 Wszystkim, którzy kupują mięso gdziekolwiek pragnę przypomnieć, że mięso lubi chłód. Jeśli kupujecie opakowane to, spójrzcie na etykietę, gdzie powinno być napisane w jakim zakresie temperatur powinno być przechowywane. Następnie zmierzcie temperaturę w swojej lodówce na półkach. Sprawdźcie, jaką temperaturę posiada mięso na powierzchni i wewnątrz, które wkładacie do lodówki. Z reguły kładzie się tam, gdzie jest wolne miejsce. Wszystkie folie typu PE itp należą do izolatorów ciepła, natomiast przepuszczają tlen, który sprzyja rozwojowi bakterii, zatrzymują wodę, która jest potrzebna "mikrobom" do życia. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 12 Września 2010 Powiem że mięso w biedronce czy lidlu pakowane, mają lepszej jakości i swieżości niż w małym mięsnym sklepiku. Nigdy nie zdażyło się jeszcze aby takie mięso z marketu zepsuło się czy było coś nie tak z nim. A kilka razy kupowałem w takim sklepie i mięso potrafiło smierdzieć, poprostu chamstwo sklepikarzy którzy trzymają jak najdłużej żeby tylko tego nie wyrzucić. Do niedawna jeszcze mięso na szynki kiełbasy brałem w takim sklepiku ale potrafili np. mięso z czwartku trzymać do wtorku i mówić że to jest swieże, wygląd też nie zachecał do kupna, szynka ze skóra czy też boczek która była żle opalona, smierdziała :shock: :sad: Teraz kupuję w firmowym sklepie lokalnej masrani gdzie jest duży wybór, wszystko ładne i zachecające do kupna i nie ma obaw że jak poleży pare dni to zacznie się psuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 12 Września 2010 Bedac w kraju rowniez zakupilem karkowke miala byc na grila na drugi dzien.Niestety po wyjeciu z lodowki i odpakowaniu niespodzianka :devil: Kierowniczka sklepu powiedziala tylko ze zaraz mi wyplaci pieniazki :rolleyes: A na pytanie czy maja moze jakies swieze mieso :rolleyes: odpowiedziala po krötkiej konsultacji ze sprzedawczynia z dzialu miesnego za NIE :rolleyes:Wczesniej oddawalem juz szkielety i udka z kurczaka.Nic wiec zirytowany zadzwonilem do ubojni i zamowilem sobie poltusze :grin:Niekupujemy miesa w sklepach :devil: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 12 Września 2010 Bardzo dobrym rozwiązaniem problemu przeterminowanego mięsa jest stoisko z wyrobami po przeróbce termicznej. Nie trzeba wtedy sprzedawać śmierdzących mięs czy wędlin.Najlepiej wyposażone stoisko odwiedziłem w Chorwacji w sklepie Konzum(wiadomo że na południu wszystko łatwo się psuje.)Można było kupić kurczaki, golonka, szynki, balerony, kotlety itd. i nawet różne ryby świeżo upieczone. Powiem że ludzie dobrze kupowali co pokazywała długa kolejka :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 14 Września 2010 Bardzo dziękuję za pomoc. Karkóweczka poszła w ręce mojej żony , przyprawiła ją , następnie ja dokończyłem , czyli obwiązałem i włożyłem w rękaw do pieczenia i siup do piekarnika na dwie godziny. http://i51.tinypic.com/1zb4e13.jpg Nie wiem jaka była temperatura , bo piecyk taki metalowy zielony , identyczny jak mieliście na V zlocie , więc nie mam pojęcia jaką temperaturę daje taki gadżet a odpowiedniego termometru nie posiadam . Tak wyglądało po pieczeniu http://i56.tinypic.com/ao3viv.jpg Pychota palce lizać . Wczoraj żona pokroiła w grubsze plastry i było na obiad z sosem i ziemniakami . A docelowo mamy welinkę do chlebusia Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 14 Września 2010 wygląda smakowicie :thumbsup: i fachowo osznurowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz78 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 14 Września 2010 Powiem krótko szacun za pomysł :thumbsup: Cytuj Lepszy stary wędzasz bez wykształcenia niż magister bez wiedzy !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek2342 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 ja kupuję mięso w hurtowni, na paragon, bez żadnych obniżek cenowych, ale nigdy nie zdarzyło się aby coś z nim było nie tak. Po kilku zakupach i małych pogawędkach z obsługą - zaznajomiliśmy się i teraz nawet zamawiają mi mięso jakiego potrzebuję, myślę że w każdym mieście znajdują się takie hurtownie i że warto tam kupować, pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impresjonizm Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 19 Maja 2019 Sama mam podobny problem.Przedwczoraj kupilam karkowke (w sklepie gdzie kupuje zawsze)i zapakowali mi to mieso w cienki woreczek.Dałam na połké w lodowce i ugrillowałam wczoraj wieczorem w piekarniku.Po wystudzeniu na chlodnym parapecie o polnocy przez 2godziny dalam do lodowki. Dzis pojawiły sie watpliwosci czy jesc to mieso bo lezalo w woreczku bez dostepu powietrza przez cała dobe. Zawsze otwieram woreczek. Woreczek nie był napuchniety a miesa nie bylo niczym czuc ale boje sie jadu kiełbasianego. Jest niedziela,nie mam gdzie kupic nowego a dziecko upomina sie bo mu zapachniało jak odgrzewałam. Na razie zjedlismy ziemniaki z surowka. Niestety nikt mnie nie nauczył odrożniania takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 19 Maja 2019 Nie przesadzaj, mięso jest dobre. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impresjonizm Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 19 Maja 2019 Dzięki Miro! Jak dobrze,ze mi odpowiedziałeś i do tego tak szybko tak szybko.W sumie nie spodziewałam sie,ze ktos odpisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 19 Maja 2019 ...warto pisać/rozmawiać Ssssmacznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.