Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Jak przechowywać mięso po zakupie?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 Marek2342

Marek2342

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • MiejscowośćKrosno

Napisano 11 sie 2013 - 07:59

ja kupuję mięso w hurtowni, na paragon, bez żadnych obniżek cenowych, ale nigdy nie zdarzyło się aby coś z nim było nie tak. Po kilku zakupach i małych pogawędkach z obsługą - zaznajomiliśmy się i teraz nawet zamawiają mi mięso jakiego potrzebuję, myślę że w każdym mieście znajdują się takie hurtownie i że warto tam kupować, pozdrawiam Marek

#22 impresjonizm

impresjonizm

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 19 maj 2019 - 13:54

Sama mam podobny problem.Przedwczoraj kupilam karkowke (w sklepie gdzie kupuje zawsze)i zapakowali mi to mieso w cienki woreczek.Dałam na połké w lodowce i ugrillowałam wczoraj wieczorem w piekarniku.Po wystudzeniu na chlodnym parapecie o polnocy przez 2godziny dalam do lodowki. Dzis pojawiły sie watpliwosci czy jesc to mieso bo lezalo w woreczku bez dostepu powietrza przez cała dobe. Zawsze otwieram woreczek. Woreczek nie był napuchniety a miesa nie bylo niczym czuc ale boje sie jadu kiełbasianego. Jest niedziela,nie mam gdzie kupic nowego a dziecko upomina sie bo mu zapachniało jak odgrzewałam. Na razie zjedlismy ziemniaki z surowka.:( Niestety nikt mnie nie nauczył odrożniania takich rzeczy.

#23 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13861 postów

Napisano 19 maj 2019 - 14:09

Nie przesadzaj, mięso jest dobre.

#24 impresjonizm

impresjonizm

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 19 maj 2019 - 15:02

Dzięki Miro! Jak dobrze,ze mi odpowiedziałeś i do tego tak szybko tak szybko.W sumie nie spodziewałam sie,ze ktos odpisze.

#25 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 19 maj 2019 - 15:25

:) ...warto pisać/rozmawiać ;)
Ssssmacznego...

#26 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13861 postów

Napisano 19 maj 2019 - 17:20

Dzięki Miro! Jak dobrze,ze mi odpowiedziałeś i do tego tak szybko tak szybko.W sumie nie spodziewałam sie,ze ktos odpisze.


👍👍👍

#27 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 878 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 19 maj 2019 - 20:14

Mięso można przechowywać w woreczku, gdy przed włożeniem do woreczka nie było ciepłe



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#28 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5386 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 20 maj 2019 - 08:51

Tylko musimy zastanowic sie jaki ten woreczek plastikowy jest , czy to przypadkiem nie zwykla torba foliowa ktora np wisi w sklepie zeby zapakowac produkty na wage , badz tzw"jednorazowki"






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych