dietykon Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Października 2010 Sernik dla tych co na diecie Dukana chyba znany, niech też inni poznają. - 1 kg serka homogenizowanego firmy "Jogser" 3% tłuszczu. http://www.jogser.pl/zdjecia/produkty/thumb/17.jpg - 6 jajek - 3 łyżki skrobi kukurydzianej - 4 krople aromatu waniliowego - słodzik w płynie (do słodkości, trzeba spróbować) http://image.ceneo.pl/data/products/1793472/product.jpg - pół łyżeczki proszku do pieczenia Ser, mazeina, żółtka, aromat, proszek do pieczenia i słodzik zmiksowane razem, dodane ubite na sztywno białka, delikatnie wymieszane. Wszystko wylane na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia. Do nagrzanego piekarnika temperatura 150 z termoobiegiem, pieczone 52 minuty Piec nie otwierany, wyłączona temperatura i termoobieg, tak pozostało w piecu zamkniętym jeszcze 15 minut. Wyszedł puszysty i wilgotny, dla tych co bez diety można słodzik zastąpić cukrem, a skrobie kukurydzianą budyniem waniliowym i nie dawać aromatu. Smacznego! Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Października 2010 w przypadku sernika, pieczonego przecież w temp 150-200 stopni, bardziej bym się obawiał substancji kancerogennych takich jak nitrozoaminy, akroleina, akryloamid, benzopiren, formy trans kwasów tłuszczowych, niż zwykłej saletry w wędlinach pieczenie, smażenie i grilowanie, choć smaczne, są niestety bardzo niezdroweale zawsze można sobie wmówić, że na coś w końcu trzeba umrzeć :lol: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.