Skocz do zawartości

Żywiecka


@halusia@

Rekomendowane odpowiedzi

troszkę żywieckiej na śniadanko

O! i to jest kiełbasa, jej produkcja zbliża się wielkimi krokami, ale z 16-tki :thumbsup: :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

@halusia@, gdyby tak szło przesłać przez kompa choć jeden plasterek z chrzanem :thumbsup:

Proszę się częstować :wink:

 

My zrobiliśmy białą.

Białą robiłam tydzień temu ... :wink:

O! i to jest kiełbasa, jej produkcja zbliża się wielkimi krokami, ale z 16-tki :thumbsup: :pycha:

Ja korzystam z receptury pis'owskiej.... troszkę tłustawa bo taki posiadałam wsad, ale jest smaczna.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Brawo .Bardzo ładna i pewnie smaczna kełbaska. :clap: :thumbsup:

 

jej produkcja zbliża się wielkimi krokami, ale z 16-tki

Zrób ,zrób a nie pożałujesz :thumbsup:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Jeden baton kiełbasy żywieckiej robionej na święta nie został sparzony.

Wisiał w chłodnym pomieszczeniu do dzisiaj...

Muszę przyznać ... poezja.. :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halinko , wygląda i pewnie smakuje super :thumbsup: ,pięknie dojrzała , czasami warto trochę poczekać , aby wyostrzyć smaki :thumbsup: :clap:

Paolo muszę przyznać że warto było poczekać...a o smaku nie wspomnę.. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeden baton kiełbasy żywieckiej robionej na święta nie został sparzony.

Halusiu,

czyli ta piękna kiełbaska na zdjęciu jest bez obróbki cieplnej?

I jeszcze jedno; z jakiej receptury jest zrobiona? Pytam bo w "16" I jest w całości wieprzowa zaś w rec. Branżowych I jest pół na pół z wołowiną.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeden baton kiełbasy żywieckiej robionej na święta nie został sparzony.

Wisiał w chłodnym pomieszczeniu do dzisiaj...

Muszę przyznać ... poezja.. :thumbsup:

Halinko wyjątkowo napisze rewelacja-wspaniały produkt duże :clap:

słonecznie pozdrawiam

Marek

p.s.oczy przecieram nie mogę się napatrzyć :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halusiu,

czyli ta piękna kiełbaska na zdjęciu jest bez obróbki cieplnej?

Tak Aniu.. kiełbasa na zdjęciu nie była poddawana obróbce cieplnej.. wcześniej wędzona jak przewidziane jest w recepturze.

Ten jeden baton zostawiłam tak z ciekawości ...czyli mój eksperyment.

Co do receptury to opierałam się jak podałam w pierwszym temacie.. od kolegi pis'a , czyli w całości jest wieprzowa.

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6189&start=0

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Piękna kiełbasa na pewno kiedyś taką zrobię, ale mam pytanko przy okazji. Jak to jest, że jedne wyroby parzymy i to do 68 w środku, a niektóre tylko wędzone i to jeszcze dojrzewają tylko w chłodnym miejscu?

W wyrobach wędlin dojrzewających nie mam jeszcze doświadczenia..to była próba jak najbardziej udana :wink:

Aby dowiedzieć się więcej masz okazję skorzystać z kursu

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8243&postdays=0&postorder=asc&start=105

lub śledz poczynania kolegi grzegorz565... w tej dziedzinie On jest '' mistrzem'' :wink:

 

Dziękuję Wam za słowa uznania :blush:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W jakiej temperaturze dosuszałaś i ile dni?

Wędlina wisiała około miesiąca.. co do temp to teraz nie odpowiem gdyż ja w domu nie mam takiego pomieszczenia.

Wisiała u mnie w pracy.. zmierzę i odpowiem po niedzieli ok?? :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Muszę przyznać ... poezja.. :thumbsup:

 

Muszę w to uwierzyć . :grin: Mogłaś sobie zostawić do sanatorium . Właściwie jeszcze zdążysz zrobić .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.