@halusia@ Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zuzia zrobiła ciasteczka Asi Ale masz pociechę z córki madlinko :wink: Brawo Zuziu, ciasteczka wyglądają przepysznie :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 2 Listopada 2011 Madlinko bardzo się cieszę ze ciasteczka trafione w gust i Zuzia mogła sama je wykonać są piękne co do temperatury to przyznam się bez bicia że piekę je na tzw oko bo to wszystko zależy od piekarnika Wielkie brawa dla pociechy :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zuzia pochwalona Ona ma to po mnie, uwielbia pomagać mi w kuchni, piec, gotować, etc. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 12 Listopada 2011 ...a po śniadaniu kruche z wiśniami plus late:) Kruche z wiśniami:3 szklanki mąki2 łyżki kwaśnej śmietanykostka masła3 łyżki cukru5 żółtek (białka zostawić)proszek do pieczenia (15g) Ciasto zagnieść, mniej niż połowę włożyć do zamrażarki na pł godziny, większą część wyłożyć na blachę, podpiec 10 minut w 170 stopniach. Ułożyć na tym spodzie wiśnie ze słoika (im kwaśniejsze tym lepsze, ja w tym roku zrobiłam za słodkie, dla tego zmniejszyłam o połowę ilość cukru do piany z białek).Ubić pianę z białek z 3/4 szklanki cukru i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, wylać na wiśnie, na górę zetrzeć ciasto z zamrażarki. Piec 50 minut. ````SACZNEGO``` [ Komentarz dodany przez: EAnna: Sob 12 Lis, 2011 20:25 ]Poprawiłam ilość proszku Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 12 Listopada 2011 ślinka leci nie ma co gadać Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek15 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 12 Listopada 2011 proszek do pieczenia (15dkg) Madlinko czy napewno 15 dkg i dlaczego w nawiasie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 12 Listopada 2011 Gratuluje madlinko,smakuje napewno przepysznie. Ciekawe czy uda sie rownie dobrze z malinami po rozmrożeniu ?.Pozdrawiam.robimhuk Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 12 Listopada 2011 Madlinko czy napewno 15 dkg i dlaczego w nawiasie?oczywiście, że nie 15dkg, ma być 15g, dzięki że zauważyłeś, moderatorów poproszę o poprawę, a w nawiasie dla tego, że np. proszek który posiadałam w domu z biedronki ma 30g. Ciekawe czy uda sie rownie dobrze z malinami po rozmrożeniu ?.myślę że tak, bo ciasto po podpieczeniu nie wchłonie tak soku i nie zrobi się zakalec, przynajmniej tak mi się wydaje. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 12 Listopada 2011 A jakie jeszcze owoce by do tego pasowaly(nie mam wisni ani malin) bo mam ochote jakies ciastko mojej drugiej polowce na okragle urodzinki upiec ?? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 12 Listopada 2011 madlinka, kusisz, kusisz, kusisz ............ smakami Cherry+latte szczeciniasty, ja myślę, że śliweczki też by się tutaj odnalazły ....a i truskawki pięknie by się w przepis wkomponowały .... byle "za sucho" nie było Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 13 Listopada 2011 też myślę, że śliwki byłyby dobre, fajnie komponują się kwaśniejsze owoce, o tej porze roku już wybór co raz mniejszy ale może jakieś mrożone? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 13 Listopada 2011 Myślę,że dżem z czarnej porzeczki też by się nadał. Truskawki są według mnie nie dość ,że wodniste ( bo o tej porze roku to tylko mrożone) to w dodatku za mdłe jak do tego ciasta. Ja robię podobne ciasto tylko dzielę na trzy części i do jednej dodaję kakao tak więc spód składa się z warstwy jasnej i ciemnej - nosi ono mało zachęcającą nazwę -pleśniak. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 16 Listopada 2011 No ciasto wyszlo bardzo dobre.Bardzo dobry a co najwazniejsze prosty przepis.Zrobilem ze sliwkami bo tylko takowe owoce mi sie udalo kupic.dzis moze rogaliki se walne bo mi troche sliwek zostalo. Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 17 Listopada 2011 Cieszę się, że smakowało Muszę się przejechać do marketu i zobaczyć jakie tam mają mrożone kwaśne owoce, zawsze jakieś urozmaicenie, a i kisielki Zuzi gotuje na takich owocach. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 20 Listopada 2011 Wczorajsze pierniczki alpejskie @halusi@, mniam one są takie pyszne, że w tym roku na pewno do świat ich nie będzie: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 20 Listopada 2011 brawo Zuzia :clap: :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 3 Marca 2012 SERNIK BEZ SERA 3 jogurty balkańskie 340g 5jaj 1/2 szk oleju 1 1/2szkl cukru 3 budynie smietankowe rodzynki cukier waniliowy skórka z cytryny brzoskwinie z puszki żółtka utrzeć z cukrem, jak na kogel mogel, dodać olej budynie śmietankowe, jogurty i pozostałe składniki, wszystko miksować a na koniec dać ubita piane z jaj, jej nie miksować tylko wymieszać z masa serowa. Na blaszce na kruche ciasto lub warstwę herbatników położyć warstwę ok 1/2 masy jogurtowej położyć cienko pokrojone brzoskwinie potem resztę masy, piec około godz w temp. 180 Polać polewą czekoladową. Ciasto jest lekkie, puszyste i do tego light. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 3 Marca 2012 SERNIK BEZ SERA żeby tak jeszcze schaboszczaka bez schabu wymyślić :lol: a ciasto :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 4 Marca 2012 ano można np. z kani, smak podobny Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 7 Maja 2012 Torcik w całości z przepisu Halusi, biszkopt wyszedł jak zawsze puszysty, pyszny i płaski jak blat, to jest naprawdę wspaniały przepis. Krem też super, ten z mascarpone, a do drugiej części dodałam domowej roboty mus z czerwonej porzeczki. Całość bardzo pyszna, ale ponieważ dążę do perfekcji, to muszę przyznać, że dolny krążek biszkopty ciut za mało nasączyłam, ale po za tym pychota. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarka Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 7 Maja 2012 A jak zrobiłaś tego aniołka na torcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 7 Maja 2012 A jak zrobiłaś tego aniołka na torcie?odpowiem za Maldlinkę :blush: - to jest wydruk na papierze jadalnym (może pamiętasz tort dla Domina i Kasi na V zlocie?) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 7 Maja 2012 Torcik w całości z przepisu Halusi, Madlinko torcik w twoim wykonaniu wygląda bardzo ładnie... jestem pod wrażeniem. :clap: Cieszę się bardzo że Wszystkim smakował. :wink: skwarka napisał/a: A jak zrobiłaś tego aniołka na torcie? odpowiem za Maldlinkę :blush: - to jest wydruk na papierze jadalnym (może pamiętasz tort dla Domina i Kasi na V zlocie?)Dokładnie jak pisze Abratek.. Taki wydruk na papierze opłatkowym lub cukrowym można zamówić . Ja bardzo często korzystam z tej strony ale aktualnie są tylko komunijne. http://www.tortownia.pl/produkty.php?search=!ODY Elu albo popytaj w cukierni.. może zrobią na zamówienie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 7 Maja 2012 Ja bardzo często korzystam z tej strony ale aktualnie są tylko komunijne. http://www.tortownia.pl/produkty.php?search=!ODYzdaje się że mają aktualną ofertę na wydruki indywidualne Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 8 Maja 2012 odpowiem za Maldlinkędziękuję Ci, dopadła mnie wczoraj jelitówka i nie byłam wstanie wejść na komputer. Co do opłatka, to ja kupiłam na allegro u tej dziewczyny: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2907219 ten opłatek sama zaprojektowałam tak na szybko, w sumie to w piątek wieczorem, bo akurat ten sprzedawca jest z mojego osiedla. Ale można korzystając z opcji szukaj wpisać na allegro opłatek i zawęzić lokalizację do swojej miejscowości, moż też ktoś akurat drukuje. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.