wróbel75 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 27 Listopada 2020 To tani eksperyment więc nawet jak się nie sklei to... Zrobisz sałatkę a z nami podzielisz się wiedzą Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zrobisz sałatkę a z nami podzielisz się wiedzą Tak będzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zmielony na sitku 4 mm z oliwkami, + oregano +sol.W smaku ok, formowanie rączkami, bez prasowaniaJest zwarty, mozna wedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 28 Listopada 2020 W sumie zrobiłem na próbę 2 szt.......Obydwie na razie obsychają nieco w lodówce, 1 sz. pójdzie w dym, a 2 szt. w oliwę do słoiczka.Zobaczymy, porównamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 28 Listopada 2020 formowanie rączkami, bez prasowania Jeżeli będziesz wędził na ciepło to mogą popłynąć. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 28 Listopada 2020 (edytowane) Jeżeli będziesz wędził na ciepło to mogą popłynąć. Będę uważał...... liczę się z taką opcją...... Edytowane 28 Listopada 2020 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna1234_A3 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 25 Grudnia 2020 (edytowane) Witam serdecznie robie ostatnio serki typu oscypkowego wędze w siatce temp. 60-70/75 stopni. Mam pytanie kupiłam ostatnio drewniane formy do oscypków ( redykołki i jedną większą zdjęcie poniżej ) w trakcie wędzenia sery zmieniają kształt i nie ma śladu po ładnym wzorze z foremki. Mam pytanie co mogę robić źle i jak uwędzić żeby ten ładny kształt został? Domyślam się że przyczyną może być zbyt wysoka teperatura. Możecie mi poradzić co robić? Dopiero zaczynam zabawe z serami Sery z siatki wychodzą następująco zdjęcie serów jest z strony z przepisem bo nie mam zdjęcia swoich wyrobów ale wyglądają identycznie tylko może trochę jaśniejsze Edytowane 25 Grudnia 2020 przez Anna1234_A3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Domyślam się że przyczyną może być zbyt wysoka teperatura. I tu jest odpowiedź na twoje pytanie . Wędzenie 35-40 stopni , sery powinny być dobrze osuszone . Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Dokładnie tak jak napisał kolega Pepuś. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.