Gonzo Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Witam. Dziś znowu parzyłem szyneczkę.Czas parzenia podobny do poprzedniego (parę postów wyżej).Rozpoczęcie parzenia godz. 9:55 1. Gotowanie 10min, pod przykryciem, temperatura ponad 100*C. 2.Obniżenie temperatury do 82 *C. 3.Po ok. 12 min. (od początku) temperatura wewnątrz 18 *C 4.Szynka wewnątrz osiągneła 68 *C po ok. 85 min. 5.Waga parzonej szynki z wbitym termometrem. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Wg mnie warto sprawdzić wydajność gotowego produktu, stąd moje pytanie Czyżbyś chciał zrobić 350% normy :grin: i być lepszy od marketów :question: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 26 Stycznia 2011 ja wkładam szyki do garnka 80 stopni i trzmam temperature około 45 min na 1 kilogram mięsa Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 26 Stycznia 2011 A ja najpierw je gotuje 10 min w 100C a potem parzę w 80C z wbitym termometrem do temp.68C w środku co jak wykazał Gonzo jest słuszne.Parzenie na czas różnie zdaje egzamin. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Naprawdę warto zainwestować "parę złotych" w termometr bagnetowy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabasco Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jest tu gdzieś na stronie jakiś odrębny artykuł na temat parzenia ? Cytuj http://chilihead.pl/index.php Zapraszamhttp://img51.imageshack.us/img51/3732/xsxx.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Tabasco...szukać się koledze nie chce.. :devil: http://wedlinydomowe.pl/obrobka-cieplna/sposoby-parzenia/196-obrobka-cieplna Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.