DZIADEK Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Listopada 2010 http://www.maspol.com.pl/oferta.php?id_produkt=157&id_kat=50http://www.maspol.com.pl/oferta.php?id_produkt=1424&id_kat=50http://www.maspol.com.pl/oferta.php?id_produkt=1355&id_kat=50Myślę ze kolejne linki wyjaśnią sytuację .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 10 Listopada 2010 DZIADEK, dzięki za linka , zastanawia mnie jedna rzecz z tej stronki : UWAGA : Nie zaleca się wędzenia dłuższego niż 30 min. Po przekroczeniu tego czasu występuje prawdopodobieństwo nie uzyskania optymalnej miękkości osłonki. Podwyższona twardość osłonki może być spowodowana również zbyt wysoką temperaturą przekraczającą 58˚C podczas etapu osadzania. Cytat pochodzi ze strony : http://www.maspol.com.pl/oferta.php?id_produkt=1322&id_kat=51 Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 10 Listopada 2010 Mi też tak powiedziano, że Celulozowe są przeznaczone do parówek i nie należy ich wędzić. Powiedz im żeby zwrócili im pieniądze za naukę. Celuloza była, jest i będzie do wędzenia. DZIADEK, dzięki za linka , zastanawia mnie jedna rzecz z tej stronki : UWAGA : Nie zaleca się wędzenia dłuższego niż 30 min. Po przekroczeniu tego czasu występuje prawdopodobieństwo nie uzyskania optymalnej miękkości osłonki. Podwyższona twardość osłonki może być spowodowana również zbyt wysoką temperaturą przekraczającą 58˚C podczas etapu osadzania. Cytat pochodzi ze strony : http://www.maspol.com.pl/...=1322&id_kat=51 Chodzi o to co pisze wcześniej: Gotowe wędliny w osłonkach Fine charakteryzują się doskonałymi walorami smakowymi, oraz naturalnym wyglądem, zbliżonym do wyrobów produkowanych w naturalne jelita baranie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 10 Listopada 2010 DZIADEK, dzięki za linka , zastanawia mnie jedna rzecz z tej stronki : UWAGA : Nie zaleca się wędzenia dłuższego niż 30 min. Po przekroczeniu tego czasu występuje prawdopodobieństwo nie uzyskania optymalnej miękkości osłonki. Podwyższona twardość osłonki może być spowodowana również zbyt wysoką temperaturą przekraczającą 58˚C podczas etapu osadzania. Cytat pochodzi ze strony : http://www.maspol.com.pl/oferta.php?id_produkt=1322&id_kat=51 Ja ostatnio wędziłem w kolagenie 23mm kiełbaski Chińskie, 2 h w 50 C, potem piekłem w temp 80C przez 30 min i wszytko było ok, osłonka była miękka. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Marca 2021 (edytowane) Drogie SiB -aski poszukuje osłonek kolagenowych o jak najmniejszej średnicy. Dzieciak o kabanosy "biedzi" ale muszą być cieniutkie. Jakie są najmniejsze fi takich osłonek i gdzie szukać ? Edytowane 24 Marca 2021 przez Atrax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Marca 2021 Jak ja szukałem, no najmniejsze-19 mm Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Marca 2021 Dzieciak o kabanosy "biedzi" ale muszą być cieniutkie Taki myk na cieniutkie - dla Dziecka - kupujesz baranki 20/22 nabijasz dość luźno - po ususzeniu są grubości ołówka . Dla dziecka baranki będą lepsze. Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Marca 2021 kupujesz baranki 20/22 nabijasz dość luźno - po ususzeniu są grubości ołówka Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 24 Marca 2021 poszukuje osłonek kolagenowych o jak najmniejszej średnicy. Dzieciak o kabanosy "biedzi" ale muszą być cieniutkie. Jakie są najmniejsze fi takich osłonek i gdzie szukać ? Są specjalne, tubowane w dwóch rozmiarach, przeznaczone do kabanosów i parówek.Zarówno kolagenowe jak i baranki.Do kupienia w SWOJSKI_WYRÓB. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.