@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Fajny ten Twój "Cymesik Halusiu", dzięki Ja się bardzo cieszę Jarku, że TY i wiele innych osób jesteści wierni temu przepisowi. Wierzch przykryty cieniutkimi plasterkami lekko podwędzanego bekonu posypanego delikatnie tartą bułeczką . Te plasterki bekonu, niczym wisienka na torcie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 2 Stycznia 2020 @Halusiowy pasztecik poczyniony.......Dzięki !!!! Znika szybko....... za szybko . Zasmaczysty !!!!! W czterech odsłonach: soute, z zielonym pieprzem, z zurawiną i z pistacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 3 Stycznia 2020 @Halusiowy pasztecik poczyniony.......Dzięki !!!! Znika szybko....... za szybko . Zasmaczysty !!!!! Brawo Janku Jak miło się czyta takie komentarze. Domyślam się , że przepis zagości u Was na dłużej. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 3 Stycznia 2020 qzym, proponuję moją metodę produkcji, otóż jednorazowo robię 10/12 foremek i mam trochę spokoju Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 16 Stycznia 2020 I gotowe , do jutra wystygnie i można siadać do śniadanka . Fajny ten Twój "Cymesik Halusiu", dzięki . Ładnie wygląda twój pasztecik, a na wierzchu to posypane jest bułką tartą oprócz boczusia? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Nooo, i tak to wygląda ten "Halusiowy Cymesik" przed włożeniem do piekarnika. Wierzch przykryty cieniutkimi plasterkami lekko podwędzanego bekonu posypanego delikatnie tartą bułeczką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 5 Lutego 2020 Halusiu mam pytanie odnosnie piersi drobiowej ..czy dajesz ze skora czy sam filet ?( przepraszam ale nie czytalam calego watku bo moze juz ktos pytal) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 5 Lutego 2020 Halusiu mam pytanie odnosnie piersi drobiowej ..czy dajesz ze skora czy sam filet ?( przepraszam ale nie czytalam calego watku bo moze juz ktos pytal) Bez skóry Donatko Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) Bez skóryPodobno wtedy najlepszy. ... ten filet. Edytowane 5 Lutego 2020 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 5 Lutego 2020 Dzieki tez tak myslalam zapytalam na zas bo jak bede miala kurczaki to jak by byl ze skora to od razu bym tak wycinala , dzis natomiast robie pasztet na bogato filet z kaczki bez skory i kawalek takiego tlustego miesa od schabu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 5 Lutego 2020 Dzieki tez tak myslalam zapytalam na zas bo jak bede miala kurczaki to jak by byl ze skora to od razu bym tak wycinala , dzis natomiast robie pasztet na bogato filet z kaczki bez skory i kawalek takiego tlustego miesa od schabu Będzie smacznie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 19 Lutego 2020 Farsz do foremek i pieczemy w piekarniku około 1 godz. w temp. 200 * Czy farsz w foremce 1l czy 0,25l (czy też w innej blaszce) zawsze pieczemy podobnie?Pytam, bo chciałem zrobić niespodziankę znajomym i upiec "mini pasztety" w prezencie (aby nie kroić z jednego -większego kawałka)Nabyłem takie foremki https://www.robimywedliny.pl/pl/p/Foremka-aluminiowa-pojemnosc-250-cm3-10-sztuk/292i kiedy przyszły to dopiero zobaczyłem jakie to maleństwa I teraz się zastanawiam czy jeżeli je wstawię na godzinę w 200' to czy za bardzo nie wyschną, nie spalą się lub jeśli skrócę czas pieczenia/temperaturę to czy na pewno będą upieczone itd/itp. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) Pasztet przeciez nie jest z surowego miesa , za dlugo natomiast pieczony bedzie suchyuzywa tych aluminiowych foremek ...A wogole tak na marginesie to czemu wiekszosc uzywa tych aluminiowych foremek ... Edytowane 19 Lutego 2020 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) U mnie 0,45 dm4 pojemniki i zawsze pasztet 45 min 180 st -, termoobieg większe 1 kg 50 min Edytowane 19 Lutego 2020 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 19 Lutego 2020 Pasztet przeciez nie jest z surowego miesa , za dlugo natomiast pieczony bedzie suchyuzywa tych aluminiowych foremek ...A wogole tak na marginesie to czemu wiekszosc uzywa tych aluminiowych foremek ...a co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 19 Lutego 2020 No to chyba nie będę ryzykował i upiekę większy, podzielę i zapakuję w te małe foremki, bo jakoś się boję ich piec 20-25min. A wogole tak na marginesie to czemu wiekszosc uzywa tych aluminiowych foremek ... Elektro folię ze swojej kuchni wyrzuciłem, zostały w sumie tylko te foremki. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 19 Lutego 2020 Ja sadze ze te 25-30 min starczy to sa bardzo male foremki zawsze mozna pomacac na srodku czy pasztet stezal.Foremki jak ma sie w zamysle piec malutkie pasztety mozna zainwestowac w takie male kamionkowe , to i dla srodowiska bedzie lepiej . Ja nie mam odniesienia jak siepiecze w takich foremkach bo nigdy nie pieklam , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 19 Lutego 2020 Czy farsz w foremce 1l czy 0,25l (czy też w innej blaszce) zawsze pieczemy podobnie? Mniejsze foremki zdecydowanie krócej, kiedy wierzch się zarumieni i będzie odstawał od brzegów powinien być upieczony. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caro70 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 1 Września 2020 Witam serdecznie Małe pytanko czy można ten pasztet w słoiki i pasteryzowaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 1 Września 2020 czy można ten pasztet w słoiki i Każdy można - ale tyndalizacja , nie pasteryzacja Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 1 Września 2020 Małe pytanko czy można ten pasztet w słoiki i pasteryzować Oczywiście, że można. Sama robiłam w ten sposób. I tak jak Kolega Muski wspomniał pasztet najlepiej poddać tyndalizacji. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 25 Listopada 2021 czy można ten pasztet w słoiki iKażdy można - ale tyndalizacja , nie pasteryzacja prawie to samo tylko T robi sie 3 dni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.