@halusia@ Posted December 15, 2019 Author Report Share #376 Posted December 15, 2019 Fajny ten Twój "Cymesik Halusiu", dzięki Ja się bardzo cieszę Jarku, że TY i wiele innych osób jesteści wierni temu przepisowi. Wierzch przykryty cieniutkimi plasterkami lekko podwędzanego bekonu posypanego delikatnie tartą bułeczką . Te plasterki bekonu, niczym wisienka na torcie. Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-649825 Share on other sites More sharing options...
qzym Posted January 2, 2020 Report Share #377 Posted January 2, 2020 @Halusiowy pasztecik poczyniony.......Dzięki !!!! Znika szybko....... za szybko . Zasmaczysty !!!!! W czterech odsłonach: soute, z zielonym pieprzem, z zurawiną i z pistacjami. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-652913 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted January 3, 2020 Author Report Share #378 Posted January 3, 2020 @Halusiowy pasztecik poczyniony.......Dzięki !!!! Znika szybko....... za szybko . Zasmaczysty !!!!! Brawo Janku Jak miło się czyta takie komentarze. Domyślam się , że przepis zagości u Was na dłużej. Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-652951 Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted January 3, 2020 Report Share #379 Posted January 3, 2020 qzym, proponuję moją metodę produkcji, otóż jednorazowo robię 10/12 foremek i mam trochę spokoju Quote Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-652982 Share on other sites More sharing options...
krystian252 Posted January 16, 2020 Report Share #380 Posted January 16, 2020 I gotowe , do jutra wystygnie i można siadać do śniadanka . Fajny ten Twój "Cymesik Halusiu", dzięki . Ładnie wygląda twój pasztecik, a na wierzchu to posypane jest bułką tartą oprócz boczusia? Quote „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-654445 Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 20, 2020 Report Share #381 Posted January 20, 2020 Nooo, i tak to wygląda ten "Halusiowy Cymesik" przed włożeniem do piekarnika. Wierzch przykryty cieniutkimi plasterkami lekko podwędzanego bekonu posypanego delikatnie tartą bułeczką . Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-654656 Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 5, 2020 Report Share #382 Posted February 5, 2020 Halusiu mam pytanie odnosnie piersi drobiowej ..czy dajesz ze skora czy sam filet ?( przepraszam ale nie czytalam calego watku bo moze juz ktos pytal) Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-656046 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted February 5, 2020 Author Report Share #383 Posted February 5, 2020 Halusiu mam pytanie odnosnie piersi drobiowej ..czy dajesz ze skora czy sam filet ?( przepraszam ale nie czytalam calego watku bo moze juz ktos pytal) Bez skóry Donatko Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-656082 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 5, 2020 Report Share #384 Posted February 5, 2020 (edited) Bez skóryPodobno wtedy najlepszy. ... ten filet. Edited February 5, 2020 by Maxell Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-656086 Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 5, 2020 Report Share #385 Posted February 5, 2020 Dzieki tez tak myslalam zapytalam na zas bo jak bede miala kurczaki to jak by byl ze skora to od razu bym tak wycinala , dzis natomiast robie pasztet na bogato filet z kaczki bez skory i kawalek takiego tlustego miesa od schabu Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-656117 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted February 5, 2020 Author Report Share #386 Posted February 5, 2020 Dzieki tez tak myslalam zapytalam na zas bo jak bede miala kurczaki to jak by byl ze skora to od razu bym tak wycinala , dzis natomiast robie pasztet na bogato filet z kaczki bez skory i kawalek takiego tlustego miesa od schabu Będzie smacznie Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-656123 Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted February 19, 2020 Report Share #387 Posted February 19, 2020 Farsz do foremek i pieczemy w piekarniku około 1 godz. w temp. 200 * Czy farsz w foremce 1l czy 0,25l (czy też w innej blaszce) zawsze pieczemy podobnie?Pytam, bo chciałem zrobić niespodziankę znajomym i upiec "mini pasztety" w prezencie (aby nie kroić z jednego -większego kawałka)Nabyłem takie foremki https://www.robimywedliny.pl/pl/p/Foremka-aluminiowa-pojemnosc-250-cm3-10-sztuk/292i kiedy przyszły to dopiero zobaczyłem jakie to maleństwa I teraz się zastanawiam czy jeżeli je wstawię na godzinę w 200' to czy za bardzo nie wyschną, nie spalą się lub jeśli skrócę czas pieczenia/temperaturę to czy na pewno będą upieczone itd/itp. Quote Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-657511 Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 19, 2020 Report Share #388 Posted February 19, 2020 (edited) Pasztet przeciez nie jest z surowego miesa , za dlugo natomiast pieczony bedzie suchyuzywa tych aluminiowych foremek ...A wogole tak na marginesie to czemu wiekszosc uzywa tych aluminiowych foremek ... Edited February 19, 2020 by electra Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-657521 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted February 19, 2020 Report Share #389 Posted February 19, 2020 (edited) U mnie 0,45 dm4 pojemniki i zawsze pasztet 45 min 180 st -, termoobieg większe 1 kg 50 min Edited February 19, 2020 by Muski Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-657522 Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted February 19, 2020 Report Share #390 Posted February 19, 2020 Pasztet przeciez nie jest z surowego miesa , za dlugo natomiast pieczony bedzie suchyuzywa tych aluminiowych foremek ...A wogole tak na marginesie to czemu wiekszosc uzywa tych aluminiowych foremek ...a co proponujesz? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-657524 Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted February 19, 2020 Report Share #391 Posted February 19, 2020 No to chyba nie będę ryzykował i upiekę większy, podzielę i zapakuję w te małe foremki, bo jakoś się boję ich piec 20-25min. A wogole tak na marginesie to czemu wiekszosc uzywa tych aluminiowych foremek ... Elektro folię ze swojej kuchni wyrzuciłem, zostały w sumie tylko te foremki. Quote Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-657535 Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 19, 2020 Report Share #392 Posted February 19, 2020 Ja sadze ze te 25-30 min starczy to sa bardzo male foremki zawsze mozna pomacac na srodku czy pasztet stezal.Foremki jak ma sie w zamysle piec malutkie pasztety mozna zainwestowac w takie male kamionkowe , to i dla srodowiska bedzie lepiej . Ja nie mam odniesienia jak siepiecze w takich foremkach bo nigdy nie pieklam , Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-657539 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted February 19, 2020 Author Report Share #393 Posted February 19, 2020 Czy farsz w foremce 1l czy 0,25l (czy też w innej blaszce) zawsze pieczemy podobnie? Mniejsze foremki zdecydowanie krócej, kiedy wierzch się zarumieni i będzie odstawał od brzegów powinien być upieczony. Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-657542 Share on other sites More sharing options...
caro70 Posted September 1, 2020 Report Share #394 Posted September 1, 2020 Witam serdecznie Małe pytanko czy można ten pasztet w słoiki i pasteryzowaćPozdrawiam Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-675651 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted September 1, 2020 Report Share #395 Posted September 1, 2020 czy można ten pasztet w słoiki i Każdy można - ale tyndalizacja , nie pasteryzacja Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-675653 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 1, 2020 Report Share #396 Posted September 1, 2020 Małe pytanko czy można ten pasztet w słoiki i pasteryzować Oczywiście, że można. Sama robiłam w ten sposób. I tak jak Kolega Muski wspomniał pasztet najlepiej poddać tyndalizacji. Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-675668 Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted November 25, 2021 Report Share #397 Posted November 25, 2021 czy można ten pasztet w słoiki iKażdy można - ale tyndalizacja , nie pasteryzacja prawie to samo tylko T robi sie 3 dni ) Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-733949 Share on other sites More sharing options...
Yannick Posted April 25, 2024 Report Share #398 Posted April 25, 2024 Można też łączyć oba światy i mieć pieczony pasztet w słoiku. Pasztet wg przepisu z pierwszej strony, nałożony do prostych słoików 235ml po dolną krawędź gwintu i włożony na blasze wyłożonej papierowym ręcznikiem w dwóch warstwach do zimnego piekarnika, po nagrzaniu 1h w 200 C. Po upływie czasu wyjąć i zakręcić uważając na kończyny - zasysa się ładnie i trochę powinien móc poleżeć. Internet twierdzi, że można też jeszcze pasteryzować lub tyndalizować na koniec, ale odpuściłem tym razem, bo mało mam i nie jest przeznaczony do długiego przechowywania. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/16/#findComment-920113 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.