karolszymczak Posted October 31, 2011 Report Share #26 Posted October 31, 2011 @halusia@, ładny ładny u mnie wyszedł taki ciemniejszy może dla tego że miałem termoobieg włączony?Ale smak wspaniały :thumbsup: Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-182544 Share on other sites More sharing options...
janoity Posted March 25, 2012 Report Share #27 Posted March 25, 2012 @halusia@W twoim przepisie na pasztet jest taki zapis; (50 dkg boczku świeżego)Powiedz proszę jak mam to rozumieć ? czy boczek ma być surowy,wędzony, parzony ?Pozdrawiam Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-209287 Share on other sites More sharing options...
Wirus Posted March 25, 2012 Report Share #28 Posted March 25, 2012 50 dkg boczku świeżego = boczek surowy Quote Pozdrawiam Wirus. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-209288 Share on other sites More sharing options...
janoity Posted March 25, 2012 Report Share #29 Posted March 25, 2012 Skopiowałem ten zapis i wyszło w oryginale ( świeżego ) , ale jak mówisz że surowego to niech będzie że, świeży surowy Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-209289 Share on other sites More sharing options...
Wirus Posted March 25, 2012 Report Share #30 Posted March 25, 2012 Chodziło mi o to, że boczek świeży = boczek surowy - po prostu posłużyłem się cytatami - taki leniuszek ze mnie :grin: . Quote Pozdrawiam Wirus. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-209290 Share on other sites More sharing options...
janoity Posted March 25, 2012 Report Share #31 Posted March 25, 2012 O.K. Wirusie, nie jesteś leniuszkiem tylko pewnie większość treści na WB jest dla ciebie oczywista, a jestem na razie początkującym uczniem. W takim układzie nie omieszkam sporządzić pasztetu domowego.Dziękuję i pozdrawiam; Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-209294 Share on other sites More sharing options...
Henio Posted March 25, 2012 Report Share #32 Posted March 25, 2012 Chodziło mi o to, że boczek świeży = boczek surowy -Nie zapominajcie koledzy że pon nazwą boczek surowysprzedawany jest boczek wędzony nieparzony. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-209295 Share on other sites More sharing options...
janoity Posted March 25, 2012 Report Share #33 Posted March 25, 2012 Dzięki Henio, teraz to mam całkowitą zamotkę Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-209328 Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted March 25, 2012 Report Share #34 Posted March 25, 2012 Jak ja uwielbiam pasztet... a ten wygląda tak smakowicie...Serio.. w końcu będe musiał skasowac konto bo nie ma mowy o diecie i jednoczesnym oglądaniu takich wspaniałości :lol: Napewno przepis wypróbuję na święta ^^ dzięki i Pozdrawiam Quote Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-209329 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted March 25, 2012 Author Report Share #35 Posted March 25, 2012 Widzę że koledzy już mnie wyręczyli , ale jeszcze mogę podpowiedzieć że boczek możesz zastąpić podgarlem. :wink: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-209334 Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted April 5, 2012 Report Share #36 Posted April 5, 2012 boczek możesz zastąpić podgarlem Ha! Never! :lol: PanPodgardle nie ma szans Halusiu, kolejny super przepis, który miałem przywilej wypróbować... upieczonego jeszcze nie probowalem, ale powiem tak.. miske wylizałem do czysta :lol: dla mamy zostawiłem łyżke masy.. 1 reakcja "niee za słone chyba" 2 reakcja "no no z chlebkiem może by weszło.." 3 raz sprobowala "masz więcej, jakie to dobre" ^^ Pozdrawam serdecznie :clap: http://img24.imageshack.us/img24/7871/dscn0875z.jpg ..troszku popękały, ale cóż - znaczy że pasztecik rośnie :lol: drugą partiw wstawilęm już na termoobieg w kąpieli wodnej, 220*C i bardziej sie udały :> (mój piekarnik ogólnie jest do bani :lol: ) http://img705.imageshack.us/img705/5483/dscn0877ws.jpg Quote Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-211605 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted April 5, 2012 Author Report Share #37 Posted April 5, 2012 Ha! Never! :lol: PanPodgardle nie ma szans Halusiu, kolejny super przepis,Panie Boczku... widzę że świetnie dajesz sobie radę pod każdym względem.. Fajnie wyglądają te pasztety, wcale aż tak mocno nie popękały... takie malutkie '' rozstępy'' :grin: ... ciekawa jestem jakie odczucia smakowe już po ostygnięciu. Panie B. tak patrzę i widzę, że dobrze Ci idzie dreptanie przy piekarniku, czas byś machnął biszkopt Haluśki :grin: Wiem Zbójaszku że masz masz dar w przekonywaniu do mojego biszkopta.. :grin: Czekamy na dalsze kroki Pana Boczka :wink: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-211706 Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted April 5, 2012 Report Share #38 Posted April 5, 2012 ciekawa jestem jakie odczucia smakowe już po ostygnięciu. Już moge powiedzieć ^^ mama właśnie dzwoniła z "pracowego jajeczka", że wszystkim bardzo smakował "Delikatny, aksamitny i o niebo lepszy niż każdy sklepowy" - same słowa uznania.. w moim przekonaniu powinny być skierowane do Ciebie, dlatego zacytowałem :grin: Już nawet wybaczyli mi szczodrą rękę, którą wszystko przesalam :lol: ..no i brak żurawin, których zapomnialem dodać :blush: Jak jest dobry, równo stoi i nie opada to co mam nie przekonywać, że warto Zbóju, czuje się przekonany, wiedząc ze to przepis Halusi ^^ reszta może pozostać jedzeniem, jak mawiał poeta :thumbsup: Pozdrawiam Quote Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-211714 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted April 5, 2012 Author Report Share #39 Posted April 5, 2012 Już moge powiedzieć ^^ mama właśnie dzwoniła z "pracowego jajeczka", że wszystkim bardzo smakował "Delikatny, aksamitny i o niebo lepszy niż każdy sklepowy" - same słowa uznania.. w moim przekonaniu powinny być skierowane do Ciebie, dlatego zacytowałem :grin:To tym bardziej się cieszę, że pasztet Wszystkim smakował. :blush: A Mama może być dumna ze swojego syna :clap: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-211715 Share on other sites More sharing options...
ziutek Posted April 15, 2012 Report Share #40 Posted April 15, 2012 Fajnie to wszystko wygląda, ale jeżeli to jest z kurczaków sklepowych, no to nie wiem ???Co to ma wspólnego ze zdrową żywnością.To chyba nie to Forum. Quote „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-213589 Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted April 15, 2012 Report Share #41 Posted April 15, 2012 Co to ma wspólnego ze zdrową żywnością.ziutek... no co ty... pewnie sam za tymi kurakami latał !!! Wyluzuj.... Quote MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-213591 Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted April 16, 2012 Report Share #42 Posted April 16, 2012 PanBoczek, następnym razem koniecznie musisz dodać żurawinę.Wtedy poczujesz smak prawdziwego" halusiowego pasztetu" Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-213599 Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted April 16, 2012 Report Share #43 Posted April 16, 2012 ziutek, nigdy przenigdy nie wpadłbym na to, żeby do pasztetu dać kurczaka ze wsi, takiego który sobie wolno biegał i jadł co chciał ^^ czemu? bo tak rzadko je widuje, że wolałbym go upiec w całości.. pozatym uwierz przyjacielu w smaku nic a nic nie ucierpiał ten pasztecik ^^ karolszymczak, :blush: moje zapominalstwo ^^ sos żurawinowy troche naprawił ten błąd, ale następnym razem napewno nie zapomne! Yes Sir! :grin: Pozdrawiam Quote Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-213608 Share on other sites More sharing options...
ziutek Posted April 16, 2012 Report Share #44 Posted April 16, 2012 Co to ma wspólnego ze zdrową żywnością.ziutek... no co ty... pewnie sam za tymi kurakami latał !!! Wyluzuj.... ziutek, nigdy przenigdy nie wpadłbym na to, żeby do pasztetu dać kurczaka ze wsi, takiego który sobie wolno biegał i jadł co chciał ^^ czemu? bo tak rzadko je widuje, że wolałbym go upiec w całości.. poza tym uwierz przyjacielu w smaku nic a nic nie ucierpiał ten pasztecik Tak Przyjacielu, kupiłem kiedyś porcję rosołową, aby zrobic przyjemność moim pieską (ja je nazywam moje dziwczyny), szkoda, że nie Widziałeś jak one na mnie patrzyły, chyba sobie pomyślały, że ten ich Pan chyba zgłupiał, a może miał zły dzień. Ten "rosół" po ugotawaniu tej porcji, toż to gorzej wyglądało niż pomyje. Jestem już na tym Forum jakiś czas, ale dawno mnie tak nikt nie zdenerwował ! Jeżeli Jesteście takimi Fanami tych sklepowych kurczaków to Wasza sprawa, i Wasz problem. Ja tego czegoś nie chcę nawet za darmo, jeszcze raz powtórzę, nie chcę za darmo, no chyba, że z dopłatą, to by śię może moje pieski skusiły. Dziś już prawie nikogo nie dziwi, dziwczynka 13-14 lat z biustem nr 2,3, no ale jezeli dzieciaki się szprycuje taką dawką antybiotyków i hormonów w tych "niby kurczakach" to ja się nie dziwię. Jak będę przeziębiony i miał grypę to mam lepsze sposoby na kurację. Wiem, że te antybiotyki i ta cała chemia podawana kurczaką, nie są do przyjęcia dla ludzi. Ale jeżeli ktoś jest stale przeziębiony, to jest może i metoda, za 5,99 za kg., taniej niż w aptece. Dziwi mnie tylko to, że Forumicze pokazujący linki do filmików, WIEM CO JEM, jakoś szybko o tych filmach zapominają, groch o ściane, całkowita amnezja po kiku chwilach. Nie latam za tymi tam niby "kurczakami", tylko jadę na wieś, tu i tam, kupię sobie swojską kurke, kaczkę, gąskę, kuraczaka, królika, mleko, masło, jajka, świnkę swojskiego chowu, to jest właśnie to, i o to chodzi, za 20-30 lat już takich możliwości nie będzie, niestety. Jeżeli można dojechać z miasta do jakiegoś tam miasta, to dlaczego nie zrobić sobie wycieczki na wieś. Już tu kiedyś jakiś Forumowicz opisywał, jakie to dobre kanapki robi z watróbek drobiowych, jakieś paszteciki, czy tym podobne, i co mu odpisałem. Mam 62 lata, ale długo byś mnie musiał gonić, tak bym spie...ł, żeby mnie tą kanapką nie poczęstował, a jest dużo młodszy. I tak nie można się całkowicie ustrzec tej całej chemii i reklamy, ale zadajmy sobie odrobinę trudu, aby to zminimalizować, i to Forum właśnie ma temu służyć. Miłego dnia życzę, wiem, (nie wydaje mi się, nie przypaszczam, nie jestem pewien, gdzieś słyszałem itp. bo to by znaczyło, że nic nie wiem) że nikogo nie obraziłem PanBoczek Młody Jesteś, za młody aby wiedzieć co jest dobre, to przychodzi z wiekioem, szkoda tylko, że dla niektórych tylko z wiekiem od trumny. Wpadniesz na to, żeby wiejskiego kurczaka dodawać do pasztetu, jest to tylko kwestia czasu,a czas biegnie, on biegnie za nami, trzeba tylko trzymać go w odpowiedmnim dystansie, bo inaczej ................................. ziemia, a ziemia to matka, a matka to .......................... itd. Sądzisz, że do pasztetul lub innych wyrobów można dać byle co, i będzie pyszniutkie?. Tak będzie .....będzie nawet luksusowe :thumbsup: Z g. można zrobić tylko g, bez względu na to czy to będzie G czy g. PS. pozdrowionka dla Jondka, za ketchup, pozdrowionka dla Wnuczka za pasztet słoikowy smarowny, pozdrowionka dla Dziadka za tabelkę peklowania, pozdrowionka dla Sczepana za lisiecką, pozdrowionka dla naszego Mirka (M...x..a), pozdrowionka dla tych, którzy myślą podobnie. Wiem, że wszystkich nie wymieniłem, ale też Ich pozdrawiam. I to by było na tyle, i tak mi dopomóż moja maszynko Alfa nr 10', mieszałeczko 9l, zgrzewareczko próżniowa i nadziwarko Mesla. Pis :clap: Quote „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-213753 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted June 2, 2012 Author Report Share #45 Posted June 2, 2012 I troszkę pasztetu na śniadanie , część zrobiłam z żurawiną. Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-220913 Share on other sites More sharing options...
bogdan b Posted June 2, 2012 Report Share #46 Posted June 2, 2012 I troszkę pasztetu na śniadanie , część zrobiłam z żurawiną. Ładne mi troszkę , pluton wojska by pojadł :grin: Halinko :clap: , pysznie :thumbsup: wygląda Quote Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-220917 Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted June 2, 2012 Report Share #47 Posted June 2, 2012 @halusia@, rozumiem Halinko że to już na nasze spotkanie w Chłapowie?????????? Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-220937 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted June 2, 2012 Report Share #48 Posted June 2, 2012 Ile osób było proszonych na śniadanko i czy coś zostało :grin: Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-220939 Share on other sites More sharing options...
PanBoczek Posted June 2, 2012 Report Share #49 Posted June 2, 2012 Halusiu Twój pasztet jest najlepszy :grin: :clap: Wkręciłem się przez Ciebie w paszteciarstwo :lol: i robie rózne wariacje.. ale znajomi mówią jednogłośnie! Pasztet wg przepisu Halusi był, jest i będzie najlepsiejszy :!: Pozdrawiam Quote Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-220959 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted June 2, 2012 Author Report Share #50 Posted June 2, 2012 Ładne mi troszkę , pluton wojska by pojadł :grin: Bodzio .. teraz jak robię to z dwóch porcji bo armia się rozrosła :wink: @halusia@, rozumiem Halinko że to już na nasze spotkanie w Chłapowie??????????Owszem Karolu, noszę się z tym zamiarem :grin: Ile osób było proszonych na śniadanko i czy coś zostało :grin:Jacku jeszcze dla Ciebie starczy :tongue: :grin: Wkręciłem się przez Ciebie w paszteciarstwo :lol: To chyba dobrze co?? :wink: Ale bardzo się cieszę że ten pasztet ma takie '' wzięcie'' :lol: Co do pasztetu...to jak widać jest troszkę ciemniejszy od poprzednich, ale tym razem oprócz piersi z kurczaka dodałam udziec z indyka. Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/2/#findComment-220964 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.