boggi Posted June 2, 2012 Report Share #51 Posted June 2, 2012 I troszkę pasztetu na śniadanie Nie chciałbym widzieć większej ilości wykonanej przez Ciebie , jak to jest "troszkę" Pasztecik przepiękny , ślinka poleciała oj poleciała . Pewnie skorzystam z receptury i na pewno będę zadowolony No chyba , że coś sknocę Quote Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-220965 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted June 2, 2012 Author Report Share #52 Posted June 2, 2012 Pewnie skorzystam z receptury i na pewno będę zadowolony No chyba , że coś sknocę Bodziu myślę ze nie będziesz żałował :wink: tu nie ma co sknocić :tongue: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-220975 Share on other sites More sharing options...
MakaPaka Posted June 11, 2012 Report Share #53 Posted June 11, 2012 Mmm, wygląda pysznie. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Quote Najlepsze forum muzyczne w Polsce:www.n-stars.pl Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-222225 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted October 27, 2012 Author Report Share #54 Posted October 27, 2012 I znowu troszkę Pasztetu na śniadanko :grin: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246153 Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted October 27, 2012 Report Share #55 Posted October 27, 2012 @halusia@, może do kuligu dotrwa :grin: Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246162 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted October 27, 2012 Author Report Share #56 Posted October 27, 2012 @halusia@, może do kuligu dotrwa :grin: No coś Ty Karolu.. :tongue: do Kuligu zrobię jeszcze nie jeden raz.. :wink: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246163 Share on other sites More sharing options...
_Krzysztof_ Posted October 27, 2012 Report Share #57 Posted October 27, 2012 @halusia@, jak długo trzymałaś go w piekarniku i w jakiej temperaturze? Jak robiłem ostatnio pasztet zapiekany to w trakcie pieczenia urósł a później opadł. Czy u Ciebie jest podobnie? Quote Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246166 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted October 27, 2012 Author Report Share #58 Posted October 27, 2012 halusia@, jak długo trzymałaś go w piekarniku i w jakiej temperaturze? Jak robiłem ostatnio pasztet zapiekany to w trakcie pieczenia urósł a później opadł. Czy u Ciebie jest podobnie?Krzysiek , pasztet piekę w temp 180 stopni 50 min. U mnie również opada.. ale nie za dużo. Wydaje mi się że zależy to od gęstości wsadu. :wink: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246170 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted October 27, 2012 Report Share #59 Posted October 27, 2012 znowu troszkę Pasztetu na śniadankoI to nie na jedno :thumbsup: Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246171 Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted October 29, 2012 Report Share #60 Posted October 29, 2012 Witam,mam pytanie. Jak długo powinno się moczyć wątróbkę. I jeszcze jedno, co mnie nurtuje, dlaczego mnięsko gotuje się oddzielnie z cebulą i grzybami.Pozdrawiam. Quote Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246655 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted October 29, 2012 Author Report Share #61 Posted October 29, 2012 Witam, mam pytanie. Jak długo powinno się moczyć wątróbkę. I jeszcze jedno, co mnie nurtuje, dlaczego mnięsko gotuje się oddzielnie z cebulą i grzybami.Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni. Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa, natomiast grzybki gotuję osobno ponieważ one wymagają dłuższego gotowania i nie wiem jak Wy ale ja od zagotowania wylewam tę pierwszą wodę. Wiem że w przepisie na pierwszej stronie piszę to co Cię nurtuje.. ale zrób tak ja Ci podałam.. :wink: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246702 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted October 29, 2012 Report Share #62 Posted October 29, 2012 Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni. A ja obsmażem.Ma bardziej wyrazisty smak. :grin: Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa A ja obsmażam na złoty kolor. :grin: Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246703 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted October 29, 2012 Report Share #63 Posted October 29, 2012 Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni. A ja obsmażem.Ma bardziej wyrazisty smak. :grin: Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa A ja obsmażam na złoty kolor. :grin:Robię tak samo jak Ty Arku :wink: Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246706 Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted October 31, 2012 Report Share #64 Posted October 31, 2012 Właśnie przed chwilą wyjąłem z piekarnika pasztet w/g Twojego przepisu. Wygląda ładnie i mam nadzieję,że też tak smakuje.Wątróbkę i cebulę podsmażyłam w/g porady Arka. Środkowa foremka jest z żurawiną , ta po lewej z suszoną śliwką kalifornijską.Ten po prawej bez dodatków. Jutro powiem jak smakuje :grin: Quote Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247125 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted October 31, 2012 Author Report Share #65 Posted October 31, 2012 Właśnie przed chwilą wyjąłem z piekarnika pasztet w/g Twojego przepisu.Jutro powiem jak smakuje :grin: Mam nadzieję że Ty i rodzina będziecie zadowoleni.. czekam na jutrzejszą opinię.. :wink: Na pewno kazda foremka będzie miała inny smak.. z żurawiną robię często.. nie każdy lubi ale sam zobaczysz.. :grin: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247128 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted October 31, 2012 Report Share #66 Posted October 31, 2012 Jutro powiem jak smakujeJak zdążysz bo świnka coś nie tak zerka :tongue: Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247131 Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted October 31, 2012 Report Share #67 Posted October 31, 2012 Na pewno kazda foremka będzie miała inny smakI o to chodziło.Jutro zobaczymy który najlepszy. A może wszystkie :question: :grin: Ten pasztet to zamiast tortu,bo dzisiaj mija rok jak przeprowadziliśmy się do nowego domu. :lol: Quote Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247132 Share on other sites More sharing options...
mati31 Posted November 1, 2012 Report Share #68 Posted November 1, 2012 Podłączam się pod temat wczoraj zrobione według przepisu @halusia@ Już po pierwszym smakowaniu :thumbsup: pyszny Będę go robił jeszcze nie raz Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247176 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted November 1, 2012 Author Report Share #69 Posted November 1, 2012 Podłączam się pod temat wczoraj zrobione według przepisu @halusia@ Już po pierwszym smakowaniu :thumbsup: pyszny Będę go robił jeszcze nie razI o to chodzi.. :clap: Nie ma to jak swój pasztet.. wiesz co w nim '' siedzi'' :wink: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247190 Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted November 1, 2012 Report Share #70 Posted November 1, 2012 Pasztecik jest bardzo pyszny, ale mi smakuje najbardziej ten bez dodatków :thumbsup: @halusia@ :clap: jak nie spróbujęRozumiem,że jutro mam przywieźć. :grin: Quote Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247219 Share on other sites More sharing options...
nestor Posted November 1, 2012 Report Share #71 Posted November 1, 2012 Jagra,mam pytanie :z czego są foremki w których piekłeś pasztety? czyżby były silikonowe,jeżeli tak, to w jakiej są cenie. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247226 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted November 1, 2012 Author Report Share #72 Posted November 1, 2012 Pasztecik jest bardzo pyszny, ale mi smakuje najbardziej ten bez dodatków :thumbsup:To jest rzecz gustu.. jak pisałam wyżej, po dodaniu żurawiny pasztet zmienia smak.. :wink: Osobiście lubię jeden i drugi.. :smile: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247229 Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted November 1, 2012 Report Share #73 Posted November 1, 2012 z czego są foremki w których piekłeś pasztety? czyżby były silikonoweTak,to foremki silikonowe. LP kupiła rok temu do pieczenia chleba. Były na promocji w "Oszołomie" promocja z 49,99 zł na 29,99 . :grin: Quote Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247258 Share on other sites More sharing options...
pioro Posted November 1, 2012 Report Share #74 Posted November 1, 2012 Tak,to foremki silikonowe. LP kupiła rok temu do pieczenia chleba. Były na promocji w "Oszołomie" promocja z 49,99 zł na 29,99ja podobne kupiłem w Londynie w Tesco za 4,90 funta czyli <20 pln Quote My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247262 Share on other sites More sharing options...
tier Posted November 9, 2012 Report Share #75 Posted November 9, 2012 Pasztecik pyszny :grin: następnym razem zamiast wątroby wp. dodam drobiową - będzie bardziej smarowny, no i żurawinę namoczę w wodzie bo napuchła :shock: Zabrakło 1 formy to część zapakowałem do foremek sylikonowych. :grin: :thumbsup: http://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/1.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/2.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/3.JPG Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-248529 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.