Jump to content

Recommended Posts

I troszkę pasztetu na śniadanie

Nie chciałbym widzieć większej ilości wykonanej przez Ciebie , jak to jest "troszkę" :)

Pasztecik przepiękny , ślinka poleciała oj poleciała .

 

Pewnie skorzystam z receptury i na pewno będę zadowolony :)

No chyba , że coś sknocę :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-220965
Share on other sites

Pewnie skorzystam z receptury i na pewno będę zadowolony :)

No chyba , że coś sknocę :)

Bodziu myślę ze nie będziesz żałował :wink: tu nie ma co sknocić :tongue:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-220975
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

@halusia@, może do kuligu dotrwa :grin:

No coś Ty Karolu.. :tongue: do Kuligu zrobię jeszcze nie jeden raz.. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246163
Share on other sites

@halusia@, jak długo trzymałaś go w piekarniku i w jakiej temperaturze?

 

 

Jak robiłem ostatnio pasztet zapiekany to w trakcie pieczenia urósł a później opadł. Czy u Ciebie jest podobnie?

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246166
Share on other sites

halusia@, jak długo trzymałaś go w piekarniku i w jakiej temperaturze?

 

 

Jak robiłem ostatnio pasztet zapiekany to w trakcie pieczenia urósł a później opadł. Czy u Ciebie jest podobnie?

Krzysiek , pasztet piekę w temp 180 stopni 50 min.

U mnie również opada.. ale nie za dużo. Wydaje mi się że zależy to od gęstości wsadu. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246170
Share on other sites

Witam,

mam pytanie. Jak długo powinno się moczyć wątróbkę. I jeszcze jedno, co mnie nurtuje, dlaczego mnięsko gotuje się oddzielnie z cebulą i grzybami.

Pozdrawiam.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246655
Share on other sites

Witam,

mam pytanie. Jak długo powinno się moczyć wątróbkę. I jeszcze jedno, co mnie nurtuje, dlaczego mnięsko gotuje się oddzielnie z cebulą i grzybami.

Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni.

Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa, natomiast grzybki gotuję osobno ponieważ one wymagają dłuższego gotowania i nie wiem jak Wy ale ja od zagotowania wylewam tę pierwszą wodę.

Wiem że w przepisie na pierwszej stronie piszę to co Cię nurtuje.. ale zrób tak ja Ci podałam.. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246702
Share on other sites

Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni.

A ja obsmażem.Ma bardziej wyrazisty smak. :grin:

 

Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa

A ja obsmażam na złoty kolor. :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246703
Share on other sites

Wątróbkę parzę 10 min w temp 90 stopni.

A ja obsmażem.Ma bardziej wyrazisty smak. :grin:

 

Co do cebuli, wrzucam ją do mięsa

A ja obsmażam na złoty kolor. :grin:

Robię tak samo jak Ty Arku :wink:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-246706
Share on other sites

Właśnie przed chwilą wyjąłem z piekarnika pasztet w/g Twojego przepisu. Wygląda ładnie i mam nadzieję,że też tak smakuje.Wątróbkę i cebulę podsmażyłam w/g porady Arka.

Środkowa foremka jest z żurawiną , ta po lewej z suszoną śliwką kalifornijską.Ten po prawej bez dodatków.

Jutro powiem jak smakuje :grin:

 

 

 

 

 

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247125
Share on other sites

Właśnie przed chwilą wyjąłem z piekarnika pasztet w/g Twojego przepisu.

Jutro powiem jak smakuje :grin:

Mam nadzieję że Ty i rodzina będziecie zadowoleni.. czekam na jutrzejszą opinię.. :wink:

Na pewno kazda foremka będzie miała inny smak.. z żurawiną robię często.. nie każdy lubi ale sam zobaczysz.. :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247128
Share on other sites

Jutro powiem jak smakuje

Jak zdążysz bo świnka coś nie tak zerka :tongue:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247131
Share on other sites

Na pewno kazda foremka będzie miała inny smak

I o to chodziło.Jutro zobaczymy który najlepszy. A może wszystkie :question: :grin:

Ten pasztet to zamiast tortu,bo dzisiaj mija rok jak przeprowadziliśmy się do nowego domu. :lol:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247132
Share on other sites

Podłączam się pod temat wczoraj zrobione według przepisu @halusia@

Już po pierwszym smakowaniu :thumbsup: pyszny

Będę go robił jeszcze nie raz

I o to chodzi.. :clap:

Nie ma to jak swój pasztet.. wiesz co w nim '' siedzi'' :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247190
Share on other sites

Pasztecik jest bardzo pyszny, ale mi smakuje najbardziej ten bez dodatków :thumbsup:

@halusia@ :clap:

 

jak nie spróbuję

Rozumiem,że jutro mam przywieźć. :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247219
Share on other sites

Pasztecik jest bardzo pyszny, ale mi smakuje najbardziej ten bez dodatków :thumbsup:

To jest rzecz gustu.. jak pisałam wyżej, po dodaniu żurawiny pasztet zmienia smak.. :wink:

Osobiście lubię jeden i drugi.. :smile:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247229
Share on other sites

z czego są foremki w których piekłeś pasztety? czyżby były silikonowe

Tak,to foremki silikonowe. LP kupiła rok temu do pieczenia chleba. Były na promocji w "Oszołomie" promocja z 49,99 zł na 29,99 . :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247258
Share on other sites

Tak,to foremki silikonowe. LP kupiła rok temu do pieczenia chleba. Były na promocji w "Oszołomie" promocja z 49,99 zł na 29,99

ja podobne kupiłem w Londynie w Tesco za 4,90 funta czyli <20 pln

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-247262
Share on other sites

Pasztecik pyszny :grin: następnym razem zamiast wątroby wp. dodam drobiową - będzie bardziej smarowny, no i żurawinę namoczę w wodzie bo napuchła :shock: Zabrakło 1 formy to część zapakowałem do foremek sylikonowych. :grin: :thumbsup:

 

http://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/1.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/2.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/pasztet_z_zurawina/3.JPG

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/3/#findComment-248529
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.