arkadiusz Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Grudnia 2010 U nas już się zaczęło.Oczywiście to nie wszystkie tylko prezentacja.Robota nie moja tylko mojej małżonki.Ja nie mam cierpliwości do tej roboty. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Moja Żonka też robi takie małe uszka 2-3 na łyżce. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ja osobiście bardzo lubię robić pierogi , a jeść jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Grudnia 2010 U nas już się zaczęło A u mnie jeszcze się nie zaczęło, ale taki jeden talerz mi wystarczy :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Grudnia 2010 A ja robię uszka..i różnego rodzaju pierożki..i uwielbiam ..jak komuś to smakuje :smile: .Sama nie jadam ..bardziej "próbuję" . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Grudnia 2010 U nas pierogi z kapusta i grzybami i uszka robi teściowa, identyczne Oj juz nbie moge sie doczekac... a w wiglie 2 zmiana w pracy... ciekawe czy cos zostanie dla mnie na późny wieczór... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Uwielbiam pierogi, ojej normalnie nie wiem jak wytrzymam do obiadu po tym widoku. U nas Wigilia jest składkowa, teściowa robi pierogi, moim daniem jest kapusta z grochem, ale mam jeszcze czas na jej przygotowanie. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Grudnia 2010 U nas w tym roku też wigilia składkowa, mój wkład to oczywiscie wędzone rybki - pstrągi.:-) Na pozostałą część świąt oczywiscie wędzonki mięsne. Zamierzam zrobić boczek rolowany z polędwiczką i farszem w środku. Jeszcze przygotuję białą kiełbaskę bo bardzo lubię, może pasuje ona bardzej do Wielkanocy ale cóż :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Grudnia 2010 U mnie tez składkowa i jak co roku robię " rybę po grecku " Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VipDelikatesy Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Grudnia 2010 U mnie jeszcze sie nie zaczęło,zwykle startjemy z przygotowaniami na tydzien przed wigilią i świętami. Teraz powoli zacznę kupowac składniki,ale w tym roku na wigilię chyba nei będzie 12 potraw :smile: Cytuj Ekskluzywne delikatesy Internetowe - www.vipdelikatesy.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duduś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Grudnia 2010 U mnie też widać święta. Właśnie przywiozłam 60 kg mięsa które będzie przerobione na wędzonki. Ciężki dzień dzisiaj się zapowiada Cytuj duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigo Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 9 Grudnia 2010 U nas pierogi z kapusta i grzybami i uszka robi teściowa, identyczne Oj juz nbie moge sie doczekac... a w wiglie 2 zmiana w pracy... ciekawe czy cos zostanie dla mnie na późny wieczór... Pokemon, hehe to tak samo jak u mnie. Barszcz robi teściu a pierogi i uszka teściowa. I powiem że nigdzie jescze lepszych nie udało mi się zjeść :clap: . A robienie barszczu to cała ceremonia, teściu cały dzień nie wychodzi z kuchni i nie pozwala nawet zbiżyć się do garów a na raz robi nawet do 50 litrów. A jak nie daj boże ktoś pózniej przy odgrzewaniu go przegotuje to "ręka, noga, mózg na scianie." Ale tego smaku to nie da się opisać - szkoda że tak robi tylko dwa do trzech razy na rok. Pozdrawiam Zigo Cytuj ZIGO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcmur Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Ja dzis jadę po tylną wiartkę do rodziców, jutro po przednią do sklepu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kk29c Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Małgoś, Witam miłośników pichcenia Świątecznego:-) Najlepsze żarełko jest w Święta Bożego Narodzenia, czego przykładem są wyroby żonki Arkadiusza. Podziwiam Małgosię która tyle trudu wkłada aby połechtać podniebienia innych żarłoków i robi to dla własnej przyjemności. Podobno to największe uznanie dla mistrza kuchni jeśli gościom smakuje:-)))))))))) Cytuj Zaczynam omijać hipermarkety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Podczas przygotowań swiątecznych ja robię tylko wędlinę , ale i tak jestem bardzo ważną osobą bo kontroluję by wszystkie świąteczne potrawy były wykonane prawidłowo tz. zgodnie z tradycją i trzymały świąteczny standart. :grin: :thumbsup: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Grudnia 2010 moim daniem jest kapusta z grochem,Madlinko ja tyle słyszałem o kapuście z grochem ,lecz nigdy tego nie jadem.poprosze o przepis :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 9 Grudnia 2010 OJ pychota, moja teściowa robi !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Grudnia 2010 wrzucę przepis oczywiście, tylko nie dzisiaj, bo nie mam czasu Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 11 Grudnia 2010 U mnie przygotowania do świąt zaczęły się parę dni temu świniobiciem :tongue: ... świnka leży zapeklowana i oczekuje na dalsze poczynania :grin: Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 11 Grudnia 2010 u mnie też już świnka zabita, kiełbasa zapeklowana, szynki, boczek, karczek trzeba jeszcze włożyć w marynatę. Chipsy się suszą (zagrycha na święta- pod warunkiem, że dotrwają ) Dziś zrobiłam córce choinkę z brystolu na ścianę taką dużą, udekorowałam bombkami z papieru kolorowego i łańcuchem z bibuły od razu poczułąm święta. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 12 Grudnia 2010 U nas jeszcze spokój, przygotowania zaczna sie w przyszłym tygodniu... wiekszośc potraw wigilijnych teściowa robi, czyli groch z kapustą, pierogi z kapustą i grzybami, uszka, barszcz, śledzie w smietanie i ziemniaczki w mundurkach, sledzie z podsmazaną cebulka (pycha to moja mama robi), kompot z suszonych owoców... aaaa, jeszcze przecież kluski z makiem !!! Kiedys jeszcze mielismy kutie ale dostawalismy słoik od zaprzyjaźnionego gospodarza, jeszcze jak babcia zyła, no to chyba taki standard wigilijny, no i karpik smażony i ciasta, musowo makowiec i sernik, kokosanki, ja pewnie zrobie jeszcze jabłecznik halusi.... na bank Troche mi praca w tym roku zamiesza w wigilie (2 zmiana) ale jakos to przeżyje...a na swięta swojskie wedzonki !!! Pierwszy raz od ho, ho.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Szkoda , że :grin: opłatka nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 12 Grudnia 2010 U nas w święta będzie kutia robiona z gotowanego ryżu,maku,miodu,rodzynek i migdałów.Kutia z pszenicy jest ciężkostrawna,dlatego robimy ją z ryżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 12 Grudnia 2010 że opłatka nie będzie. Pierwsze, najważniejsze danie już jest :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko30 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Moim wkładem w święta są uszka z grzybami takie jak u Arkadiusza, barszczyk postny tylko buraki, wywar spod grzybków, czosnek sól, pieprz, cukier i sok z cytryny, nie używam zakwasu z buraków bo nigdy go nie robiłem. Natomiast hitem są kluski jak to u mnie w rodzinie mówią gęsie, z surowych tartych ziemniaków z cebulką i olejem do karpika, kapusta z grochem, a właściwie groch z kapustą i kapusta z grzybami, kompot z suszonych śliwek z pestką (polskich). No i oczywiście mój przebój, ale to już na święta bigos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.