Skocz do zawartości

Kiełbasa węgierska csabai


SMORODINA

Rekomendowane odpowiedzi

  • 8 lat później...

Wiem - wiem - łopata zardzewiała :facepalm:  ale temat bardzo interesujący - tym bardziej iż mam za zadanie zrobienie dobrej i ostrej kiełbaski  :facepalm:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dobrej i ostrej kiełbaski :facepalm:

zamiast

 

paprika (czerwona,zmielona) 15 dkg

dasz ostrej i będzie ogień  :devil:

 

 

Praktycznie każdą kiełbasę idzie podkręcić jak dasz trochę tego czerwonego  palącego :D

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

każdą kiełbasę idzie podkręcić
tylko jest ta granica , która u mnie jest dość daleko przesunięta w dawce kapsaicyny  -  no i wiem papryka ostra czy chili - kazda inny ma wskaźnik  :devil:  :devil:  :devil:  -  :D  :thumbsup:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Muski, dodaj chilipapryke suszona i bedzie ostra :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

no i wiem papryka ostra czy chili - kazda inny ma wskaźnik 

Jest jeszcze skorpion.

Zalałam kilka papryczek oliwą i jedna kropla rozpala garnek gulaszu  :devil:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jest jeszcze skorpion.
Nieeee to rzeczywiście dla kamikadze i chyba tylko Twoją metodą - pośrednią. Ale idąc tym tropem - 2 krople i mam całe 10 kg - kiełbasę piekielnicę  :thumbsup:  :D 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

zrób merquezy.
A to jest dobry pomysł harisa i kminek  :thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.