Jump to content

Jak zapeklować szynkę


Maciek

Recommended Posts

Wejdź na stronke www.wedlinydomowe.pl i tam znajdziesz katalog Pierwsze kroki. W katalogu tym wejdź w dział Akademia Dziadka. I to tyle. :wink:

Powodzenia

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
Share on other sites

Solanka; 5litrów zimnej wody , 8dag cukru , 60dag peklosoli , 3listki laurowe, kilka ziaren ziela i pieprzu ,jeśli lubisz to łyżka magi. Na strzyknij za pomocą strzykawki [kupisz w aptece] Dokładnie raz przy razie, szynkę do gara zalej solanką niech stoi 3-4dni ,potem na patyk i na dym. Smacznego :grin: :grin:
Im więcej dymu tym więcej smaku.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.