Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Jak zrobić parówki?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
71 odpowiedzi w tym temacie

#61 TOSHIBA

TOSHIBA

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1739 postów
  • MiejscowośćZürich / Poznań

Napisano 26 paź 2018 - 22:05

Mały i trochę większy kuter w akcji przy parówkach (Mortadeli)

Konsystencja emulsji

są tez i dziureczki powietrza  :laugh:

 

 


Użytkownik TOSHIBA edytował ten post 26 paź 2018 - 22:13


#62 Alinka

Alinka

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 251 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 26 paź 2018 - 22:14

Zajętemu człowiekowi w innym kraju głowę zawracać o takie drobiazgi, wystarczyło zerknąć do jednej z receptur

 

Kto pyta nie błądzi a kolega nie miał z tym problemu.

Widziałam gdzieś recepturę na 40 % wody 



#63 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5859 postów

Napisano 26 paź 2018 - 22:24

Widziałam gdzieś recepturę na 40 % wody

Prawidłowo, ja znam gdzie jest 65 %, tylko trzeba szukać w recepturach a nie w przepisach autorskich, wtedy jest wszystko jasne.  



#64 Woytas

Woytas

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 589 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 27 paź 2018 - 18:56

Mały i trochę większy kuter w akcji przy parówkach (Mortadeli)

Konsystencja emulsji

są tez i dziureczki powietrza  :laugh:

 

Bo w przemyśle mięsnym używa się do parówek kutra przelotowego, po uprzednim wymieszaniu farszu w mieszałce próżniowej. 

Alinko nie przejmuj się dziurkami, ja chciałbym takie robić jak Ty.



#65 Efffa

Efffa

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 67 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 27 paź 2018 - 23:26

Mały i trochę większy kuter w akcji przy parówkach (Mortadeli)
słuchajcie, ja takie wyroby robię w malakserze. Misa 2 litrowa plus takie noże, mała wersja kuterka :D 

#66 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 7845 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 28 paź 2018 - 07:41

Misa 2 litrowa plus takie noże,

Podaj model tego malaksera i zdjęcie noży proszę.

My też robimy w malakserach i o tym sprzecie jest część dyskusji. 

A na jakich obrotach robisz emulsję?



#67 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5859 postów

Napisano 28 paź 2018 - 09:03


Użytkownik Bee Gees edytował ten post 28 paź 2018 - 09:23


#68 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13587 postów

Napisano 28 paź 2018 - 09:35

Wydaje mi się że to fake.
Mielenie całych świń z zakładu utylizacji lub czegoś podobnego doklejone do wielkoprzemysłowej produkcji parówek.

#69 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5859 postów

Napisano 28 paź 2018 - 09:54

Też myślę, że to manipulacja ale robi wrażenie.

#70 witt

witt

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1247 postów
  • MiejscowośćOstrzeszow

Napisano 28 paź 2018 - 10:06

Toshiba, pokaż proszę Twój film, bo może też masz fotomontaż.  :thumbsup: jak ten poprzedni pokazany przez Pawła. :D



#71 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1043 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 29 paź 2018 - 11:44

Też myślę, że to manipulacja

Kto by tyle mięsa do parówek przemysłowych wrzucił. Toć to siok.  :D 



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#72 TOSHIBA

TOSHIBA

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1739 postów
  • MiejscowośćZürich / Poznań

Napisano 29 paź 2018 - 13:47

Kto by tyle mięsa do parówek przemysłowych wrzucił. Toć to siok.   
 

 

Bo to te EXTRA DELIKATES  :D  :D






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


    Bing (1)