yogi Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam!Gonzo dlaczego zaraz wyrzucic :sad: ? przeciez to sa podstawowe wiadomosci potrzebne przy robieniu kielbas, dziwi mnie ze temat dopiero teraz zostal poruszony. Inna rzecza jest ze ja kupuje u nas zawsze jelita jakosci A i nigdy nie mialem problemow z kalibrem czy dziurkami. Kilka razy polakomilem sie na cene, i wtedy tak jak pisza koledzy byly problemy z jakoscia.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Yogi, bo to jest tak jak ze schabem i polędwicą."Temat rzeka" w którym wszystko zostało wyjaśnione a może nie :rolleyes: :rolleyes: :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Gonzo całą tą sprawę możesz zamknąć jednym zdaniem gdy wyjaśnisz logicznie poprawnie kiedy w procesie produkcji schab z/k staje się naszą ukochaną polędwicą. Będziemy Tobie bardzo wdzięczni -a ja najbardziej . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1965 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) nna rzecza jest ze ja kupuje u nas zawsze jelita jakosci A i nigdy nie mialem problemow z kalibrem czy dziurkami.Też bym chciał takie kupować. Ale odkopałem trupa z szafy. Tak sobie ten cały temat przeczytałem, bo moja ostatnia kiełbasa ma ponad 40 mm średnicy, a to by odpowiadało kalibrowi 35+, jak dobrze wyczytałem. Niby nic takiego, bo się zje i tyle, tyle tylko, że nigdy takowych jelit świadomie nie kupowałem. Zawsze maks 26-28, bo takie mi po prostu odpowiadają. No, ale niech tam, może się komuś pomyliło i takie się znalazły w opakowaniu.Kolejne ważne informacje jakie przyswoiłem po przeczytaniu tego tematu,to klasy jelit.A, B i C oraz pośrednie. A co to sa jelita klasy extra ?, Najwyższej jakości, spełniające najwyższe standardy, spełniające europejskie atesty, bo tylko z takimi opisami sie spotykam, natomiast zawartość opakowania, to już taki trochę totolotek. MOżna napełnić kilkana matrów na raz,bez zająkniecia, albo co "pchnięcie" to pęknięty.Czy coś się zmieniło przez te 8 lat ? Bo tak szukam, szukam patrzę, a tu prawie nikt nie chce podać klasy jelit wg podanych powyżej. Edytowane 5 Marca 2019 przez witek1965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.