Jump to content

Recommended Posts

pytam bo z suszonej jeszcze nie robiłem, ale dobrze wiedzieć ,idzie powoli sezon grillowy więc trza wziąść się do roboty i wydreptać jakieś 30 kg kaszanki :thumbsup:

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-274971
Share on other sites

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mi wydaje się ze jest niewielka różnica w kolorze i chyba wyczuwam nieco inny smak - możliwe że to tylko sugestia ale ...

 

niemniej dla większości nie ma absolutnie żadnej różnicy

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-274993
Share on other sites

Mi wydaje się ze jest niewielka różnica w kolorze i chyba wyczuwam nieco inny smak

Kolor to można dopracować,ale smak jak dla mnie też jest inny tzn. świeża ma lepszy.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-274998
Share on other sites

Mi wydaje się ze jest niewielka różnica w kolorze i chyba wyczuwam nieco inny smak

A po czym tak sądzisz bo jak po spółdzielczej to pamiętasz ,że to była półkrwi. :grin:.

Ja różnicy nie wyczuwam choć wolę białą.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-275032
Share on other sites

Ze świeżą krwią będziesz miał problem.

Kup sobie krew w proszku i problem masz z głowy.

Wiem, napiszesz, że to nie to samo co świeża, ale ...... polecam. :grin:

Wręcz przeciwnie!!! Tyl co kupiłem u Ciebie szanowny Miro kały kilogram suszonej krwi - już jest u mnie . Miałem jednak nadzieję na oryginał, niemniej jednak na Święta zjem własną kaszankę - bez względu jaka wyjdzie :grin:

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-275042
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jak długo można przechowywać zamrożoną krew :question:

 

Nie wiem czy to jest zgodne z Polską Normą . Ja w zamrażarce przy -24 stopnie mam .

 

nawet do roku .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-280568
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.