kertoipg Posted January 14, 2011 Report Share #1 Posted January 14, 2011 Witam.Biorę się za salceson, ale zgłupiałem od przepisów w necie. Pomocy! Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/ Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 14, 2011 Report Share #2 Posted January 14, 2011 Zrób ten z Akademii Dziadka - tylko na poczatek nic nie kombinuj. Trzymaj się przepisu.http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1189I tutaj trochę wypróbowanych przepisów: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=40 Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141754 Share on other sites More sharing options...
kertoipg Posted January 14, 2011 Author Report Share #3 Posted January 14, 2011 Zrób ten z Akademii Dziadka - tylko na poczatek nic nie kombinuj. Trzymaj się przepisu. http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1189 I tutaj trochę wypróbowanych przepisów: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=40Dzięki za pomoc. [ Dodano: Sob 15 Sty, 2011 00:09 ] Czy skórę z łba też kroję do salcesonu? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141759 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted January 15, 2011 Report Share #4 Posted January 15, 2011 y skórę z łba też kroję do salcesonu? Oczywiście ,że tak.Wszystko prócz kości. :grin: Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141773 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 15, 2011 Report Share #5 Posted January 15, 2011 Tylko ją "ogol" lub opal, by nie było ewentualnie kłopotu z pozostałą sierścią. :grin: Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141774 Share on other sites More sharing options...
kertoipg Posted January 15, 2011 Author Report Share #6 Posted January 15, 2011 W jaki sposób mam peklować mięso i skórki. Ile czego? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141866 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted January 15, 2011 Report Share #7 Posted January 15, 2011 solanka- 1kg soli -10 l wody,temp 4-6stopni, a skórki też można... Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141872 Share on other sites More sharing options...
kertoipg Posted January 15, 2011 Author Report Share #8 Posted January 15, 2011 Czy zwykła sól czy peklosól? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141873 Share on other sites More sharing options...
kempes Posted January 15, 2011 Report Share #9 Posted January 15, 2011 kertoipg, to zależy jaki chcesz mieć później w przekroju /szary czy z wybarwionym mięsem/. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141876 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted January 15, 2011 Report Share #10 Posted January 15, 2011 peklosoli, szary jest do d-py. jakoś słaby jestem... :grin: Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141877 Share on other sites More sharing options...
kertoipg Posted January 15, 2011 Author Report Share #11 Posted January 15, 2011 Na pewno kolorowy i smaczny. :thumbsup:Jeszcze jedno co to jest Maska i co robię z ryjem / nochalem /? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141878 Share on other sites More sharing options...
kempes Posted January 15, 2011 Report Share #12 Posted January 15, 2011 Maska to zdjęta skóra z głowy, a nochal jest właśnie w masce :lol: i gotujemy, uważaj na cienkie chrząstki w nochalu :lol: Podstawa to porządne wyczyszczenie maski ze szczeciny, wykrojony dokładnie środek ucha wewnętrznego,sprawdzenie czy nie ma przypadkiem oka, rzęsy wycinamy. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141882 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted January 16, 2011 Report Share #13 Posted January 16, 2011 masz coś przeciwko przedwojennemu salcesonowi Mój dziadek przed wojną używał saletry, przed pierwszą. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-142059 Share on other sites More sharing options...
nestor Posted January 16, 2011 Report Share #14 Posted January 16, 2011 Dziadek używał dlatego saletry,bo nie było wtedy peklosolu. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-142069 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted January 16, 2011 Report Share #15 Posted January 16, 2011 Dziadek używał dlatego saletry,bo nie było wtedy peklosolu Ja też używam często saletry, by się dobrze zakonserwować. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-142085 Share on other sites More sharing options...
kertoipg Posted January 25, 2011 Author Report Share #16 Posted January 25, 2011 Udało się !!! :lol: Dzięki za pomoc - brać jest zajeb.......a! Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143380 Share on other sites More sharing options...
kertoipg Posted January 25, 2011 Author Report Share #17 Posted January 25, 2011 Moje dzieło :blush: Jak wstawić fotki ? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143382 Share on other sites More sharing options...
kaszubka33 Posted January 25, 2011 Report Share #18 Posted January 25, 2011 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=764&highlight=fotosikproszę cię bardzo , tylko pamiętaj zdjęcia muszą mieć odpowiednią wielkość , czyli musisz je zmniejszyć na komputerze . Quote Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143383 Share on other sites More sharing options...
kaszubka33 Posted January 26, 2011 Report Share #19 Posted January 26, 2011 Takie fotki pięknego i pysznego salcesonu przesłał mi kolega kertoipg, Pozwalam je sobie wkleić na forum . Dzieło kolegi kertoipg, :clap: :clap: :clap: Quote Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143460 Share on other sites More sharing options...
kertoipg Posted January 26, 2011 Author Report Share #20 Posted January 26, 2011 Moje dzieło :blush: podaj adres, gdzie można skosztować Twój salceson? W Wawie na Powiślu :thumbsup: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143534 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 26, 2011 Report Share #21 Posted January 26, 2011 No to masz smakosza. Wszystkiego nie wystawiaj. :grin: Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143536 Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 4, 2011 Report Share #22 Posted February 4, 2011 Pomocy. Kupiłem głowy , serca i ozory wieprzowe . Mam też wątrobę , czy nie zepsuję salcesonu białego dodając ją . Co radzicie.? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-145012 Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted February 4, 2011 Report Share #23 Posted February 4, 2011 Henio ja radzę wątrobę zjedz smażoną z cebulką. :thumbsup: Quote Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-145014 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted February 4, 2011 Report Share #24 Posted February 4, 2011 Jak chcesz z wątróbką to zrób Brunszwicki.Biały z wątrobą nie pasi Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-145016 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 4, 2011 Report Share #25 Posted February 4, 2011 czy nie zepsuję salcesonu białego dodając ją . Nie zepsujesz , jednak ja bym nie dawał . Do czarnego czasami trochę dodaję . Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-145028 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.