Henio Posted February 4, 2011 Report Share #26 Posted February 4, 2011 Poczytałem ten temat http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=77154#77154i trochę się napaliłem na Brunszwika i dylemat : co z tą wątrobą , bo tam pisze że wszystko gotujemy (parzymy) oprócz wątroby i dalej cisza :sad: Arkadiusz ten Twój smacznie wygląda a że lubię eksperymentować to nie będzie tam płucek i robię dla siebie . A mięso jęzory i serca się peklują . Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145033 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted February 4, 2011 Report Share #27 Posted February 4, 2011 Podeślę Ci przepis .Wątroba na surowo tylko mielona.Może być bez płuc . Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145040 Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 4, 2011 Report Share #28 Posted February 4, 2011 Dzięki Arku za przepis - pochwalę się tym co mi wyszło . Nie mam naturalnych osłonek , tulko barierówki i w nich go zrobię , tylko z przyprawianiem muszę uważać bo całość zostaje w środku podczas parzenia. Zrobię parę słoików na zaś i bo w domu jestem sam podrobożerny i cały czas ta cebulka , (suszonej nie widziałem w sprzedaży )mnie gnębi bo kolega Bagno stosuje surową , ja dla "spokojności" i "zdrowotności" zeszklę ją . Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145050 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted February 4, 2011 Report Share #29 Posted February 4, 2011 Trzymam kciuki :grin: Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145051 Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 6, 2011 Report Share #30 Posted February 6, 2011 A oto i mój a'la brunszwicki po pobycie tylko 3 godz. w lodówce . Zmieliłem przez dwójkę dodatkowo tłuściejsze części głowizny i dlatego farszu jest trochę więcej . Smakuje wybornie i polecam. Dobrze że dałem mniej peklosoli bo tylko 17 gramów na kilogram i w naturalnych osłonkach by był może mało słony , ale barierowe zatrzymują cały zapas przypraw podczas parzenia i jest idealny. http://img511.imageshack.us/img511/3285/002co.jpg http://img218.imageshack.us/img218/9012/004tdn.jpg Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145265 Share on other sites More sharing options...
boggi Posted February 6, 2011 Report Share #31 Posted February 6, 2011 Henio, ale mi smaka narobiłeś , ja wprawdzie mam albo miałem imprezkę w domu . Urodziny dzieciaka , ale takiego salcesoniku to chętnie bym zjadł mimo pełnego żołądka :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Quote Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145414 Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 6, 2011 Report Share #32 Posted February 6, 2011 Ja tego salcesonu nie znałem i naprawdę polecam , łatwy w produkcji i materiały tanie .O dziwo najwięcej problemów miałem ze zmieleniem wątroby , bo musiełem rozebrać maszynkę ze względu na zapchane sitko a i w środku też oczyściłem . Zrobiłem pewne modyfikacje , bo dodałem do przypraw trochę całej gorczycy i dwa ząbki czosnku i do gąrącego rosołu wsypałem pół szklanki kaszy manny. A i brak jest płucek , które świadomie pominąłem i w następnych też nie będę stosował. Ten kawałek na przekroju trafił się z małą ilością całych kawałków , pewnie dlatego że był nadziewany jako ostatni . Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-145417 Share on other sites More sharing options...
krzywy1234 Posted November 24, 2012 Report Share #33 Posted November 24, 2012 Witam. A moge dodac golonko do tego salcesonu? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252072 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted November 24, 2012 Report Share #34 Posted November 24, 2012 A moge dodac golonko do tego salcesonu? Do tego i tamtego można. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252075 Share on other sites More sharing options...
krzywy1234 Posted November 24, 2012 Report Share #35 Posted November 24, 2012 A skórki tez sie gotuje czy mieli sie surowe peklowane? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252160 Share on other sites More sharing options...
kaszubka33 Posted November 24, 2012 Report Share #36 Posted November 24, 2012 krzywy1234, tu masz sprawdzony przepis http://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/salcesony/1195-salceson-kruszynki Poczytaj dokładnie, życzę udanego wyrobu . Quote Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252162 Share on other sites More sharing options...
krzywy1234 Posted November 24, 2012 Report Share #37 Posted November 24, 2012 kaszubka33 wielkie dzieki Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252163 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted November 24, 2012 Report Share #38 Posted November 24, 2012 A skórki tez sie gotuje czy mieli sie surowe peklowane?krzywy poczytaj przepisy na salcesony,tam wszystko jest,unikniesz dużo błędów ewentualnie :wink: Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252164 Share on other sites More sharing options...
kertoipg Posted November 25, 2012 Author Report Share #39 Posted November 25, 2012 Siemka. Wstawiajcie fotki swoich smakołyków, jeśli to możliwe. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/page/2/#findComment-252196 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.