myth Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jak dla mnie wygląda ok, smaczniutki i tak pewnie.... Ja w środę startuje z miom pierwszy salcesonem.... Kol. Bogdan podesłał mi swój przepis, więc będę działał... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Halusia,nie jesteś sama,ja też piątkowy salceson spie...em.I identycznie jak Ty za mocno rozgotowałem cały wsad.Jutro będę ratował surowiec salcesonowy.Zeszkliwiona cebula +zasmażka+salceson i kasza gryczana oraz ogóras kiszony będą robić za obiad. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Proponuję odszukać przepis na salceson wolsztyński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 29 Stycznia 2012 @halusia@, nie myli się ten , co nic nie robi . Cenie sobie u Ciebie , to , że nie tylko wspaniałe wypieki pokazujesz , ale też wpadkę potrafisz pokazać . Salceson na pewno smaczny , z wyglądu faktycznie dość rozdrobniony . Jestem pewien , że takie lekcje pamiętamy najdłużej i więcej nie popełniamy takich właśnie błędów . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Salceson Halusi nie jest spie.....ny, po prostu wyszła jej mielonka, bo surowiec nie był krojony ,tylko zmielony,ale w smaku jest dobry i to jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jak dla mnie to ta .......... .......... "mielonka salcesonowa" wygląda bardziej apetycznie :thumbsup: niż salceson :!: :clap: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Witam, nie wiem co miało wyjść z tego, jeśli salceson to maszynki do mięsa nie używamy za dużo, tu widzę prawie wszystko przez maszynkę przepuszczone.Kolego Bartnik... serca, ozorki i mięsko z głowy było pokrojone w kostkę.. a reszta przez maszynkę. Tak jak wspomniał Kolega Bagno.. głowa za mocno ugotowana.. Poza tym ja za bardzo nie lubię tłustych kawałków w tym wyrobie .. dlatego też ich nie ma. :wink: Cenie sobie u Ciebie , to , że nie tylko wspaniałe wypieki pokazujesz , ale też wpadkę potrafisz pokazać .Bogdanie nie boję się porażki... pokazując taki wyrób sprawi by następnym razem uniknąć popełnionych błędów. Halusia,nie jesteś sama,ja też piątkowy salceson spie...em. :grin: Jak dla mnie to ta .......... .......... "mielonka salcesonowa"No cóż... muszę potrenować ... by wyszedł salceson z prawdziwego zdarzenia... :wink: Wszystkim bardzo dziękuję za cenne uwagi :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Wirus napisał/a: Jak dla mnie to ta .......... .......... "mielonka salcesonowa" No cóż... muszę potrenować ... by wyszedł salceson z prawdziwego zdarzenia... :wink: Jeśli chodzi o mnie to zamiast tego salcesonu z prawdziwego zdarzenia - jeśli nadarzy się okazja - wolałbym ten Twój ..... :rolleyes: ..... "błędny" wyrób :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 29 Stycznia 2012 proszę szanowne grono o ocenę i cenne uwagi. Ja osobiście nie przepadam za salcesonem tak mocno rozdrobnionym . Ja całe mięso na salcesony kroję nożem a tylko skórki mielę przez sitko 3,5mm . Zapewne w smaku super , a na następny raz można wybrać odpowiednią " granulację " :smile: salcesonu . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpol Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Posłuchajcie to jest moja wina, gdyż ja pilnowałem gara z zawartością surowca na salceson, pilnując znalazłem nalewkę i po ptokach, takie to jest życie kucharza, dostałem polecenie ugotowania i pokrojenia. towar przegotowany i aby go ratować został pokrojony na gorąco i zamiast kostki wyszło co wyszło mea kulpa, mea kulpa.,gdybym poczekał i dobrze schłodził to przy krojeniu byłaby kostka 2x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Najważniejsze, że wszystkim smakuje. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpol Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Bartnik bardzo się mylisz, wybacz za stwierdzenie początkującemu, ale krojenie gorących podrobów przez 40-letniego kucharza będzie wyglądało jak towar z maszynki z tępym nożem, bo teraz tak uczą kucharzy a ja chcę być na bieżąco. pozdrawiam Ciebie miły kolego jak teraz się mówi SORY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 29 Stycznia 2012 vacpol, nie przejmuj się w towarzystwie Halinki nie dziwne że tak się stało :lol: mnie dziś przytrafiła się rzecz której nie sądziłem że można uzyskać domowym sposobem :rolleyes: ... - gotując strawę dla domowego pupila udało mi się tak zmiekczyć kości kurczaka że rozcierałem je między palcami, wrzuconych żołądków nie odnalazłem :rolleyes: ale co ciekawe warzywa były w całości :shock: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 9 Lutego 2012 Moje trzecie podejście do zrobienia salcesonu.. oto efekt... :wink: Już sama nie wiem czy powinnam być zadowolona z tego wyrobu... Arkadiuszu... tylko nie krzycz na mnie... :tongue: :grin: Ja mimo wszystko dziękuję Ci za wskazówki :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 9 Lutego 2012 Arkadiuszu... tylko nie krzycz na mnie.. No Halinko chyba Ty to się krzykaczy nie boisz :wink: Już sama nie wiem czy powinnam być zadowolona z tego wyrobu... Jeżeli Tobie i Twoim domownikom smakuje to o co chodzi :rolleyes: :rolleyes: :lol: Dla mnie wygląda apetycznie i niezmiernie interesująco :thumbsup: Pozdrawiam serdecznie :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 9 Lutego 2012 Wygląda jak brunszwicki . Czy dodawałaś zmieloną wątrobę surową i zmiksowaną ? Jak nie ,to za czwartym podejściem zrób i taki. Mnie się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 9 Lutego 2012 @halusia@, Taki salceson to by moja żonka wcinała :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 9 Lutego 2012 No Halinko chyba Ty to się krzykaczy nie boisz :wink:Kazik jasne że się nie boję ale Kolega Arkadiusz mi sporo radził... wiem że do końca nie jest po jego myśli... :wink: Jeżeli Tobie i Twoim domownikom smakuje to o co chodzi :rolleyes: :roll: :lol: Dla mnie wygląda apetycznie i niezmiernie interesująco :thumbsup:Moi domownicy już są wybredni... ale mam nadzieje że nie będą marudzić i zjedzą z apetytem.. :grin: Wygląda jak brunszwicki . Czy dodawałaś zmieloną wątrobę surową i zmiksowaną ?Henio, wątroby nie dodawałam.. Myślę że za czwartym razem tak to uczynię.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 9 Lutego 2012 Moje trzecie podejście do zrobienia salcesonu.. oto efekt... Mam koloryzować czy napisać po prostu - szału ni ma - jeśli chodzi o wygląd, mało co nie serwolatka w innej osłonce, ale smak może być. Do czwartego podejścia podaję swoją kandydaturę do funkcji "radoudzielacza", wtedy obaczym co Ci wyjdzie za salcesonik. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 9 Lutego 2012 Ziutek; tak sobie błądzę po stronach, widzę że wzorowałeś się na moich wyrobach. To są moje początki, z tym żołądkiem to ma być stroną otoku do środka, tak samo z jelitami, 1x się przewraca, teraz ja to wiem. W salcesonie trochę masz zbyt grubo krojone, i widzę mięso peklowane, do czarnego (wolsztyński) nie pekluje się. Wiem trochę późno.Mów co chcesz, ale ja lubię jak salceoson jest różowiutki i są konkretne kawałki mięcha. Mielę tylko to co oczy mają nie widzieć. Do czarnego być może winno być nie peklowane, i tu zgoda, ale to rzecz gustu, a o gustach się nie........, taki lubię. Wg mnie Halusia za długo gotuje surowce i za dużo mieli. Smak napewno jest i mięska widać sporo. Nie jest OK, ale ok napewno. Czekamy na czwarte podejście z niecierpliwością. Cytuj „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 9 Lutego 2012 Do czwartego podejścia podaję swoją kandydaturę do funkcji "radoudzielacza", wtedy obaczym co Ci wyjdzie za salcesonik Tak za bardzo się nie rozpędzaj bo się możesz oszukać.Uczeń zdolny ,ale za bardzo wykazuje się własna inicjatywą. Arkadiuszu... tylko nie krzycz na mnie Lepszy troszkę od poprzedniego,ale moje zdanie na ten temat znasz :sad: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 9 Lutego 2012 Mam koloryzować czy napisać po prostu - szału ni ma - jeśli chodzi o wygląd, mało co nie serwolatka w innej osłonce, ale smak może być. Pis'u nie musisz koloryzować bo wiem że szału nie ma... :wink: w smaku jest bdb.. Tak za bardzo się nie rozpędzaj bo się możesz oszukać.Uczeń zdolny ,ale za bardzo wykazuje się własna inicjatywą. Arkadiuszu... masz rację bo jednak nie do końca stosowałam się do Twoich wskazówek.. czego jest końcowy efekt.. Nauczyciel super... ale uczeń uparty... :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 9 Lutego 2012 Halusiu nie przejmuj się. Jak smakuje to jest ok. Wklejam zdjęcie moich wyrobów Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 9 Lutego 2012 Wklejam zdjęcie moich wyrobów Śliczności jak zwykle u Dziadka :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 9 Lutego 2012 ...bo wiem że szału nie ma...: Halusia, ja mogę napisać co myślę tak naprawdę o twoim salcesonie! Ale musisz się zgodzić na to abym ja to napisał! Wiadomo, że ja nie będę pisał "błahostek" typu np: ze wygląda na zdjęciu dobrze/źle.(są lepsi w te klocki) :wink: Po prostu uważam, że są konkretne WAŻNIEJSZE atrybuty salcesoniczne. :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.