Maxell Posted January 26, 2011 Report Share #1 Posted January 26, 2011 W związku ze zmianami przepisów dotyczących produkcji wyrobów wędliniarskich w gospodarstwach indywidualnych w malym zakresie, chcemy zaproponować wszystkim rolnikom-hodowcom, specjalistyczne kursy masarskie w naszej SDM. Propozycję takich kursów kierujemy równiez do Kół Gospodyń Wiejskich.Będzie to możliwe o tyle, iż za jakieś dwa miesiące otwieramy na północy kraju II Oddział naszej SDM (trwa wyposażanie i prace wykończeniowe). Jeśli zajdzie taka potrzeba, jesteśmy w stanie uruchomić jeszcze jeden oddział na południu Polski.Serdecznie Państwa zapraszamy, gdyz naprawdę warto.Niebawem więcej szczegółów. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted January 26, 2011 Report Share #2 Posted January 26, 2011 A gdzie na północy :question: :question: :question: Quote Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 26, 2011 Author Report Share #3 Posted January 26, 2011 Będziesz miał blisko. :grin: Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted January 26, 2011 Report Share #4 Posted January 26, 2011 Będziesz miał blisko. :grin:no to fajna północ jak Jagra z wa-wy będzie miał blisko :tongue: :lol: Quote Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan1704 Posted January 26, 2011 Report Share #5 Posted January 26, 2011 Jestem za południem Polski !!! :clap: Quote Pozdrawiam :thumbsup: Janusz Może kiedyś nauczę się zadymiać a wtedy ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted January 27, 2011 Report Share #6 Posted January 27, 2011 no to fajna północ jak Jagra z wa-wy będzie miał bliskoTo północ bardziej centralna. :wink: Ale ja i tak będę miał bliżej. :grin: Quote ale narobiłem dymu 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 27, 2011 Author Report Share #7 Posted January 27, 2011 No... jakieś 100 km na północ od Warszawy. :grin: Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted January 27, 2011 Report Share #8 Posted January 27, 2011 Z tego wniosek ,że PiS-u będzie miał najbliżej !!!! :clap: Quote Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted January 27, 2011 Report Share #9 Posted January 27, 2011 No... jakieś 100 km na północ od Warszawy. :grin:okolice Przasnysza i Ostrołęki? :grin: Quote ale narobiłem dymu 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 27, 2011 Author Report Share #10 Posted January 27, 2011 Na pewno docelowo będa co najmniej 2-3 filie. Trzeba pomyslec o jakiejś w okolicach Poznania. Może Pobiedziska? :grin: Oczywiście wszystko zależy od zapotrzebowania, ale myślę, że i z tym nie będzie kłopotu. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted January 27, 2011 Report Share #11 Posted January 27, 2011 Z tego wniosek ,że PiS-u będzie miał najbliżej !!!! :clap:Myślę, że Dziadek będzie miał najbliżej do szkoły. :wink: Quote ale narobiłem dymu 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 27, 2011 Author Report Share #12 Posted January 27, 2011 Beiot, Ty będziesz miał ok. 200 km., a Dziadek kilkadziesiąt. :wink: Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted January 27, 2011 Report Share #13 Posted January 27, 2011 Beiot, Ty będziesz miał ok. 200 km., a Dziadek kilkadziesiąt. :wink:No to ja już wiem. :grin: Quote ale narobiłem dymu 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 27, 2011 Author Report Share #14 Posted January 27, 2011 Jeszcze ok. miesiąca, max. dwóch cierpliwości i oficjalnie uruchomimy następną filię SDM. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Posted January 27, 2011 Report Share #15 Posted January 27, 2011 a może coś na wschodzie Polski by sie znalazło ????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 27, 2011 Author Report Share #16 Posted January 27, 2011 Do czasu uruchomienia planowanych filii SDM, zawsze można zorganizować szkolenie wyjazdowe. jesteśmy na to przygotowani. Posiadamy mobilny sprzęt oraz bardzo dobrych wykładowców. Grupa zainteresowanych (w każdym rejonie Polski) organizuje jedynie salę dydaktyczną i zakwaterowanie dla 3 osób. Warto w tym wypadku skorzystać z pomocy KGW, gdyz otrzymują na tego typu szkolenia dotacje. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted January 27, 2011 Report Share #17 Posted January 27, 2011 Maxell szybciutko to uruchamiaj bo teraz nie pracuję i mam dużo czasu. A jeżeli chodzi o Uniwersytet Trzeciego Wieku to moja znajoma w wieku 62 lat zapisała się na japonistykę :!: :grin: Quote Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 27, 2011 Author Report Share #18 Posted January 27, 2011 Trwają juz prace wykończeniowo-wyposażeniowe. Nam także zalezy by jak najszybciej to ruszyło. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
niedobry78 Posted July 30, 2011 Report Share #19 Posted July 30, 2011 Witam kolegów...jakie są szanse na kurs w województwie pomorskim? bardzo nam zależy na ukończeniu kursu masarstwa ale nie możemy nigdzie się za bardzo oddalać bo pod nieobecność tu by się świat zawalił a wiadomo, że w innym województwie pomijając koszty dojazdu i hoteli trzeba by było spędzić trochę czasu a domu zostawić nawet na weekendy nie możemy. Pozdrawiam liczę, ze ktoś mądry wymyśli coś dla mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted July 30, 2011 Report Share #20 Posted July 30, 2011 niedobry78, Jeśli zorganizujemy szkołę w woj. pomorskim to, i tak będziesz musiał oddalić się na dwa dni od domu. Jedynie będziesz miał krótszy dystans do przejechania. :grin: Jeśli w gminie, powiecie posiadacie organizację, która pozyska pieniądze na szkolenia np. rolników, gospodyń domowych itp. z funduszy europejskich to, nie ma problemu z przyjazdem do którejś filii SDM. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted August 15, 2011 Report Share #21 Posted August 15, 2011 jagra, Witam Też jesteś berobotnym. Pozdrawiam Quote Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Link to comment Share on other sites More sharing options...
niedobry78 Posted August 3, 2012 Report Share #22 Posted August 3, 2012 Koledzy...ponawiam zapytanie o kursie jak najbliżej pomorza Potrzeba mi się nadarzyła szczególnie co do uprawnień do uboju...rzeźnik-masarz/wędliniarz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roberto185 Posted January 11, 2013 Report Share #23 Posted January 11, 2013 witam można by coś więcej na temat tych zmian w przepisach pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted January 11, 2013 Report Share #24 Posted January 11, 2013 Jak się chce ,to można.( 15-sta minuta)http://tvp.info/raport-z-polski/wideo/06112012-1600/8823919 Quote Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roberto185 Posted January 11, 2013 Report Share #25 Posted January 11, 2013 myślałem ze tutaj na forum coś było na ten temat tak wiec sorki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts