Trunks099 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jakich woreczków używa się do szynkowaru, i gdzie można je kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja uzywam takich zwykłych śniadaniowych (pakowanych po 100) , albo do zamrażania, wielkością dostosowanych do szynkowarki :smile: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja używam osłonki poliamidowej fi 110 (szynkowar typu czeskiego) jest mocna i skończył sie problem z wyciekaniem soków. Woreczek zawsze jakoś uszkodzilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trunks099 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Bardzo dziękuję za informacje. Mam zamiar kupić osłonkę poliamidową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Stycznia 2007 To po co Ci jeszcze szynkowar jak masz osłonkę :question: jak robie w osłonkach to juz bez szynkowara dobrze zawiązane , powietrze wypuszczone , potem jeszcze baton wymasowany i tak samo jak z szynkowarki :grin: a można zrobić nie jeden wsad tylko dwa batony z różnymi dodatkami :lol: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Bez szynkowara wsad w samwj osłonce jest mało spoisty a jednak docisk swoje robi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jak dobrze związana osłonka to jest bardzo ścisłe :grin: robię tak od dwoch miesięcy pomijając szynkowar , bo jednak do tego czeskiego z aluminium nie mam zaufania ten stop aluminium zniszczył mi garnek nierdzewny na dnie zrobiła mi się czarna plama i od tego czasu powędrował szynkowar na półkę w zapomnienie , chociaż myslałam o zrobieniu szynkowara z puszki nierdzewki :grin: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Stycznia 2007 A to szkodnik, no to poznał swoje miejsce w szyku dobrze mu tak. Ja na spód garnka wkładam taką czteroramienną podstawkę która jest na wyposażeniu kuchenki gazowej i jak narazie to nie mam problemów z umyciem gaenka ale sam szynkowar to poczarniał i to znacznie. Ale niech mu tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzerzol Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 11 Stycznia 2007 nie kupujcie bardzo taniego poliamidu - ten zawsze może strzelić. :!: Cytuj Rzerzol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Stycznia 2007 ja mam oryginalny czeski szynkowar i używam torebek takich pakowanych po 1000 dopasowanych wielkością do rozmiaru szynkowara, tylko biorę trzy torebki i wkładam jedną w drugą. co do garnka nie ma na nim śladów po szynkowarze. podejrzewam, że te ślady mogą być spowodowane jakością wody jaką używasz do parzenia szynkowara. Aluminiu wchodzi w reakcję z wodą i powstaje czarny osad, ale to są tylko moje domysły. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Listopada 2007 Na woreczkach do mrożenia z Lidla jest napisane ze nadają się do gotowania do temp 115 st-cena ok 6 zł za 75 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 30 Listopada 2007 Napisać można wszystko . Papier wszystko przyjmie , a szczególnie ten w LIDL-u. :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 30 Listopada 2007 Wyglądają na solidne.Lepiej robić w nich szyneczkę a niżeli w woreczkach sniadaniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 30 Listopada 2007 Ja tam parzę czeski, aluminiowy szynkowar w emaliowanym garnku do szparagów. Garnek jest z Olkusza. Kupiłem go w wiejskim GSowskim sklepie za 10zł. Czeska stalka w tym samym sklepie kosztowała mnie 4,5 zł. Nigdy nie miałem żadnych problemów z jakimiś plamami.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 30 Listopada 2007 Jak radzicie sobie z wyciąganiem wsadu z tego czeskiego szynkowara?Mam jeszcze jedno pytanie: czy szynkowar zalewa sie cały wodą, czy wręcz przeciwnie, woda nie powinna znaleźć sie w środku Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 30 Listopada 2007 Woda powinna być powyżej wsadu jakieś 2 cm.,ale na zewnątrz szynkowara. W środku tylko wsad bez wody. :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strampek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 30 Listopada 2007 Ja leję wodę do wysokości wsadu. Oprócz tego staram się gotować pod przykryciem(może być z folii al.). A wyjmowanie-można z boku nożem odpowietrzyć albo po ostudzeniu zanurzyć na chwilę szynkowar we wrzątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Listopada 2007 Są dwie szkoły... :lol: jedna mówi że wystarczy do górnej krawędzi - szczególnie jeśli woreczek jest nieszczelnydruga że zanurzamy całość ,ja np. stosuję szczelne woreczki i całkowite zanurzenie Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strampek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Listopada 2007 No to są trzy. Ważne że smakują jak z jednej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 30 Listopada 2007 No to są trzydoliczasz to przykrycie? Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strampek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 30 Listopada 2007 A jak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 30 Listopada 2007 EAnna no to masz konkretną odpowiedź :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strampek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 30 Listopada 2007 Praktyka czyni mistrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Po woreczek podłożyć tasiemkę bawełnianą i wyjmowanie załatwione odgórnie. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witam Robiłem podobnie jak miro . Zamiast tasiemki miałem zastosowany sznurek bawełniany zresztą zakupiony u mira . Ciągnąc za sznurek i woreczek foliowy dało radę wyjmować mięsko z szynkowarki czeskiej . Teraz idąc za myślą mira będzie jeszcze łatwiej . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.