cedro Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Stycznia 2007 ostatnio stary masarz zastrzelił mnie taką wiadomością : nie pekluje nigdy mięsa latem a konkretnie w sierpniu, a to z powodu częstych burz które ponoć powodują błyskawiczne psucie się mięska?! co o tym sądzicie czy to jest przesąd czy ma jakieś racjonalne przesłanki, np. niekorzystny wpływ zjonizowanego powietrza podczas burzy. Cytuj cedro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Stycznia 2007 To jest indywidualna sprawa każdego. Ja np. normalnie pekluje w lecie, bez wzgledu na poziom ozonu w powietrzu, starając sie zachować wszystkie parametru niezbędne do prawidłowego peklowania miesa. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cedro Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Stycznia 2007 rozumiem że jest to sprawa indywidualna, ale czy jest faktycznie jakiś wpływ burzy na jakość mięsa? Cytuj cedro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Na pewno, jeśli ktoś np. trzyma pojemnik z peklującym sie mięskiem w czasie burzy na balkonie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Stycznia 2007 moja babcia zawsze mawiała:oj burza idzie mleko mi skwaśnieje. i żeczywiście tak się zawsze działo.......do czasu kiedy kupiła sobie lodówkę :lol: :lol: Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.